Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MmmPpp

Obrączki ślubne z dwóch różnych metali...?

Polecane posty

Gość MmmPpp

Witam, ja chciałabym białe złoto, mąż srebro lub tytan... rozważamy taką możliwość, że każdy z nas będzie meić taką, jaką woli. nie znam isę tak na metalach - czy różnica między nimi jest bardzo duża/ chyba nie aż taka jak np. między białym a zółtym złotem?? prosze o opinie, jaka duża jest różnica - jest to dla mnie dość istone.

Gość moja propozycja jest taka
Słuchaj, proponuję dojść do jakiegoś kompromisu. Pamiętaj, że ślub to dopiero początek wspólnego życia. Będziecie musieli podjąć wiele trudnych decyzji w życiu i bez kompromisów daleko nie zajedziecie. Myślę, ze jeśli każde z Was będzie tak przystawało na swoim to zawsze będziecie stali po dwóch stronach barykady. Wydaje się, ze to tylko obrączki, ale moim zdaniem powinny być takie same. Porozmawiajcie jak to rozwiązać. Co do Twojego pytania- tak- wszytskie te materiały (srebro złoto, tytan) bardzo się od siebie różnią. Udajcie się do jubilera i zapytajcie o łączenie tych materiałów. Co prawda wtedy będzie utrudniona sprawa z grawerem, ale..coś za coś. Powodzenia.

hmm... wydaje mi sie ze obraczki powinny byc jednakowe moze by jakis kompromis ale tu tylko jubiler wam podpowie jakie matale mozna łączyc

Gość MmmPpp
dzięki... nie zamierzamy niczego grawerować... ale z tym początkiem wspólnego zycia chyba przesadziłąaś- jesteśmy razem 6 lat, mieszkamy razem 3,5....

Gość moja propozycja jest taka
Jednak w świetle prawa zaczniecie wspólne życie dopiero po ślubie. Może będziecie mieli dzieci, może będziecie chcieli kupić własne m. I co wtedy kiedy np. mąż będzie chciał mieszkać w domu z ogródkiem a Ty na 10 piętrze wieżowca? Też rozważycie by każdy miał to co chcei zamieszkacie oddzielnie ? ? Uważam po prostu, że jeśli decydujemy się na ślub i małżeństwo to bierzemy pod uwagę wszytskie konsekwencje wspólnego życia.

Gość MmmPpp
do moja propozycja -- mamy już dziecko i własne mieszkanie :) pozdrawiam

Gość MISKA123..
NAPEWNO DA SIE TE METALE ŁADNIE POŁĄCZYĆ ; SPRÓBUJCIE IŚĆ DO JUBILERA

Gość MISKA123..
JA CIĘ ROZUMIEM ; NIE ZAWSZE 2 LUDZIOM SIE PODOBA TO SAMO ; BO JAKBY SIE WSZYSTKIM WSZYSTKO TO SAMO PODOBAŁO TO PO CO BY NP.JUBILERZY OFEROWALI TYLE PIERŚCIONKÓW DO WYBORU I TO WCALE NIE JEST PRAWDĄ ŻE WY SIĘ NIE BEDZIECIE DOGADYWAĆ ; TO SĄ 2 RÓŻNE KWESTIE

Gość pinki54
Wszystko się da zrobić, tylko trzeba się zastanowić jak długo to wytrzyma. Poza tym, jak się łączy 2 różne metale to może być problem ze zmianą rozmiaru obrączki, bo mogą one pęknąć.

Gość Viss
wiesz,że cos chcesz a czegoś nie, ale nie masz pojęcia jak owe materiały wyglądają? może po prostu chcesz białe złoto, bo teraz modne?