Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .kkh

ciąza?

Polecane posty

Gość .kkh

stracilam dziewictwo o 20 pewnego wieczoru a nastepnego dnia rano bolaly mnie juz piersi i sutki (nie wiem czy przez pieszczoty czy to ciążą) i na dodatek mialam bialy sluz-ktory ustapil w pare dni i pieklo i swedzialo mnie tam juz mi tez to minelo, ale za to teraz nie mam prawie wogole sluzu;/..a piersi mnie od tamtej pory bola a bylo to prawie 2 tyg. temu test dopiero w sobote sobie zrobie..ale bardz prawdopodobne ze jestem w ciazy ?:(

Gość .kkh
odpowie mi ktos?????????? :(:(:(:(

Gość NieGrzecznaAga
piersi nie boa od razu;)

Gość .kkh
ale mnie bolaly sutki przy dotknieciu tak jak jest przy ciazy :(

Gość NieGrzecznaAga
i prtzed okresem tez;) powiem Ci jaki ja mam problem...i tez mam watpliwosci co do ciazy...więc powinnam dostac okres ok 2 tyg temu ...test negatywny (robiłam 4 )...temp z rana srednio 36,8-37,1...a wieczorem dochodzi do 37,4...juz sama nie wiem co myslec...ta temp. utrzymuje sie tak od okolo 10 dni. odczuwam bole w dole brzucha ale nadal @ sie nie pojawia w duchu się cieszę...ale boję sie ze nic z tego nie bedzie., piersi tez wrazliwe na dotyk...i tez mam obawy. Zmierz sobie temperature rano.... jak sie jest w ciazy to przez ok 2 tyg temp jest powyzej 37 st

Gość bla bla blaaaaaaaaaaaaaa
tak to jest jak dzieciaki biora sie za seks bez podstaw zanim beda oznaki ciazy zaplodniona komorka musi sie zagniezdzic w macicy, co ma miejsce najwczesniej tydzien po zaplodnieniu (nie po stosunku). od stosunku do zaplodnienia rowniez moze minac kilka dni jak patrze na takie posty to przestaje sie dZiwic skad tyle niechcianych ciaz, jak mozna sie brac za cos o czym nie ma sie bladego pojecia???i jak mozna sie nie zabezpieczac nie chcac dziecka???? no a jesli sie zabezpieczaliscie to jak mozesz myslec ze jestes w ciazy????

kolejna inteligentna temperatura jest podwyzszona na okolo 2 tygodnie przed miesiaczka niezaleznie od tego czy jest sie w ciazy, po prostu jak jest ciaza to temperatura utrzymuje sie wyzej dalej, o ciazy nie swiadczy wysoka temperatura ale ilosc dni z wysoka temperatura moze o niej swiadczyc!!!!

Gość NieGrzecznaAga
heh widzisz ze dziewczyna dopiero sie do tego zabrala ...nie potepiaj jej za to;)/ Nie kazdy musi byc doswiadczony w tych sprawach

Gość .kkh
chlopak skonczyl na zewnatrz ale zle stosowalam tabletki i raczej nie działały;/

Gość NieGrzecznaAga
nie mow ze madra bo ja okres powinnam dostac 2 tygodnie temu a do tej pory nie mam... a jesli chodzi o temp. to mierze regularnie wiec wybacz ale orientuje sie w tym:] Jak masz kogos krytykowac to lepiej wogole sie nie odzywaj...bo nie tego tu oczekujemy

DZIEWCZYNO A KTO TU PISZE O DWOSWIADCZENIU??? ja pisze o podstatowej wiedzy ktorej ucza w pioatej klasie szkoly podstawowej - jak sie nie chce miec dziecka to trzeba wiedziec jakie sa konsekwencj.. a jak sie nie wie, ze seks = mozliwosc ciazy to trzeba sie wziac za nauke a nie za seks.. taka prawda... bo potem sa posty "chce usunac" i takie tam, jakby poryw chwili calkowicie zastepowal myslenie...

Gość NieGrzecznaAga
ja kiedys zapomnialam 1tabletki i lekarz powiedzial mi ze nawet jak 3 zapomne to nie zajde w ciaze

Gość NieGrzecznaAga
tak sie sklada ze z mezem staramy sie o dziecko od 6 miesiecy...:] WIEC JESLI CHODZI O WIEDZE to mam wystarczajaco na ten temat

Gość .kkh
ale ja nie zapomnialam tylko nie wzielam w pierwszym dniu miesiaczki tylko kilka dni pozniej...

niczego nie trzeba wybaczac bo w ogole sie w tym nie orientyujes,z pierwszy lepszy podrecznik do npru wyjasnia, ze temperatura podwyzszona jest przed miesiaczka (tak dziala faza lutealna, czyli wytworzone po owulacji cialko zolte - wytwarza progesteron wplywajacy na podwyzszenie temperatury) i kazdy pierwszy lepszy podrecznik do npr wyjasni ci, ze temperatura nie musi wyniesc 37 stopni tylko musi znalezc sie nad linia, ja w ciazy mialam 36,6 bo linie mialam nisko z uwagi na niskie przedwzrostowe jesli z taka wiedza jaka przestawiasz, bierzesz sie za seks chcac uniknac ciazy, to jestes jeszcze mdrzejsza niz autorka postu...

gowno a nie wiedze, posiadasz :) jak sie starasz o dziecko to twoj pikus ale nie pieprz bzdur komus, kto sie o dziecko nie stara a to o czym piszesz to najprostsza droga do wpadki bo pulap temperatur jest dla kazdego indywidualny

Gość NieGrzecznaAga
ale kur...wa temp w ciazy tez jest podwyzszona i nie pieprz głupot ze tylko przy owulacji!!!

Gość NieGrzecznaAga
jebaj sie

Gość .kkh
ekhm.. a na moj temat to juz wszystko zostalo powiedziane?:(

Gość NieGrzecznaAga
sadze ze w ciazy na bank nie jestes:)

Gość .kkh
bla bla............. nie wymadrzaj sie... tylko mi pomoz :)

to zajrzyj do ksiazki malolato... i ty chcesz miec dziecko? jak nie umiesz przeczytac ze zrozumieniem zadnego podrecznika? hahah temperatura jest zawsze podwyzszona po owulacji i z tym nawet nie ma co dyskutowac, jak jestes leniem i nie chce ci sie zajrzec do ksiazki, to wpisz sobie w google: temperatura po owulacji to na prawde nie jest ciezkie a jesli masz z tym wybitny problem to popros by ktos ci przeczytal, co 2 glowy to niejedna :D ja npr stosuje od 4 lat unikajac ciazy, skutecznie i metode mam w 1 paluszku... wiec powtorze, nie pieprz bzdur bo jeszcze jakas malolata to przeczyta i ci uwierzy... strach sie bac

Gość .kkh
nawet mimo tego ze tabletki nie dzialaly?:):)

Gość NieGrzecznaAga
jak sadzisz ze do seksu i milosci potrzeba ksiazki to wspolczuje twojemu partnerowi jesli wogole go masz...

.kkh :) objawy o ktorych piszesz nie maja nic wspolnego z ciaza (za wczesnie) jesli jednak wiesz ze zle sie zabezpieczalas, to ryzyko ciazy istnieje, choc niewielkie, musialabys miec pecha (dni plodne) i kolejnego pecha (plemniki z przeywanego) malo mozliwe dla pewnosci wykonaj test po 3 tygodniach od stosunku

Gość NieGrzecznaAga
a w ktorym dniu wzielas? Bo nawet jak wzielas w drugim a sadze ze kochalas sie po okresie to tabletka dziala od pierwszej przyjetej tabletki

Gość .kkh
ok :) ja pier*** ze tez inni sie latami staraja i nie maja dziecka..a jak ja bym miala wpasc przy pierwszym razie to masakra :(

Gość .kkh
wzielam w 2 dniu ale po okresie;/ czyli ok. tydzie po miesiączce a kochalam sie 2 tyg. pozniej

Gość .kkh
tydzien po pierwszym dniu miesiaczki* juz mi sie miesza z nerwow;/

Gość NieGrzecznaAga
no to fakt lepiej zrob test...