Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

a tak na marginesie

Ryba panga po grecku???????????????? Może byc?????????

Polecane posty

Robił ktoś już po grecku pangę? Wiem,co to za ryba,więc nie oczekuję uświadamiających komentarzy tylko konkretnej odpowiedzi na pytanie-Czy pangę można zrobic po grecku? Czy smakuje wtedy jak ryba po grecku?

Gość jhuihgu
ja robiłam, i o wiele lepiej smakuje po grecku niz jakis mintaj czy morszczuk...naparwde po grecku jest super

Gość jhuihgu
Rób smiało, ja od kiedy wyprubowałam pande po grecku innej ryby nie kupuje do tego sosu, sama sie przekonasz ze naprawde jest bardzo dobra

Gość actia
jak sie robi rybe po grecku?

Gość zxzxzxzxzx
actia>>>>>>>>>> rybę po grecku robi się po grecku nie inaczej ........ masz neta i nie możesz zajrzeć do kuchni?.

...moja mama robiła, bo nie lubi ości w karpi, po prostu boi się, że ktos może sie zadławić jak nie zauważy ości, więc smakuje ok, nie narzekam, ale wiadomo co karp to karp, ten zapach mułu niczego nie zastapi

Gość bikbitek
moja teściowa robi suuuuper właśnie pangę po grecku kupuje takie grubsze płaty i smaży je w bułce tartej mmmmmmmmm pyyyycha. ja teraz też tylko robię pangę do ryby po grecku:)

Gość rybka po grecku
a ja robie mintaja po grecku.. panga i karp srednio mi smakuja, wieja mulem :p

Do ryby po grecku używam zawsze jednego gatunki ryby.Jest to najczęściej panga,dorsz,morszczuk,mintaj.

wczoraj podawali w TV, że ze wzgledu na ochronę karpia przed stresem przedświatecznym ( mordowanie go w zaciszu domowym) spadła sprzedaż tej ryby. Karp może jest i mniej zestresowany ale hodowcy za to bardziej. I jak tu wszystkim dogodzić?

Gość zgorzkniała starucha
panga to nie ryba.... to chwast.... żal mi was, że to jecie...

Gość gość
Osobiscie nie jadłam lepszej ryby po grecku niz wlasnie z pangi 🖐️

mam dylemat zrobić rybę po grecku czy pstraga w galarecie??

Gość eeeeeeeeeeehhh
panga nie zawiera nic wartosciowego. zyje w sciekach, zero omega3 zero czegokolwiek. do tego ten maslano nijaki smak. ehhh:O nie kupuj wiecej tego gowna;)

robiąc pstrąga w galarecie, powinno gotowac sie w całości rybe a potem pokroic w kawałki. Tą skórę łątwo sie sciąga

Gość morandiiiiiii
polecam rybę po grecku z filetami z sandacza!

Gość cook
Na codzień jestem kucharzem na statku. Często robiłem różne potrawy z Pangi aż do 2006 roku, gdy trafiłem na statek do szwedzkiego armatora. Jakież było moje zdziwienie gdy po zrobieniu zamówienia została skreślona Panga i nakazano mi zamówić jakiś inny gatunek ryby. Po kilku tygodniach gdy na burtę przyjechał przedstawiciel firmy zapytałem go o powody tamtej historii. Wyjaśnił mi, że Panga zawiera zbyt dużo toksyn oraz pasożytów i nie spełnia norm spożywczych w szwecji. Od tamtej pory nigdy już nie zamawiałem tej ryby ani nie kupowałem do użytku własnego. Szkoda tylko, że w polsce nie ma tak wielkiego wyboru ryb jak w innych krajach europejskich....

Czytałam, ze panga jest hodowana w strasznych warunkach, w ciasnocie i na dodatek dokarmiana hormonami kobiet ciężarnych, nie wiem, czy to prawda, ale coś w tym musi być, skoro czytałam o tym w internecie i kiedyś w tv coś oglądałam na ten temat. Wystarczyło, bym przestała kupować pangę. Ale jakby tak chcieć przestać jeść wszystko, co powstaje w podobnych warunkach.. koleżanka pracująca w Anglii widziała, jakie truskawki zabierają na jogurty owocowe - wszelkie odpady, nadpleśniałe, itp. fuj.