Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ruda_na_wysokich_obcasach

antybiotyk na pusty żołądek - help

Polecane posty

z tymi osłonowymi to różnie mówią;) nie ma sie co przejmować;) bierz jedna dziennie, tak zeby było przynajmniej pare bakterii w brzuchu... przetwory mleczne i mleko zacznij jeść gdy nie bedzie goraczki... i nie ma sie co martwić;)

Gość lekareczka
o ja pierdziele Osłonowe nie osłabiają działania antybiotyku, jest odwrotnie...Zawierają pałeczki kwasu mlekowego, czyli bakterie, a antybiotyk bakterie zabija wiec z tego wniosek, że nie nalezy ich przyjmowac razem tylko w pewnym odstępnie czasu. Osłone sie zazywa raz dziennie. Druga sprawa nie masz wirusa, a infejkcję bakteryjna, przy wirusowych nie ma tak wysokiej goraczki no i antybiotyk nie jest lekiem na wirusa. Wreszcie nie czujesz sie źle bo wzięłaś na pusty zołądek lek tylko z ogólnego osłabienia, objawy które opisujesz bardziej wskazuja na hipoglikemie. Pij oslodzona herbatę i jedz lekkostrawną dietę to poczujesz sie lepiej.

lekareczka wiec skoro zabije bakterie to znaczy ze osłabi działanie antybiotyku... przynajmniej tak pisze w "życiu bakterii".

nie wiem kazali mi lykać ten kwas mlekowy 3 razy dziennie. Dziś czuje się lepiej... nie wiem co to ale wszystkim znajomym mówili WIRUS- nie ma lekarstw, trzba przezyć... no to przezyłam chyba najgorsze, teraz mam jakies powikłania na oskrzelach... być może że infekcja. Dziś brat narzeczonego pisał ze całą noc miał 40 stopni, lekarz powiedział ze infekcja... CO TO DO CHOLERY jest że wszyscy pokolei to łapią? wstałąm o 4 rano i zjadłam bułkę bo takie ssanie mi się włączyło... ogólnie to czuję się nadal dziwnie, ospała zmęczona aaa do tego od tego kaszlu boli mnei wszystko, gardło, przełyk klatka piersiowa :(

Gość Godania
Leki osłonowe osłabiają działanie antybiotyków? Ja wiem, iż przeciwnie one wzmacniają ich działanie. Mi lekarz najpierw poradził brać osłonę to był Multilac a potem antybiotyk. Dzieki temu po raz pierwszy nie miałam biegunek itp niepożądanych objawów po antybiotykoterapii.

Gość Pielemienie
Nie no co Ty, nie obnizaja. Zawsze trzeba lykac probiotyki tylko zachowac odstep zeby antybiotyki nie zabily lactobacilusow. Ale jak sie lyknie o godzine przed antybiotykiem i 2-3 godziny po to jest spoko i male szanse na biegunki czy grzybice. W kazdym razie mi nic nie bylo, a bralam na zakazenie pecherza cipronex czyli naprawde silny antybiotyk o szerokim spektrum dzialania.

Gość isolda79
Probiotyk warto brac nie tylko po zakończeniu antybiotykoterapii, ale równiez w jej trakcie. Najlepiej dwie, do trzech godzin po połknięciu antybiotyku. To pozwoli uniknąć kłopotów, panie wiedzą doskonale jak przykra może byc grzybica :-) Multilac jest ok - sama go stosuję, fajny jest też lacibios feminę, ale to bardziej dla kobiet :-)

Gość afadro
W życiu by mi do głowy nie przyszło, że najlepszym rozwiązaniem przy antybiotykach są dwa leki osłonowe zawsze byłam na bank przekonana, że multilac mi wystarczy. No ale faktycznie on ma szczepy bakterii zasiedlające przewód pokarmowy a nas często grzybica atakuje trochę niżej.

Gość tinka78
Chyba to jest najgorsza rzecz jaka możemy zrobic-przyjąc antybiotyk na pusty żoładek.Ja sama tak kiedys zrobiłam,to szybko mi sie "ulało".Okropne.Warto tez pamietac ,aby np. łacznie z antybiotykiem brac np.cos osłonowego.Ja zwykle biore poplrazol acidcontrol,ten dostepny bez recepty.

Gość monar
Polprazol jest bardzo dobrym lekiem. Ale trzeba pamiętać, że przy antybiotykoterapii lepiej nie brać go przed przyjmowaniem antybiotyku, bo może zmniejszyć jego wchłanianie. Powinno się go przyjmować najlepej godzinę-dwie po antybiotyku.

Gość modliszka90
Jesli chodzi o polprazol to nie dośc ze może on nam świetnie pomóc w momencie silnej zgagi,ale też dzięki temu ,że wezmiemy udziałw konkursie http://www.polprazolacidcontrol.pl/konkurs mamy szanse na wygranie porowaru,w którym bedziemy mogli zdrowo gotować,co oczywiście może sie okazać pomocne w zwalczaniu tej okropnie palącej przypadłości.

Gość Monar
Antybiotyki trzeba przyjmować wg. recepty i ulotki, bo np. xitrocin bierze się na pusty żołądek, ale większość bierze się albo po jedzeniu, albo w trakcie jedzenia. Ale na czczo to rzadkość. Kolejna sprawa to przy antybiotykach trzeba brać koniecznie probiotyk, np. acidolac.