Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tylko czarna z mlekiem

aparat cyfrowy co się dzieje??

Polecane posty

Gość eiyqwidoiwdod
boże :O bardzo prawdopodobne jest ze nie masz akumulatorow skoro nie masz ładowarki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zwyklymi bateriami w moim aparacie zrobie moze 1 albo 2 zdjecia bateriami alkalicznymi zrobie wiecej moze ze 30 a na akumulatorach pewnie ze 100 albo i wiecej idz do sklepu i kup akumulatory najlepiej 4 sztuki w ladowarce energizer lub inne dobre takie cos:: http://allegro.pl/item508090350_ladowarka_energizer_ultra_compact_4xr6_aa_2500.html

Gość eiyqwidoiwdod
i tak na przyszlosc tez jestem kobietą ale jesli mam cos obslugiwac to w sklepie zadaję sto pytan zebym potem nie musiala blagac o pomoc na forum

Gość WalekGibała
Wiadomo nie od dzisiaj , że w zestawie z aparatem ze sklepu są zwykłe baterie , ofiaro losu na loterii fantowej

jesli robisz zdjecia sporadycznie to baterie tylko firmowe (Sony, Sharp...) i tylko alkaliczne. Nie zostawiaj ich w aparacie, jesli przez dluzszy czas go nie uzywasz bo tańsze modele aparatow mają tendencje do pobierania prądu, nawet jeśli są pozornie wyłączone. Ps. Aumulatorki nie są takie doskonałe - powszechne na rynku ogniwa NiMh charakteryzują się bardzo dużym samoistnym rozładowaniem i nawet po miesiącu od naładowania może okazać się, że są zupełnie puste :)

Gość eiyqwidoiwdod
o boże :O i nie wiesz co zrobic z tym fantem? kupiłas pustą ładowarkę? a baterie są innej firmy czy co?? posłuchaj najlepiej mieć ładowarkę i AKUMULATORY czyli baterie na ktorych jest napisane przykładowo RECHARGEABLE czyli z mozliwoscia ładowania i najlepiej chyba tej samej firmy

Gość eiyqwidoiwdod
no i racja bo aparat to nie sam aparat ale tez wlasnie karta pamieci, kabel usb, akumulatory i o takie rzeczy trzeba pytac np jakie dodatki polecają a co do ładowarek to akurat nie wiem czy ladowarka do akumulatorow i do zwyklych baterii sie rozni hmm

Gość eiyqwidoiwdod
i jeszcze jedno moje akumulatory tez sie troche rozładowują jak aparat lezy jakis czas nieuzywany to tak jak z telefonem mozesz nie uzywac caly dzien ale energii zawsze troche ciagnie

Gość eiyqwidoiwdod
hm a mi sie wydawało że kiedys były, moze sie myle, ale to dawno temu było i sąsiad chyba miał pewnie z 10 lat minęło, a wtedy pewnie nie bylo akumulatorow :P

Gość eiyqwidoiwdod
no to wkładaj je i ładuj oczywiscie jesli sa wyczerpane( tylko nie wiem ile ja moje ładuje całą noc mam energizer) te baterie powinny trzymac dosc dlugo w zaleznosci od pojemnosci bla bla ;) to sa baterie wielokrotneeeego bardzo uzytku i jesli padną ci po 1 dniu to pewnie z aparatem cos nie tak

nieee... z pewnością nie było i nie będzie ładowarek do ogniw węglowych jednokrotnego użytku :D Można je "podładować" kładąc np. kaloryferze na kilka godzin, ale energii starczy akurat na błyśnięcie latarką :D

Gość eiyqwidoiwdod
hm to ciekawe co to było haha, może on był jakiś swiatowy i mial akumulatory no dobra mój błąd :P

Gość eiyqwidoiwdod
a włóz je do aparatu i zobacz czy sa całkiem rozładowane jak tak to podłącz i niech się ładują z 10 h zreszta nie wiem no moje ładuje całą noc motorniczy może wie taki obeznany :P

Gość eiyqwidoiwdod
no kurva a po co tą ładowarke z bateriami kupiłas? hah :D motorniczy kogo jak kogo, mnie cyferki nie interesują, no ale powiedz jaka pojemnosc akumulatorow jest dobra, czy jak to się nazywa, że dłużej działają? chyba pojemnosc?

Gość eiyqwidoiwdod
ja mam 1.2 V - 1300mAh

Gość eiyqwidoiwdod
na akumulatory napis RECHARGEABLE zawsze wskazuje ze mozna je ładowac

Gość eiyqwidoiwdod
na akumulatorach miało być

Gość eiyqwidoiwdod
a no właśnie producent aparatu dodał baterie zebys od razu mogla korzystac i zrobic pare zdjec a akumulatory musialas sama dokupic to korzystaj juz tylko z tych bo z baterii w aparacie nie ma sensu