Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Galantynka

Jak często karmic szczeniaczka 7 tygodniowego

Polecane posty

Gość Galantynka
Baaaardzo dziekuję. :)

Gość klaudynaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin

Jestem właścicielką dwóch piesków i karmię je wg. schematu (od hodowców): do 4 m-ca - 5 posiłków dziennie od 4 m-ca do 6 m-ca - 3 posiłki dziennie od 6 m-ca do 12 m-ca - 2 razy dziennie powyżej roku - 1 raz dziennie

Wydaje mi się, że dużo zależy od tego, jakiej rasy to szczeniak. Z tego co wiem, to dla różnych ras, są różne zalecenia. Na pewno warto wybierać karmy najwyższej jakości, tym, bardziej jeżeli jest się hodowca. Warto zaopatrywać się w dobrych sklepach, no i w miejscach sprawdzonych.

Gość gość
Dobrym wyborem był gryzak Torgas dla mojej suczki. Z jednej strony jest to wytrzymała rzecz, a z drugiej nie zawiera w swoim składzie żadnej chemii, czy plastiku. Tylko naturalny skład, w całości to praktycznie jest specjalne drzewo z Portugalii, które dobrze masuje dziąsła zamiast je ranić. Gryzak dostępny jest w kilku rozmiarach, najlepiej zadzwonić do sklepu i się skonsultować co do optymalnego wariantu dla swojego psa. Na stronie www.torgas.pl jest oficjalny sklep marki.

Gość Kasia

Może karma mu nie pasuje ? My zmienialiśmy na lepsza i już jest ok . A co do siusiania to lepsze są podkłady 🙂

Gość Poleczka
Dnia 3.01.2019 o 12:37, Gość Kasia napisał:

Może karma mu nie pasuje ? My zmienialiśmy na lepsza i już jest ok . A co do siusiania to lepsze są podkłady 🙂

A na jaka karmę zmieniłaś jeśli można wiedzieć ? Podkłady jakie polecasz żeby były chłonne ?

Gość Izlaaa

Ja swojemu Baremu kupuje to karmę :https://www.bozita.pl/karma-dla-ps%C3%B3w/bozita/bez-dodatku-zboz-mother-puppy-elk 

Gość gość

właśnie chciałem o tym wspomnieć - bardzo fajne są te podpowiedzi na opakowaniach, również na stronie Bozity można je znaleźć w odniesieniu do różnych karm, ważne, ponieważ te karmy różnią się składem, nie jest wskazane podawać im zawsze tych samych ilości

Gość gość

ja swojemu podaję jeszcze mleko i trochę mokrych karm, czasem jakieś z bozita, czasem inne, czasem namoczoną karmę suchą w mleku... wcina i rośnie 🙂

Gość iza

a bozita ma jakieś karmy specjalnie przeznaczone dla szczeniaków? 
słyszałam, że karmy suche można moczyć w mleku i łatwiej przejść na pokarm stały, to prawda?