Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MIKA16

WEGETARIANIZM

Polecane posty

Od pewnego czasu wogóle nie jem mięsa,mama mowi ze ja sie odchudza ale wcale tak nie jest ja poprostu nie chce zjadac przyjaciól..I darujcie sobie puste komentarze =) Podpowiedzcie co mam jesc..

Gość nimkaaa
kup dsobie jakąś książkę, albo w internecie pobuszuj. Ja zazwyczaj jem zupy warzywne, pomidorówki, pieczarkowe, robione nie na miesie. Lubię makarony z sosami i warzywami, kotlety sojowe, lasagne z warzywami jest pyszne, pierogi z grzybami i kapustą. Nie jem mięsa, ale z ryb nie udało mi się zrezygnować. Wogóle kuchnia wegetariańska jest pyszna, zdrowa, A ten kto mówi że prowadzi do braków w organiźmie wogóle się nie zna. Niestety rodziców i innych trudno jest przekonać. Nie wiem czemu:(

ja jak kolezanka powyzej jemy tylko ryby,raz 2 razy w miesiacu.pierogi ruskie,zupy,jakies pasty,w internecie jest duzo przepisow jak lubisz sie bawic to luzno;p a lasagna z warzywami faktycznie mhmmm;) w sieci sklepow piotr i pawel dostaniesz sojowe parowki,sojowe szynki i smakuja jak prawdziwe!nie iwem czy jestes z duzego miasta ale tam pewnie jest jeszcze wiekszy wybor niz w w/w sklepie.mi stuknelo 3lata;)

Gość dokładnie to samo pomyślałam
wegetarianizm jest zdrowy jeśli wie się jak łączyć produkty by zapewnić sobie wszystkie aminokwasy wchodzące w skład białka.... a wiele osób które twierdzi że są wegetarianami je tony słodyczy, kluch i makaronów z bylejakimi sosami