Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madmadmad

tabletki a płodność

Polecane posty

Gość madmadmad

Pewnie to pytanie już było ale nie siedzę tu na forum nie czytam wszystkich wątków a interesuje mnie czy długotrwałe przyjmowanie tabletek antykoncepcyjnych może spowodować bezpłodność?

Gość madmadmad
Aha i jeszcze jedno czy w trakcie 7 dniowej przerwy w2 przyjmowaniu tez jestem bezpłodna i bezpieczna?

w 7 dniowej przerwie jest sie bezpiecznym, dalej jestes bezplodna, ale wiesz tabletki to nie jest zabezpieczenie na 100%, maj wysoki wskaznik, ale...no wlasnie zawsze jest jakies ale...

Gość madmadmad
Lekarz mówił że to 100% pewności że nie ma szans bo wtedy kobieta jest po prostu bezpłodna nie dochodzi do owulacji więc nie ma możliwości zajścia w ciążę. Oczywiście jesli ktoś nie przyjmuje tabletek regularnie lub ma jakieś inne problemy a je lekcewazy to wszytsko sie moze wydarzyc. a moje pierwsze pytanie czy długotrwale przyjmowanie moze powodowac utrate plodnosc jak juz sie skonczy stosowac te metode?

jesli chodzi o nieplodnosc to roznie z tym jest, kazda reaguje inaczej, tego sie nie dowiesz dopoki nie zaczniesz sie starac o dzidziusia... Ja bralam 1.5roku tabletki, teraz zaczelam sie starac o dziecko, troche zaluje ze nie przystapila do dzialnia od razu, bo pewnie mialam owulacje z odbicia, niby okres dostaje prawidlowo, ale w tym miesiacu zaczelam mierzyc temp. i nie mam owulacji, a dzisiaj boli mnie jajnik, moze sie okazac tez ze bede miala owulke ale pod koniec cyklu, wszystko jest na razie nie ulozone

tabletki wg mnie sa pewnym srodkiem antykoncepcyjnym, z tym ze tak twoj lekarz mial racje, nie wolno pomijac tabletek, jak ja pominiesz to wtedy mozesz sie spodziewac ewentualnie niespodzianki.. druga rzecz, jezeli sie w czasie przyjmowania tabletek z jakis powodow przytrafi sie np. niestrawnosc i wymiotujesz to to moze oslabic dzialnie tabletek

z ta nieplodnoscia to jeszcze jest tak, ze ja np. w moim przypadku, nie panikuje, bo zaklada sie nieplodnosc czasowa, wtedy kiedy kobieta brala antyki. Od momentu kiedy odstawilas tabletki i przystapilas do staran o dzidziusia lekarze daja organizmowi 5miesiecy, dopiero po tych 5 starsz sie rok i jak cos jest nie tak dalej nie wychodzi wtedy trzeba isc sie przebadac, ale w tym zcasie widzisz sie z lekarzem i on powie, doradzi gdybym teraz przyszla i powiedziala, ze od 2cykli sie staram a tyle co odstawilam tabletki to by mnie wysmial, ale jak dalej nie bede miala owulacji i mnie tak bedzie bolec to trzeba sie bedzie jednak wybrac

100% to daje tylko szklanka wody...zamiasta lekarz niech da ci to na piśmie, ciekawe jaką będzie miał minę :Dniestety.. uprawiając seks trzeba się liczyć, że zawsze można znaleźć się w dziurze statystycznej, choć bez paranoi, nie trzeba zaraz tabletek, gumek, przerywańca i testów ciążowych :)zdrowe podejście wskazane

hormony działają w chwili ich przyjmowaniu, po ich odstawieniu płodnośc wraca pod warunkiem, że hormony dojdą do siebie, czasem potrzebne jest leczenie dodatkowe ale to nieliczne przypadki i raczej można nazwać je wyjątkaminie ma natomiast czegoś takiego jak całkowita i trwała utrata płodności przez tabletki