Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zadziwiona i niepewna

jak to rozumieć?

Polecane posty

Od wczoraj mam zagwozdkę! Może naprowadzicie mnie na coś! Jestem z facetem od - w sumie niedawna - kilku miesięcy. Oboje po przejściach, rozwodach. Oboje mamy negatywne doświadczenia z płcią przeciwną. Ale jest nam razem dobrze pod każdym względem, rozumiemy się, o miłości jeszcze za wcześnie mówić. Wczoraj powiedział mi coś takiego, że tamte doświadczenia powodują, że nie chce wchodzić w związki, że się nigdy nie ożeni po raz drugi. Mnie nie spieszy się do ołtarza i nie o to chodzi - ale nie mam pojęcia, jak te słowa rozumieć? Bo swoim zachowaniem przeczy temu całkowicie. Jest bardzo rodzinny, opiekuńczy, czuły - na każdym kroku daje mi do zrozumienia, że zależy mu na mnie, nawet Święta spędza ze mną, a nie z rodziną. Oczywiście, że z nim porozmawiam jeszcze, ale ciekawa jestem opinii kafeteriuszy. Co mogą oznaczać takie słowa???

Gość faceta należy rozumieć
DOSŁOWNIE-żenie chce się żenić i tyle

Gość heelloł
Laska, ale czego w tej wypowiedzi nie rozumiesz? facet jest po przejściach, wiec to dość oczywiste, może kocha, może się zaangazuje, ale nie ma zamiaru drugi raz życia sobie porzestawiać, tyle.

najlepiej byłoby prozmawiać z nim.. mogłoby to oznaczać, że dobrze mu jest z toba, ale chce żebyś miała świadomośc ze nie chce slubu.. niekotrzy uwazaja ze slub i przysiega wszsytko psuje..

Gość tripe zero
est bardzo rodzinny, opiekuńczy, czuły - na każdym kroku daje mi do zrozumienia, że zależy mu na mnie, nawet Święta spędza ze mną, a nie z rodziną. FAKTYCZNIE, MUSI BYC RODZINNY.

do ewentualne legalizacji to jeszcze tysiąc lat świetlnych ;-) , ale przyszła wczoraj do mnie myśl, że może tego nie ciągnąć dłużej, bo ja jednak nie mam zamiaru spędzić życi Jasne, że przede wszystkim z nim pogadam, ale wy macie czasem bardzo trafne spostrzeżenia i "od zewnątrz" wszystko inaczej wygląda. Dzięki w ogóle za wypowiedzi! :-)

:-D wyjaśniam: spędza pół na pół, w stosunku do swojej rodziny nie ma zadnych zobowiązań, jesteśmy już mocno dorośli - niemniej nie musiał spędzać wigilii ze mną. A pisząc "rodzinny" miałam na myśli pewne zachowania, których dotąd nie spotkałam u mężczyzn, a które są dla mnie ważne!

Gość no i fajnie
ale niepotrzebnie chcesz nadinterpretować jego słowa.One znaczą to co znaczą,tylko tyle.Nie ma co szukać podtekstów-to jest facet!

pewnie tak! Ale jestem tylko kobietą i muszę sobie pogadać, żeby wiedzieć, co myślę! :-)

chociaz jestem troche mlodszy, mysle ze moge Ci to jakos wyjasnic, jak chcesz napisz na gg :7744773

Owszem interesuje mnie opinia płci przeciwnej. A nie możesz tutaj? ;-)

Gość ffddffdfddf
To że nie chce ożenić się po raz drugi jest nawet zrozumiałe... Ale co znaczy "nie chce wchodzić w nowe związki"? Powiedział dokładnie tak, czy chodziło mu konkretnie o kolejne małżeństwo?

Gość BPMcPH aaVCF AW WF xoih

oj, no faceci są prości i należy ich rozumieć dosłownie: skoro powiedział "nie chcę się żenić" to znaczy mniej więcej tyle co " nie chcę się żenić" :-)

No i widzicie - czytając już mnie oświeciło! Nie chodzi mi konkretnie o ślub. Tylko o to, czy będziemy jeszcze razem - przynajmniej tak długo, jak się da (różne zawirowania, o których nie piszę, bo nie na temat). {co znaczy "nie chce wchodzić w nowe związki"?} - nie takie słowa nie padły, tylko cała treść rozmowy - wg mnie - do tego się sprowadzała. Ale pewnie szukam drugiego dna - jak zwykle..... No właśnie - nie wiem, czy to, co między nami to.....co? no właśnie, co? Pewnie z czasem się wyjaśni.