Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Młodaaa Mamaaa

Pręży się!! Czerwieni!! Denerwuje!! Pierdzi!! ...ale nie chodzi o kupkę. CO TO ?

Polecane posty

Gość Młodaaa Mamaaa

Mój 2miesięczny synek czasami, ale zazwyczaj podczas jedzenia, pręży się, wygina się do tyłu w tzw. banan, czerwieni się, ewidentnie denerwuje i pierdzi przy tym. Nie ma to raczej NIC wspólnego z kupką, bo dzieje się tak często nawet po dopiero co zrobieniu kupki. Czasami zrobi ładną kupkę - dużo! Zmienię pampersa, wszytsko ok, za chwilkę je i właśnie to się dzieje, a ja na prawdę nie wiem co jest nie tak? :(

Gość polejka
opetal go zly duch

Gość wygląda na kolkę
leć po suszarkę a jutro pędź do pediatry, żeby ci zalecił kropelki, bo można espumisan albo sab simplex (mało dostępne w Polsce).

Gość Młodaaa Mamaaa
Dodam, że karmię mlekiem modyfikowanym Nan HA, piersią niestety nie.

Gość Młodaaa Mamaaa
Kolka? Słyszałam, że kolek nie da się uspokoić, a ja uspokoić go potrafie, jak trochę pobujam albo pomasuje brzuszek to już jest ok, ale potem po jakimś czasie znów.

Gość ja myśle
po prostu je łapczywie i połyka za dużo powietrza

Gość Młodaaa Mamaaa
np. teraz ponosiłam go chwlkę w pozycji pionowej takim szybszym krokiem, bo wyczytałam tu na forum taki sposób i jak ręką odjął. Czy to faktycznie byla kolka? Da się kolke tak szybko uspokoić?

Gość Młodaaa Mamaaa
i brzuszek zawsze przy tych akcjach ma MIĘKKI. CO to znaczy?

wzdęcia i jużnie ma znaczenia, że zrobił kupkę, bączki mogą zalegać w jelitachnajprawdopodobniej wystarczy zmienić mlekoniektóre dzieci jednak "tak mają" aż się organizm nie ureguluje (ktoś dobrze pisał o kropelkach p/wzdęciom)ja stosuje esputicon, pomaga (Niunia ma 3,5 miesiąca)sukcesem jest regularne stosowanie a nie tylko przy objawach

moja mala mialo to samo i tez przy NAN HA. Poniewaz juz wczesniej lekarka stwierdzila ze mala najprawdopodobniej ma reflux to ten objaw dodatkowo utwierdzil ja w tym przekonaniu. mimo ze nie ulewala w ogole zmienilam jej mleko na NAN AR i od tamtej pory wszystko jak reka odjal. To jest mleko zageszczone wiec nie wraca do przelyku. Oprcz tego mam corcie ukladac troszke wyzej, tzn pod katem 30 stopni. Dodam ze pierwszym objawem refluxu wg lekarki bylo odginanie glowki do tylu, co rodzice odbieraja jako zaciekawienie dziecka swiatem :)