Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malena1987

Jak odwołać swoje słowa...

Polecane posty

Tak się właśnie zastanawiam, czy jeśli raz powiedziałam facetowi, że mi na nim zależy, że obawiam się, że jestem bliska zakochania i bardzo dużo o nim myślę (prowadziliśmy bardzo szczerą rozmowę, doszły % do tego no i trochę się rozkleiłam uczuciowo), to czy teraz jakoś mogę sprawić, by pomyślał, że albo nie mówiłam prawdy, albo mi mija? Bo zdaje się, że on nieco się przestraszył :(

Gość fajne laski
no teraz to się nie wykręcisz:P

Hmm troche teraz nam kontakt chyba przez to siadl.... Ale ja nie odzywam sie,zeby wlasnie nie byl pewien... o ja glupia, chce to naprawic, skoro sie przestraszyl

Gość kochajaacy
a dlaczego chcesz cofnąć swoje słowa??

Ponieważ sądzę,że on się przestraszył. Dotąd bardzo dużo czasu poświęcaliśmy sobie, a on od czasu tamtej rozmowy prawie się nie odzywa :(

Gość kochajaacy
a czego to niby miał się przestraszyć?

Tego, jak szybko to się dzieje. Za szybko, on jeszcze nie poukładał starych spraw,a tu już ja mówię, że cholernie mi na nim zależy :/

Gość kochajaacy
no to krok po kroku - wolniej, ale zawsze do przodu;)

Zgodnie z myślą, że faceci to wieczni zdobywcy, chciałabym, że teraz ta pewność mojej osoby trochę opadła. Ale jak powoli do przodu, jak on teraz się prawie nie odzywa, dziś tylko jednego smsa mi wysłał, jest na gg - nawet nie napisał, a dotąd nigdy takie coś się nie zdarzylo.

Gość baranekk
hmm... facet wie na czym stoi pokazałaś mu wszystkie karty (szkoda) ale sie nie martw facet mozliwe ze sie przestraszył ale juz wie co czujesz... musisz wstrzymac sie w cierpliwosc jezeli cos do Ciebie czuje to po jakims czasie bedziecie ze soba!!! a jeżeli nie to trudno sie mówi nie on to inny

Gość jakie te stare sprawy
? co mu z przeszlosci moze przeszkadzac by z Toba sie bardziej zaangazowac?

Wspólne powiązania z partnerką, z którą spędził wiele lat. Najpierw musi tam wszystko pozamykać. Za szybko to wszystko mu powiedziałam, widujemy się ledwo 3 tygodnie. Zachowałam się jak dzieciak. Jednak przez te 3 tygodnie potrafiliśmy spędzać z sobą i 15 godz dziennie (oboje teraz mamy wolne) przez co staliśmy się sobie bliżsi, aniżeli inni ludzie po takim czasie, stąd też moje już tak silne zaangażowanie... Z jego strony wydawało mi się, że też, momentami aż miałam wrażenie, ze zaraz oszaleje z tęsknoty za mną, kiedy się nie widzieliśmy. Dlatego dziwi mnie teraz jego milczenie i myślę, że własnie się przestraszył :(

Gość kochajaacy
ja tez potrzebowalem ok roku zeby "odetchnąć" po 4 letnim związku, więc mówie powolutku utrzymuj kontakt z lekkim dystansem żeby chłopak wykazywał inicjatywe

Ok, to czy jeśli do jutra popołudnia się nie odezwie, to mogę do niego pierwsza napisać, czy coś się stało? Jak ja raz milczałam przez 24 h, to on i na gg i smsowo pytał co się dzieje.

Gość kochajaacy
mamy taka nieoficjalna zasade "48h" do tego czasu każda kobieta ktorej na nas zalezy odezwie sie, a jesli nie - wiemy ze trzeba sobie odpuscic

A to ciekawa zasada, pierwsze słyszę :) No cóż, w takim razie się zastosuję. Mimo, że odpowiedziałam dziś na jego smsa, a on mi już nie. Teoretycznie jego kolej ;)

Gość kochajaacy
właśnie-teoretycznie. Miej na uwadze, że niektórzy po 48godzinach zupełnie sobie odpuszczaja, więc chociaż SMSa mu napisz;)

Napiszę :D Mam tylko nadzieję, że teraz on tak nie próbuje mnie przetestować :/ Aczkolwiek wracając do sedna, czy naprawdę mógł się przestraszyć?

Bo w sumie nie widzę innego powodu, dla którego mógłby tak nagle zamilknąć. Ehh, chyba będę szła już spać. Dobranoc i dziękuję.

Gość kochajaacy
jeśli nie jest dojrzały emocjonalnie, to moze być zdezorientowany

Faceci :D Dziś rano czekała na mnie krótka wiadomość na gg, a potem pogadaliśmy. Podobno mało się odzywa, bo jest bardzo zajęty i atmosfera świąt już robi swoje. Ostrzegł też, że teraz wyjeżdża na święta, więc nadal kontakt będzie mniejszy. No cóż, pożyjemy, zobaczymy :P

rzeczywiście może troszke za szybko jak na faceta, który nie uporał sie jeszcze z przeszłością. Ale według mnie to, że mu powiedziałas, że zalezy Ci na nim, że budzą się w Tobie uczucia, to jeszcze nic takiego - właściwie to są ogólniki :) Ale nie musisz wcale niczego odwoływać, żeby nieco ochłodzic atmosferę, którą może za bardzo podgrzałas - po prostu wystarczy, ze zainicjujesz romowe na ten temat i powiesz, że mimo że czasem faktycznie emocje gdzieś tam w Tobie szaleją, budzą się jakieś uczucia, to jednak nie potrafisz ich zidentyfikowac, ciągle jestes na etapie budowania w sobie tej sfery i nie chcesz niczego przyspieszać i uprzedzać :) To będzie dla niego miłe, a zapewniam Cie, że jesli mu na Tobie zalezy, to ochłodzi jego pewność (ale nie całkiem ją ugasi - bo o to Ci chyba chodzi ;) ) wiesz, każda z nas jest osobą emocjonlaną i w zasadzie na takim etapie znajomości spokojnie można sobie żąglować takimi rzeczami pod pretekstem tego, że wciąz jest to etap poznawiania siebie, a więc i pewnych zmian wynikających z pojawiania się nowych "danych" o partnerze :) Oczywiście trzeba to robić umiejętnie - nie chodzi o to, żeby być chwiejną jak chorągiewka :)