Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tlenionka

jak znaleźć dobrą nianię?

Polecane posty

Gość tlenionka

szukam niani, a nie mam pojęcia czym się sugerowac przy wyborze kandydatki. pomóżcie! :(

Gość płezenty
czy pali papieroski ile ma latek co studiuje doświadczenie wygląd

Gość tlenionka
a wygląd co ma do tego? ach, i mam jeszcze pytanie donośnie wieku... czy zatrudnienie licealistki lub studentki tylko przy opiece popołudniowej to zły pomysł?

ja byłam nianią jak miałam 20 lat. polecił mnie mój proboszcz. jak się matka dowiedziała od niego ile mam lat to była niechętna ale na rozmowe mnie zaprosiła. kiedy mnie poznała to już zostałam. jej córka do tej pory podobno mnie wspomina:)nie liczy sie wykształcenie, tylko podejście. ja nie mialam wtedy odpowiedniego wykształcenia, ale miała siostrzenicę przy której dużo pomagałam.

Gość lulkaam
bvre b - spamujesz, dziecko. zajmij się swoimi zajęciami. wypastuj podłogi, umyj naczynia, etc.

Gość płezenty
no chyba nie zatrudnisz do opieki dziecka kobiety z tipsami, na szpilach, w mini... opieka nad dzieckiem wymaga ciągłego ruchu, więc kusy strów i wyzywający wygląd nie jest wskazany :) Dzieci rozpoznają ładne buzie- dobrze by było, żeby potencjalna kandydatka miała przyjemną twarz, sympatyczny, spokojny głos, była opanowana, a nie chichotała się głupio :) Pewnie, że możesz zatrudnić studentkę, pedagogiki np. albo resocjalizacji, psychologii, oczywiście może też być i medycyny :D bo I- sza pomoc, to dla takowej nie problem ;) Nie musi mieć dosiawczenia na papierze- np. wystarczy że miała młodsze rodzeństwo, którym się opiekowała. Ile lat ma to dziecko? Zapytaj o jakieś zabawy, gry, jak sobie wyobraża opiekowanie się dzieckiem- żeby to nie było pozostawienie dziecka w łóżki i włączenie mu bajek.... i tak przez kilka godzin dziennie :)

wiek nie ma wielkiego znaczenia :) możesz trafić i na odpowiedzialną sumienną licealistkę i na przygłupawą, nieodpowiedzialną "kurę domową", która nie ma podejścia do dzieci i bardziej interesuje ją zarabiana kasa a nie bezpieczeństwo dziecka :) tak więc pokuszę się o stwierdzenie, że wiek nie jest regułą.

Gość moooniiikkaaa
witam, zgadzam sie z którąś z poprzednich wypowiedzi że najważniejsze jest doświadczenie jakie ma potencjalna niania, i nasza intuicja wobec tej osoby.

Gość tlenionka
chcę zatrudnić nianię głównie na popołudnia, w soboty wieczorami, w niedziele, w rachubę wchodzi też zostawianie dziecka na całą noc z nianią... mój mały ma 9 miesięcy. sąsiadka poleciła mi swoją 18nastoletnią kuzynkę, która zajmowała się właśnie w takim wymierze godzin synem sąsiadki od jego urodzenia. gdy zaczynała, miała 16 lat. podobno ta dziewczyna ma świetne podejście do dzieci, jest odpowiedzialna, nie chodzi jej o pieniądze, bardziej o zdobycie doświadczenia, bo wybiera się na pedagogikę i chce pracować z małymi dziećmi i upośledzonymi dziećmi. sama nie wiem... mąż mówi, że możemy spróbować, ale to w końcu moje dziecko, więc się boję zostawiać z obcą osobą :(

Gość płezenty
pisząc wiek- miałam na myśli, że raczej nie zatrudniać kobietki w starszym wieku (od 50) i uważać na licealistki, bo te potrafią mieć fikusy w głowie, oczywiscie to nie jest reguła :)

Gość tlenionka
up!!!

Gość tlenionka
???

Gość ooooooooooooooooooooooo
własnie szukam pracy jako opiekunka do dziecka Mozesz "zatrudnic" tą dziewczyne o ktorej pisałas, albo poszukac na gumtree, tam sie ogłaszają