Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmmmm...mmmmm.....mmmmm

używanie prostownicy a zniszczenie włosów...

Polecane posty

Mam pytanie, uzywam prostownicy do włosów, podobno dobra bo z efektem satin ions - Brauna. Temperatura ustawiam na 170 C, mam delikatne włosy i cienkie. 2 razy w tygoldniu nakładam maske a po kazdym, codziennym myciu wcieram serum anti-frizz. Bardzo dbam o swoje włosy, ale boje sie ze je zniszcze. Powidzcie mi czy przy takiej ochronie i regularnym podcinaniu moje włosy bedą wyglądac jak druty? Prosze dziewczyny, jesli uzywacie prostownicy wypowiedzcie sie....

Gość natie
ja bez prostownicy żyć nie umiem, ale nawet jak sie te wszystkie zabiegi stosuje to włosy się niszczą. Obcięłam niedawno. Mam teraz do ramion i w końcu moje włosy odżyły. I też mocno dbam by nie były wysuszone

Gość uzywam tej samej prostownicy
i po kilku tygodniach prostowania 2-3 razy w tygodniu mimo uzywania najlepszych kosmetykow z salonow moje wlosy to siano :( Nie moge ich teraz niczym odratowac. Nigdy wiecej! Jesli ktos jest chetny moge odsprzedac.

Gość ja uzywalam latami
prostownicy na poldlugich wlosach. Ja mam normalnie siano na glowie wiec po prostowaniu te wlosy wygladaly o niebo lepiej. Na pewno sie niszcza ale u mnie akurat nie bylo tego wcale widac. Powiem nawet ze moje wlosy wygladaly duuuzo lepiej. Teraz zapuszczam i schowalam prostownice w najciemniejszy kat, bo na dlugich wlosach moze byc juz widac efekty dlugotrwalego prostowania. Polecam zainwestowac w dobra ochrone termiczna do wlosow, najlepiej jakich srodek ze sklepu z profesjonalnymi artykulami fryzjerskimi. To pomaga utrzymac wlosy w dobrej kondycji.

Gość magda234
ja uzywam na 205 stopni :P

Gość Mariiiiiiiii
ja używam prostownicy GA.Ma i włosy są w dobrym stanie, ale to chyba tez dlatego że bardzo o nie dbam.. super odżywka Henna Wax (pani w aptece powinna wiedzieć o co chodzi) na zniszczone włosy polecam :) do tego jakieś odżywki chroniące przed temperaturą np Got2Be stright on myśle ze dobrze sie spisuje :) [chętnie pomoge ilovemari@wp.pl]

ja co dziennie jej używam. Codziennie rano myje włosy. Ale nie zawsze na całej długosci prostuje włosy, czasem tak od połowy długosci włosów. I nie przytrzymuje długo, tylko tak w miare szybko sie staram... Na razie mam ja od miesiaca, a moje włosy wyglądaja suuuper, ciekawe jak długo...

a kosmetyki do stylizacji PETER MARK są dobre? Bo codziennie idac do pracy mijam ten sklep...

a te odżywki chroniące przed temperatura do stosujesz przed kazym prostowaniem? Razem ze serum anti frizz?? czy jak? A wie ktos może.... czy najpierw nakładac to serum anti-frizz a potem prostowac włosy? Czy odwrotnie - najpierw orostowac, potem serum? dzięki kobitki.

Ja używam prostownicy codziennie od czterech lat. Mam krótkie (długość ok.5-7cm przed ramiona) farbowane włosy, a ostatnio fryzjerka powiedziała mi, że są zadbane i niezniszczone. Prostuję w temperaturze 170 stopni, myje włosy szamponem Dove do farbowanych, i codziennie nakładam wygładzającą odżywkę tej firmy. Oprócz tego przed prostowaniem nakładam troche pianki (czarny taft, ale ten cashmir czy jakoś tak) i potem ew. troche lakieru z taft po prostowaniu dla utrzymania efektu, jeśli na dworze jest wilgotno. Żadnych specjalnych specyfików do włosów zniszczonych, niesfornych, pomagajacych w prostowaniu, itp. nie używam, bo nie działają.

Gość sahuasuh
ja uzywam prostownicy od roku i mam takie wlosy ze najchetniej zgolilabym sie na lyso. przestan prostowac^^