Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tajemnicza no

Chłopak a gwałt

Polecane posty

Gość tajemnicza no

Powiedzialbyscie swojemu facetowi ze zostalyscie zgwalcone? jesli tak lub nie, to dlaczego ?

Ja o tym, że ktoś kiedyś chciał mnie zgwałcić nie powiedziałam. Jakoś nie czułam potrzeby się zwierzać z takich rzeczy akurat jemu... powiedzmy, że zbyt beztrosko zawsze podchodził do tego tematu, a skoro to takie wielkie nic dla niego było, to nie mówiłam.

Gość sisi dora
tak

Mnie dziewczyna powiedziala... odbieralem ja z pociagu, jechala jakims ekspresowym, wysiadla cala zaplakana, roztrzesiona. Zupelnie nie wiedzialem co robic, najpierw namawialem ja do tego, zeby zglosic na policje, nie zrobila tego, ale w jakims 'stowarzyszeniu' na spotkaniu ponoc wiele dziewczyn mowilo o tych pociagach, zglaszaly i wcale nie bylo tak jak sie to w TV reklamuje, ze jedno zeznanie, ze nie ciagaja - nie lapia sprawcow, a wypytuja o.. ehh dla chlopaka to tez nie latwe przezycie, chcialoby sie dorwac, przywalic, polamac, choc czasem pewnie nie byloby natyle sily, a tutaj nie wiadomo nic..

W Polsce trzeba 10 razy zeznawać i to (sic!) facetom. Nie polecam zgłaszania na policję, bo to dokładanie sobie bardzo dużego stresu. Za to polecam samosąd - piszę całkowicie poważnie. Oczywiście jeśli wiadomo, który to.

z kapieli: moim zdaniem masz absolutna racje.. to zglaszanie to pic na wode, jesli wiadomo kto, to moze go zlapia, jesli nie to szanse sa minimalne. Znam dwie dziewczyny ktore zostaly zgwalcone, ta druga to zupelnie co innego. Zgwalcili ja "koledzy" z klasy, na ognisku. Wszyscy byli pijani, nagrywali to, potem wyslali jej chlopakowi - moj kumpel. Poszla na policje, po wszystkich zeznaniach, obdukcjach, ocenainiu siniakow.. wyszlo ze jednak nie zgwalcili jej

Gość andrzej...1983
ja bym nie chciał takiej dziewczyny...

Dlaczego tak wyszło? Nie rozumiem.... I pewnie teraz dziewczyna nie ma życia i jest wyzywana od najgorszych - to akurat normalne w tym zacofanym kraju... Według mnie istnieje tylko jedna sprawiedliwa kara dla pedofilów i gwałcicieli - zabrać narzędzie zbrodni...tak mało a jednocześnie tak wiele.

Gość andrzej...1983
No zgwałconej bym nie chciał.

Gość andrzej...1983
No wiem że nie jej wina. Chociaz w wielu przypadkach to jednak wina kobiet. No może inny ją zechce, ja bym miał uraz. Nie lubię takich "zużytych".

Acha, a jaka wina kobiet? Od razu zaznaczam, że kobieta ma prawo chodzić ubrana jak się jej podoba i nikt nie ma prawa jej tknąć, to jest chyba jasne dla wszystkich, nawet średnio inteligentnych ludzi.

A i jeszcze zdefiniuj "zużyty" i czy jak jakaś wcześniej współżyła z kimkolwiek z własnej nieprzymuszonej woli, to też jest "zużyta"... i oczywiście, czy ten termin da się, Twoim zdaniem, zastosować również do mężczyzny?

Gość wwrrrr
Wyszlam - nie warto, szkoda Twoich nerwow. kogos, kto wyglasza takie opinie, powinno sie izolowac, to smiec zwykly, nawet jesli to prowokacja ponioslo mnie

Andrzej, dziecię neo kochane, przestań pierdolić z łaski swojej. :O🖐️ Dajesz tym tylko dowód swojej niepomiernej głupoty. Jak nie masz nic ciekawego do dodania to lepiej milcz zamiast się kompromitować. :classic_cool:

z tego co rozmawialem z kumplem - pisalem pare postow wyzej - to mowil, ze gdyby chodzilo o zwykly seks to pewnie sam uznalby ze jej nie zgwalcili, ale.. skoro byli tak przygotowani, z kamera itd. moim zdaniem czesto mozna odczytac intencje gwalciciela - jesli dziewczyna ubiera sie wyzywajaco na randke, jesli sie z nim kocha a potem nagle dochodzi do wniosku ze zostala zgwalcona nalezy to potepic. Trudno to udowodnic, ale.. wiele gwaltow latwo wykazac, a i tak procedury policyjno lekarskie w przypadku gdy to jest jasne sa obludne, a gdy oskarzenia o gwalt sa metne i tak te procedurki w niczym nie pomoga.

acha.. jeszcze co do Andrzeja 1983 : Czy to ze dziewczyna zostala zgwalcona jest dla Ciebie najwazniejsze? Czy nie chcialbys jej z powodow praktyczncyh - problemy z psychika, wiele dodatkowych trudnosci, wlasne obawy ze znowu cos jej sie stanie? Jesli nie chcesz to po prostu Twoj wybor.. nie ma co tu potepiac.

Gość wwrrrr
marcin -> to, ze "dziewczyna ubiera sie wyzywajaco na randke" nie daje facetowi ZADNEGO prawa jej ruszyc, dopoki ona sie na to nie zgodzi. Z reszta w zasadzie sie zgadam

wwrrrr, z ubieraniem dodalbym, ze nie rozumiem dziewczyn ktore potem mowia, ze on mnie tym zaskoczyl, nie wiedzialam co robic itd. Chlopak tez czasem jest wrazliwy i takie oskarzenia, z tak glupimi argumentami czasem dochodza do niego, mysli ze jest zboczencem gwalcicielem itd.

Gość andrzej...1983
Moja dziewczyna nigdy nie zostałaby zgwałcona bo nie lata po dyskotekach ubrana w stringi i krótkie bluzki.

Gość co za półgłówek
widać, że chłopak ze wsi, gdzie na dyskoteki pod remizę jeżdżą weźcie z nim nie rozmawiajcie :P

Gość co za półgłówek
i ciekawe skąd wie, że tak chodzą po dyskotekach... czyżby sam chodził? może sam gwałci, stąd wie, że tam gwałcą :P

przeraża mnie to co piszesz Andrzej, bo gwałcone są nie tylko kobiety które ubierają się wyzywająco i latają po dyskotekach :/ a usprawiedliwienie gwałcicieli ehhh porażka. i współczuje każdej kobiecie która w takiej chwili została by ofiarą podwójnej tragedii - gwałt i rozstanie z facetem :(

Gość co za półgłówek
No nie wiem, nie wiem, czy by to była dla mnie taka wielka tragedia to rozstanie z takim Andrzejem :P Myślę, że raczej szczęście w nieszczesciu

Gość olejzpierwszego
a zasadzie to facet ma racje... skad wiesz ze byl gwalt? bo byl stosunek i kobieta twierdzi ze zostala zgwalcona ?? :-D sorry ale prawo tak nie dziala i nie powinno dzialac... moze tobie bylo by ok jakbys zostala oskarzona o gwalt i w rezultacie poszla siedziec... no bo jak udowodnisz ze nie zgwalcilas ? :-D oprocz skrajnych przypadkow nie da sie a moim zdaniem jesli babka idzie na ognisko z samymi facetami (no bo jakos nie widze by bylo cokolwiek o jakis innych babka ktore tam byly - i moglyby zeznawac) i jeszcze chleje z nimi to widze dwie opcje: A:) ona zaplacila za swoja glupote wydymana dupą... i ciezko jej bedzie/bylo udowodnic gwalt ze wzgledu na okolicznosci B:) zwyczajnie dziewczyna lubi sie puszczac... koledzy tego chlopaka obracali ja ile wlezie przy roznych okazjach az wkoncu ktorys z nich wpadl na glupi pomysl by to nagrac i mu wyslac... oczywisicie nasza cwana kurewka z miejsca zalapala ze lepiej wyjsc na zgwalcona niz na zwykla kurwe i trzymala sie ostro wersji ze to gwalt jedna z tych dwoch opcji prawopodnie byla prawdziwa w tej sytlacji - ktora nie wiadomo ale nikt nie bedzie wsadzal kogos do wiezienia w tak nie jasnych okolicznosciach... jak widze niektorym durnym babom to nie przeszkadza ze ktos moze isc siedziec bez winny o tym jakie sa idotki na swiecie mozecie sie dowiedziec na tym forum

Gość kasjosdkkkkkk
jakbym została zgwałcona to pierwsze co bym zrobiła to dzwoniła na policje i wiem powiecie że nie wiem co mówię i jakby się to stało to byłoby inaczej, ale ja wiem po prostu. Jestem bardzo silna psychicznie i wiem że nie przejęłabym się tym aż tak i z pewnością zniosłabym każde przesłuchanie byleby bydlaka schwytać i by nie skrzywdził innej. Właśnie dlatego powinno się to zgłaszać. Ba ja bym nawet zainteresowała tym telewizję by policja się tym dogłębniej zajęła. Nie ustąpiłabym. Czemu miałabym sie wstydzić że ktoś mnie zgwałcił? O tym powinno sie mówić.