Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZdesperowanyKłaczek

Suche Włosy. HELP!

Polecane posty

Gość ZdesperowanyKłaczek

mam okropne wlosy od prostownicy. nie mowice mi ze mam nie prostowac (niechce odstraszac ludzi)... mam tylko pytanie.. jakie sa najlepsze firmy kosmetykow do wlosow suchych? uzywalam pantene i krotko mowiac byl do dupy ^^ z gory dzieki :D

Gość GirlFromIpanema
Ja od pewnego czasu używam Elseve, nie pamiętam dokładnie, jak toto się nazywa, ale to szampon i odżywka w żółtych opakowaniach :). Widzę dużą poprawę, a wcześniej próbowałam róznych kosmetyków i były kiepskie. Tyle, że ja mam też problem z łupieżem i mniej więcej raz na 3 razy zamiast Elseve używam Head&Shoulders. Dzięki temu nie mam łupieżu, a włosy nie przyzwyczajają się do jednego szamponu i nie przekarmiają odżywką.

Gość niebieski pazur
mam długie włosy, które od jakiegoś czasu zaczeły wyglądać fatalnie tzn. zrobiło mię okropne siano na głowie na które nic nie pomagało, szczególnie wstrętnie wyglądały końcówki :o wypróbowałam chyba wszystkie kosmetyki na suche włosy, maski, jedwab i nic, a ja nawet ich nie prostuję, ale znalazłam na to sposób prosty i tani jak barszcz - olej. Robię tak, najpierw myję włosy szamponem, nie nakładam odżywki, wycieram ręcznikiem i nakładam olej, nie ma znaczenia jaki to olej, akurat mam słonecznikowy :) owijam głowę folią na to czapka i tak sobie chodzę z godzinkę po czym myję głowę i nakładam odżywkę. Mówię wam, takich boskich włosów jakie mam w tej chwili już dawno nie miałam :-) błyszczące, nawilżone, lejące, końcówki mięciutkie. Żadna odżywka nie dała mi nigdy takiego efektu. Polecam!

Gość mmmmm...mmmmm.....mmmmm
myśle że KADUS są dobre kosmetyki, tylko że drogie. Kup sobie serum na zniszczone włosy. Ja mam anti-frizz z Loreala i ładnie wygładza włosy, nie wyglądaja po nim na tłuste, a przy okazji mam wrazenie ze nawilża te suche koncówki. Po zastosowaniu tego serum mam jedwabne koncówki.

Gość łoo znowu taki topic
przede wszystkim włosy prostuj używając preparatów do tego celu przeznaczonych. Ja używam taniego mleczka do prostowania firmy Marion, bez spłukiwania za 5zł i jedbawiu też za 5zł z Mariona. Włosy myję i prostuję codziennie, co jakieś 2 m-ce podcinnam końcówki i są w dobrym stanie

Gość łoo znowu taki topic
aaa i co jakiś czas (ok 2 razy w tygodniu) nakładam maseczkę nawilżającą np. elseve do zniszczonych włosów tyle, że trzymam ją ok godziny na głowie

Gość tralalalalaaaaaaaaaaaaaa
gliss kur perlowy