Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdt

_pęcherzyk owulacyjny nie pękł__

Polecane posty

Gość zdt

wczoraj (29 dzien cyklu) byłam na usg dopochwowym. Pani doktor powiedziała, ze w tym cyklu pęcherzyk owulacyjny mi nie pękł. Dlaczego tak się dzieje? Czy któras z Was tak miała? Czy to moga byc jakieś zaburzenia hormonalne?

Gość czyli do
owulacji nie doszlo.... o owulce mowi sie gdy pecherzyk pojawi sie, dojrzeje (do ok 20mm) i peknie. Byc moze masz niedomoge progesteronu, ale musisz wiedziec ze nawet zdrowej kobiecie, bez problemow hormonalnych zdarza sie bezowulacyjny cykl, wiec jesli to twoj pierwszy taki to jeszcze nie ma powodu do niepokoju. Obserwuj sie.

Gość zdt
dzekuję za odpowiedź. A czy po tym cyklu bezowulacyjnym powinnam dostać normalne krwawienie? Lekarka we wtorek powiedziała mi, ze dzien- dwa dostanę okres, bo endometrium jest już takie jak na miesiaczkę. Ale minęły już 3 dni, a miesiaczki nie ma i nic jej nie zapowiada :(

Gość zdt
odpowiedzcie prosze

Gość czyli do
tak, ten niepekniety pecherzyk to ''wydali ''sie wlasnie w postaci miesiaczki i to jest calkowicie normalne, tak samo dzieje w przypadku niezaplodnionego pecherzyka. Lada dzien dostaniesz skoro lekarz stwierdzil po endometrium.

Gość zdt
dziękuję:) a czy istnieje taka możliwość, ze ten pęcherzyk się przekształci w torbiel (tak czytałam) i wtedy do krwawienia nie dojdzie? Bo u mnie nadal susza:(