Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mdm

Gdzie się wam żyje najlepiej? Jaki kraj?

Polecane posty

Gość Dylematyczny
Moze byc, ja mieszkam w kraju skandynawskim i pod wzgledem zarobkow to w pewnym stopniu raj na ziemi. Aczkolwiek z drugiej strony, jesli ktos skonczyl studia i lubi dziedzine, ktorej sie uczyl, po pewnym czasie ciagnie do kraju. Niewazne, ze mniejsze zarobki, biadolenie i bieda ... wazne, ze mozna sie realizowac :)

Ja mieszkam w Szwecji i jest ok. Nauczylam sie jezyka, skonczylam studia i naprawde da sie tu zyc :)

Gość Bon_Dziorno
karro a ... Diverse placi Tobie za reklame ;)

Gość łoj matulu
Polska :) Dobrze mi tu. Ostatnio dostałam życzenia od kolegi, który mieszka w Irlandi żebym żyła w normalnym kraju i zaliczyłam zdziwko. Przecież tu jest normalnie (albo ja jestem tak popieprzona, że nie widzę, że coś jest nie tak ;))

Gość do loj matulu...
nie chce cie martwic ale w twoim przypadku chodzi raczej o to ostatnie.....

w Polsce ciezko zyc,, ale sie teskni ;P

jak myslicie lepiej studiowac w polsce czy za granica?

Gość nikola123
Ja mieszkam w uk 3,5 l. zaczelam studia w tym roku i powiem ze poziom w pl jest o wiele wyzszy, jest baaardzo duzo do roboty tzn tzw rzeczy ktore musisz przygotowac sama ale nie sa trudne, takze jesli znasz jezyk to smialo, wszedzie w pl jesli szukalabys prace zawsze mile widziane bedzie miec jakis papierek z ukonczenia szkoly za granica, mnie to smieszy bo o wiele wartosciowsze jest skonczenie studiow w pl ktore naucza cie wiele i na poziomie niz za granica gdzie pziom masz o wiele nizszy, ale wazne na co patrzy pracodawca, no chyba dla samej satysfakcji chcesz miec swiadomosc ze masz wiedze na takim i takim poziomie to tylko pl, tak samo jak ten slynny chlopak ktory wyjechal z powrotem do pl na studia zeby skonczyc i wrocic bo mamy o wiele wyzszy poziom na naszych universytetach.pozdrawiam

Gość debilizm pierwszego stopnia
co za durne pytanie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A jak ktos tylko w Polsce mieszkal to skad ma wiedziec czy mu np lepiej nie bedzie w Azerbejdzanie ??????????

Gość gr .................
Nie wyzywaj ludzi od debili.... debilu !!! To jest forum dla ludzi mieszkajacych za granica... ciekawa jestem po co tu wogole wchodzisz ...?

Gość a dla mnie najlepszy
styl zycia mam tu w UK. Jestem tu juz ponad 10 lat i dzieki zachodniego wyksztalcenia umialam sobie poradzic zdobywajac dobre prace, ciagle sie rozwijajac, gromadzac nie tylko doskonale doswiadczenie ale i tez pozadny dorobek. Ciagle tylko slysze jakie to w Polsce sa dobre uczelnie - no moze i sa dosc dobre i duzo ucza, ale teorii, zupelnie nie przygotowuja do zycia, zero przygotowania jakie oferuja uczelnie zagraniczne - rezultat: wielu absolwentow uczelni polskich nie umie sobie znalezc pracy na poziomie za granica. Papierek to nie wszystko, trzeba umiec sie wykazac, i to nie nagromadzona wiedza lecz checia do pracy!!!! Duzo tez podrozuje (zawodowo i prywatnie) ale nigdzie nie czuje sie tak dobrze jak w UK, gdzie chyba sa juz chyba moje i mojej rodziny korzenie.

Mnie najlepiej żyło się w Dubaju. Teraz mieszkam w Polsce ale mam nadzieje ze kiedys tam wróce