Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

meaaa

woda nasycona CO2 dla noworodka

Polecane posty

pytanie mam do przygotowania mleka modyfikowanego używam wody mineralnej przegotowanej. ale mój mąż dzis kupił wodę delikatnie nasyconą CO2 i nie wiem czy moge jej podac. nie ma zadnych bąbelków tylko delikatnie inny smak wie ktos cos na ten temat?

dla maluchów najlepsza jest woda Gerber, mineralna nie jest za dobra bo ma za dużo minerałów. Jeśli już to kupujcie źródlaną, niskozmineralizowaną, o niskiej zawartości sodu. Ta woda z CO2 to nie za bardzo dla malucha chociaż nie wiem czy jak nie przegotujesz to CO 2 chyba znika ale nie jestem pewna. Po CO2 to wzdęcia może mieć i brzuszek boleć

Karola dzięki za wypowiedź :) nie dałam. męża wysłałam do sklepu po inną :D a do którego miesiąca podajecie mleko na wodzie kupnej? no i co dajecie między posiłkami do picia? bo moja wody przegotowanej nie chce a na herbatkę hipp rumiankową zrobiła minę jakbym jej nie wiadomo co podała :D no i w sumie nie pije nic...

Jak mój był taki mały to też nie lubił herbatek i nie pił ale on był na cycku więc miał wszystko zapewnione, ale też dokarmiałam butelką. Spróbuj herbatki koperkowej z Bobovity bo dzieciom smakuje (bardziej chyba niż z Hippa), takiej slabutkiej. trzeba próbować :-) A na kupnej wodzie robię mleko do teraz. Z doświadczenia polecam Nestle Aquarel albo Primaverę (duże butle żeby nie zbankrutować na Gerberze hehe) Wesołych Świąt

teoretycznie karmię też piersią ale mam mało pokarmu wiec po piersi podaję butlę więc może i tego picia ma wystarczająco z piersi z początkowej fazy ssania... spróbuję tej koperkowej jak mówisz :) wesołych!!! :)

Gość jak taka wode przegotujesz
to nie bedzie juz nzsycona co2 zreszta jaki jest sens przegotowywanie wody mineralnej szkoda kasy uwazam ze lepiej przefiltrowac kranowke i taka przegotowac i na takiej zrobic mleko