Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aswdaswd

Czy Wasze mamy mając ok. 50 lat, bardzo się zmieniły

Polecane posty

Gość aswdaswd

moja sie strasznie rozdarta zrobiła, i ciągle o coś ma focha, szczerze mówiąc mam już tego dość. Czuje się zmęczona psychicznie nią. ma 47lat.

przekwita :) moja to przeżywała mając 43 lata bo wtedy usuneli jej macice i jajniki. dzieki temu teraz jest wyluzowaną 50-latką :)

Gość aswdaswd
ciągle ma do kogoś o coś pretensje

to sobie zapisz na kartce i przyklej do lustra i codziennie czytaj i powtarzaj \"nie zeświruję podczas menopauzy\" :)

Gość aswdaswd
nawet tata co ma dużo cierpliwości już przy niej wysiada, u mnie w domu zawsze był spokój, ale teraz mama krzyczy codziennie czasem ma dzien przerwy, chyba wykorkuje przez to.

powiem tak moja mam ma teraz 52lata i naprawde jest spokojna ale jak pare lat temu z3 lata przechodizła menopauze..to sie kurwa nie dało wytrzymac...my z ojcem ..na bacznosc poustawiani..pod ścian:P do tego jej depresja na przemian z awantura...aja przez jej rok takiego znecania sie.. schudła z 6kg..nie jadła nic .. wiecznie zdenerwoana chodziłam teraz jak przeszło to jest spokojna i do rany przyłóż ale wtedy była tragedia ...powinna wówczas isc do lekarza...ale nie poszła samo jakos przeszło kolezanki ciocia tak silnie przezyła menopauze ze wyladowała w psychiatryku

Gość oj tak moja tez taka jest
Ma 53 lata a zaczelo sie gdzies tak od 48....

Gość kazdy byl
Wasze mamy przynajmniej w normalny sposob przechodza menopauze, bo moja wszystko topi w kieliszku. Nocy nie przesypia, poci sie, na przemian jej cieplo, zimno.. jest chuda jak patyk, ale to raczej nie od tego.. :o

Gość aswdaswd
to mówiecie że to menopauza i za 3 lata jej przejdzie? Bede żyja w takim razie nadzieja ze za 3 lata bedzie spokojna.

moja mama ma 48 lat i wygląda wciąż super... urodziła 3 dzieci... o co kurna chodzi z tą menopauza i nastrojami?:D moja mama lepiej jeździ na lodowisku niż ja:D:D:D

Gość mam 50 lat
Też się zmieniłam:).Po 40stce zaczęłam dostrzegać ,ze cała rodzina mnie wykorzystuje,moje potrzeby zawsze są na ostatnim miejscu i zaczęło mnie to wyjątkowo wkurzać.Wszyscy oczekiwali nadal ode mnie dobrego nastroju,tylko nikt nie fatygował sie,zeby np.sprzątnąć po sobie,zrobic od czasu do czasu pranie,umyć naczynia czy po prostu nie robić wokól siebie ciągłego bałaganu,który ja musiałam ogarnąć.Jeżeli jakieś pytania to proszę:)

to ze siegała do kieliszka to tez było:O to w sumie było najgorsze..bo wpadała w szał ..a ja zawsze robiłam tak zeby tata sie nie dowiedział...naprawdę prawie rok taki miałam wiecznych utarczek z mam jej picia, awantur pretensji teraz wszystko jest ok moja mam jest bardzo dobra kobieta, nie jest taka kłótliwa nawet w połowie co wtedy ale ja zawsze jej wypominam tamta sytacje bo strasznie sie wtedy wycierpiałam..i sadze ze to odbio sie bardzo na mojej psychice

Gość mam 50 lat
do motyl to trochę przegięła,chociaz nie wiadomo co Twój ojciec robił przez lata małzeństwa.Często dzieci o wielu sprawach nie wiedzą

Gość a ja w wieku
też dostrzegłam jak bardzo mnie wykorzystywali w domu ;) teraz dużo pracuję, za to nie ma już w domu darmowej służącej:D

Gość a ja w wieku 50 lat
tak miało być

Gość aswdaswd
"Też się zmieniłam .Po 40stce zaczęłam dostrzegać ,ze cała rodzina mnie wykorzystuje,moje potrzeby zawsze są na ostatnim miejscu i zaczęło mnie to wyjątkowo wkurzać.Wszyscy oczekiwali nadal ode mnie dobrego nastroju,tylko nikt nie fatygował sie,zeby np.sprzątnąć po sobie,zrobic od czasu do czasu pranie,umyć naczynia czy po prostu nie robić wokól siebie ciągłego bałaganu,który ja musiałam ogarnąć.Jeżeli jakieś pytania to proszę" to jakby ona mowila tylko że zawsze cos tam było niedokońca sprzatnie i się nie darła, a teraz dziś, bo kurtka byla na stołku to zaczeła już krzyczeć że ona hce mieć tu błysk itd. i odrazu, na mni eti juz działa jak płachta na byka. Zreszta dziś jeszcze dobrze się nie obudziałam a juz ją słyszałam. Kot przyniosł mysz pod drzwi, kot - przybłeda, a sama go karmiła, wiec został, a teraz karze nam cos z nim zrobić- bo myszy zaczal przynosic, czego się mozna było spodziwać.

Gość mam 50 lat
motyl w takiej sytuacji nie można jej oceniać,przeszła swoje,niektóre kobiety tak reagują,moze powinnas z nią porozmawiać.Pewnie ma mnostwo kompleksów,nie czuje sie potrzebna i stąd taka reakcja do a ja w wieku:)

Gość aswdaswd
"moja mama ma 48 lat i wygląda wciąż super... urodziła 3 dzieci... o co kurna chodzi z tą menopauza i nastrojami? moja mama lepiej jeździ na lodowisku niż ja" to akurat nie jest przedmiotem rozmowy, moja tez świetnie wygląda, na 40lat, i kondycyjnie tez dobrze.

Gość mam 50 lat
asw.... Wiesz kazdy człowiek wszystko jest w stanie wytrzymać do jakiegoś czasu,kobiety najczęściej poswiecają sie dla dobra dzieci,unikają awantur itp.Jednak około 40stki zaczynamy dostrzegać siebie:),chcemy też jeszcze korzystać z życia,a rodzina zapomina,ze jesteśmy kobietami a nie wiecznymi sprzątaczkami

Gość mam 50 lat
motyl absolutnie nie popieram takiego zachowania,jestes córką powinnaś z nią porozmawiać,spróbuj.

Gość aswdaswd
mam 50 lat - ale nikt nie wymaga od niej aby gotowala obiady codziennie, lub codziennie sprzatala. Ona to robi sama, bo uwaza ze tak trzeba, ale ja szlag trafia. A teraz jeszcze nie pracuje - wiec juz wogole, chce miec porzadek, wiec codziennie sprzata (przedtem tego nie robila) ale że nikt w jej codziennie nie mówi mamusi super że posprzatalam itd to sie wkurza. nawet glupie zapalenie w kominku, jak sie nie zapali to jest xle że się nie zapaliło, ajak sie zapali to jest źle bo się to źle zrobilo. wszystkiego sie czepia. Ja nie musze miec błysku w domu, ona tak, wiec sprzata.

Gość mam 50 lat
asw... Wiesz kiedyś wiele rzeczy mnie nie denerwowaało,nie miałam takiego swira na punkcie czystosci;),to chyba przychodzi z wiekiem. Co do czepialastwa,to ja raczej taka nie jestem,cieszę sie jak ktoś coś zrobi z własnej inicjatywy:)

Gość hh7777
moja byla straszna teraz juz oki ale zniszczyla mi psycjhike, czasdem diabel wstepuje w kobiety w czasie menopauzy

Gość hh7777
wczesniej byla normalna kochajaca mamaa a potem jak w egzorcyscie sie zachowywala

moja bardzo się zmieniła. choroba serca, choroba wieńcowa. stała się smutna i bardziej spokojna - mówi, że co ma być to bedzie. cieszy sie drobnymi rzeczami - gotowaniem i wnukami. a menopauzy to chyba nie przechodziła, taki typ, bardzo spokojny :)