Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziwna twarz.

Jakie kosmetyki?! Pomozcie!

Polecane posty

Gość dziwna twarz.

Pomozcie mi! Mam dziwny typ cery (to mieszana czy jakas odmienna ;P?? ) Jest bardzo, bardzo sucha, a zarazem trądzikowa. Mam dosc sporo malych "bąbelków" i tylko pare trochę większych, a np. z czoła schodzi mi skóra! (Łuszczy sie) Jakich kosmetykow mam uzywac, żeby zwalczyc i jedno i drugie. Wyszukanych z apteki czy polecacie jakies z drogerii? A może jakies maście czy tabletki? Nie wiem kompletnie co robic - pomozcie!

Gość dziwan twarz
No dobra, ale na początek chcę zobaczyc czy zadne kosmetyki mi nie pomagają ,chyba prawda??? A dopiero potem do dermatologa.

Gość nie ponieważ tylko on
dobierze ci odpowiednie dermokosmetyki "co nie" ? :o

Nie, nieprawda :O Z tego co piszesz to masz jakis problem ze skora - lekarz powinien to zobaczyc. Testujac kosmetyki mozesz sobie tylko pogorszyc stan skory.

Gość Iva766
Mam ten sam problem od 3 lat. Byłam u dermatologa. Poszłam po pół roku od pojawienia się poważnego porblemu /rodzina mnie zwyczajnie wygnała/. Ta stwierdziła, iż może przetłuściłam cerę /w co wątpię/. Zapisała mi atybiotyk /nazwy już nie pamiętam - tani był i coś znana nazwa mi była/. Na zmiany miejscowo AKNEMYCIN Plus - ponad 30 zł. Zaleciła też stosowanie La roche serię effaclar. To ostatnie kupiłam na konicu. Jadłam antybiotyk z m-c, smarowałam się miejscowo, skóra mi w tych miejscach schodziła - ale duże krosty na policzkach szybciej się goiły /bo zmiany miałam właśnie głównie na policzach/. Potem kupiłam Vichy do trądzikowej żel /bo stosuje męża bratowa/- tragedia dla mnie. Za drugim razem dostałam takiego uczulenia i pieczenia skóry ... Dałam jej, ona jest zadowolona /też jednak ma wciąż trądzić, ale umiarkowany/. Miałam iść też za radą dermatologa do ginekologa po hormony /ale nie mogę brać i nie chcę ze względu chociażby na porblemy z tarczycą/. W końcu kupiłam większość produktów z la roche Effaclar, dużo pomogło /od żelu po krem/. Teraz jednak za bardzo mi się wysusza ta część twarzy zawsze sucha, więc do mycia twarzy zaczęłam stosować żel do mycia ciała mojego dziecka dla alergików Balneum, lekko nawilża skórę. Na razie rewelacja. Krosty wyskakują jedna, dwie w m-cu. No, to się rozpisałam.