Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o pomooooooooooc

Novynette-problem

Polecane posty

Gość prosze o pomooooooooooc

Wybaczcie ale zamieściłam ten post w temacie o Novynette ale w ogole mi go nie wyswietla , próbowałam pare razy :o Odświerzałam do tego chyba z 20 razy strone co parę minut i nic więc założe własny temat dotyczący mojego problemu bo oszaleje :/ Otóż: Pytam bo już od czytania parunastu for zgłupiałam :( Sprzeczne informacje,a na ulotce nie pisze nic dokładnie na ten temat !! Sprawa rozchodzi się o pełne zabezpieczenie jeżeli pierwszą tabletkę wzieło się w 5 dniu cyklu... Przeczytałam ją dokładnie i cytuję "jęzeli pierwszą tabletkę wzieło się w 5 dniu cyklu to trzeba zapezpieczać się dodatkowo" No właśnie, ale przez jaki czaS????? Tego już nie napisali... :( :o Tydzień, dwa czy całe opakowanie? Jeżeli przez całe, jak też słyszałam, to w ogóle jaki jest sens zażywania ich od 5 dnia cyklu zamiast czekania na następną miesiączke? Zgłupiałam bo wziełam je od 5 dnia cyklu i się zasugerowałam czyjąc opinią ze po tygodniu juz się jeste w pełni zabezpieczonym no i kochałam się bez dodatkowych zabezpieczeń do samego końca :( I teraz jestem w kropce :( Lekarz nic nie wspomniał na ten temat.... ;( Mam się o co martwić czy mogę spać spokojnie... :(

Gość tralallalala
tez bralam novynette, i po drugiej przerwie, tez wzielam 5 dnia cyklu, bo dostalam okres a nie wzielam ze soba tabletek a bylam na wyjezdzie wtedy. dzwonilam do ginazeby sie zapytać co sie dzieje jaks ie wezme 5 dnia i ile tzreba odczekac,to powiedzial ze tydzien, takze uwazam ze nie masz powodów do obaw.