Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ruda_na_wysokich_obcasach

antybiotyk na pusty żołądek - help

Polecane posty

zażyłam antybiotyk na totalnie pusty żołądek, nie jadłam prawie nic od 3 dni, dzis rano pół bułki o 15 troche rosołu, antybiotyk zazyłam o 19... teraz wstałam i starsznie kręci mi sie w głowie i słabo mi, jedyne co to mogę leżec ale i tak mi słabo. Czy coś bardzo powaznego moze mi sie stać, zjadłam etraz miseczkę rosołu bo nei mogę nic przełknąć. Mam andzieję ze to z glodu a nie że co mi się stanie przez ten antybiotyk. Napiszcie coś prosze bo starznie się zaniepokoilam

Gość pomaranczkaaaa
nie wolno na pusty:( nastepnym razem zjedz cokolwiek! nawet 3 kesy chleba, przezyjesz, nic ci nie bedzie ale wiecej tak nie rob

Gość fddd
loj jezu dziecko czys ty glowe stracila? co to w ogole za dieta? objawy sprawdz na ulotce. ja pry antybiotykach nie moglam jesc niz z mleka - lekarka tak zalecila

Gość fddd
no to umawiamy sie tak- nie wiem jak masz przyjmowac te antybiotyki ale pewnie 2 x dziennie. ustalasz stale godziny- jesz porzadne sniadanie do tego lykasz tabletki popijajac woda. pozniej jesz normalny obiad, kolacje jak wolisz i przed 2 dawka jesz chocby kanapke. i zobacz jak sie bedziesz czula. jesli nadal zle odstaw leki i idz do lekarza

w sumie to głównie pisze o zaburzeniach układu pokarmowego. Oj napewno będę jeść... jak narazie muszę od 3 dni wmuszać w siebie jedzenie. Na siłę! ciężko chce przejść przez gardło :/ i mdli mnie jak połykam.

Gość fddd
czemu nie mozesz przyjmowac pokarmow? przez to zle samopoczucie czy ogolnie?

2 dni miałam wysoka temperaturę, nie miałam ani siły ani ochoty, dziś z temp lepiej, cały dzień ponad poniżej 37.5 około... Godzine temu 38 no ale wieczór jest to normalne że wyższa... boli mnie gardło, mam okropny smak w buzi, powiększone migdały i jakies pojedyńcze czopy na oskrzelach. Więc to chyba tez od tego. Zero smaku. Ewentualnie cos płynnego mogę zjeść, to zjadłam ten rosół, ale bułka już kiepsko chciała przejść. Napewno sie nei odchudzam!

Gość fddd
i rozumiem ze antybiotyki przepisal ci lekarz a nie bierzesz jakies niedobitki z domu? to angina?

lekarz lekarz... jeszcze cholerstwo kosztowało 47 zł ;/ nie mówiła ze angina... najpierw miałam wirusa... 9 znajomych go ma! jakaś epidemia... 2 z nich ma zapalenie krtani a ja jak zapytałam co mi jest to nei chciała mówić za bardzo powiedziała że mam jakieś czopy na oskrzelach wcześniej mówiła ze gardło brzydkie i migdały wielkie. Kaszlę okropnie! już nie mam siły do tego kaszlu :/

Krytyczne oko... nie wiedziałam ona mi nie mówiła co jak mam przyjmować :/ to skoro nei działa to może faktycznie to z głodu to samopoczucie, juz mi trochę przechodzi ale leżę pewnie jak wstane to znów świat zawiruje.

przy problemach z układem pokarmowym trzeba jeść jałowe jedzenie... rosół odpada, szczegónie tłusty! ugotuj ryżu, zjedz go z jabłkiem. potem kup sucharki i biszkopty.

Gość fddd
rozumiem ze na zwolnieniu lekarskim jestes? wiesz co ja ci doradze? oczywiscie nie zebys odstawila leki bo lekarzem nie jestem-ale popros meza, czy kogos z rodziny zeby cie na noc nasmarowal mascia rozgrzewajaca- plecy, dekolt, szyje, i stopy- opatul sie na noc. calkiem prawdopodobne ze rano poczujesz sie lepiej.

Gość fddd
krytyczne... ona nie moze jesc takiego jedzenia- to co owisz jest dobre na uklad pokarmowy ale nie gdy ona toczy wojne z jakims wirusem bo cialo musi miec enegrie zeby walczyc

kurcze nie mam żadnej maści :/ powiem Wam że to najgorszy wirus jaki mielismy - z narzeczonym i 8 znajomych... wszyscy padli nagle i od razugorączka 39 stopni :( 1 noc była koszmarna! 2 znajomych wzywała pogotowie bo tak źle z nimi było. Jedna znajoma w ciązy jest i męczy sie już ponad tydzień, ledwo żyje bidulka :/ nas dopadło w sobotę... z kimkolwiek meilismy kontak w przeciągu 2 dni od tego BUM (wczesniej czuliśmy się dobrze) to rownież po 2 dniach padli. Z początku miałam straszny ból krzyża i nóg... teraz jest lepiej ale właśnei... mam coś na oskrzelach i ten ból gardła :/ chociaz tyle że jakoś funkcjonuję bo przez 2 dni ledwo żyłam. czyli tak najpierw zjeść coś później antybiotyk i jakieś 2 godziny po antybiotyku ten lek osłonowy? jem to co wydaje mi się że przeszło by mi przez gardło bo ochoty nie mam na nic i nic mi nei smakuje. Narazie leżę i ejst lepiej, zjadłam choć nadal czuję pustkę w żołądku... zaraz spróbuję coś jeszcze zjeść... Jutro powinno być lepiej choć starsznie sie przeraziłam. Az wolę z łozka nei wstawać...

ale normalnego jedzenie nie jest w stanie jeść... wiec lepiej zadbać o żoładek... organizm znajdzie siłe na walke... takie jest moje zdanie:)

Gość fddd
oslonowych do konca kuracji nie wolno. i zadnych przetworow mlecznych (wg mojej lekarki). no jedz co mozesz. z rozsadku. nie polecam ciezkich potraw bo bedziesz sie zle czula.

Gość fddd
a moim zdaniem powinna jesc cos w miare tresciwego i opatulac sie. duzo odpoczywac. widac ze to dosc powazna infekcja. postaraj sie kupic ta masc. ja preferuje kamforowa.

osłonowe osłabiają działanie antybiotyku... chociaż podobno jedna tabletke dziennie można wziąść ;) nie mozesz tez jeść witamin i innych suplementów diety ;)

Gość fddd
moge ci powiedziec tyle co mi lekarz powiedziala- te leki oslonowe mozesz brac pozniej bo teraz i tak nic nie dadza. i chyba powiedziala ze moga oslabic dzialanie antybiotyku ale to juz moglam sobie dopowiedziec. ja bralam augumentin na kobiece rzeczy i wazne bylo dla mnie zdrowie zoladka (wrzody)- ale lekarka kategorycznie mi zabronila lekow oslonowych w trakcie

pamiętam dokładnie, jak miałam zapalenie oskrzeli cały czas wymiotowałam przez kilka dni :/ jem cóż że później mnie mdli... dzięki za wszystko, mam nadzieję że będzie lepiej. Zdrowia życzę! I Wesołych Świąt :)

Gość fddd
przy zapaleniu oskrzeli mozna wymiotowac flegma- i to jest dobre bo oczyszcza :) zdrowka zycze i Wesloych pa ;)