Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość love-DK

Dunczycy jako zyciowi partnerzy

Polecane posty

Gość mmmmmigotka
hej hobcio.. powiedziałam mu wczoraj, nie wytrzymałam.. jego reakcja była ok. nie udawał, że cieszy się jak głupi - mieliśmy mnóstwo planów dla nas dwojga.. ale zachował się z klasą. właśnie dzwonił, żebym się nie martwiła, że przemyślał przez noc, że jakoś sobie poradzimy, że będzie dobrze etc. no to chyba będzie dobrze, prawda? psychicznie o niebo mi lepiej, gorzej z ciałem, które ma gorączkę i zachowuje się dziwnie.. czuję się właśnie tak - dziwnie. gratuluję córeczki. :) my chcieliśmy mieć dzieci razem, ale później. jeśli jednak to zdarzyło się teraz, widocznie tak miało być.. czekam do 22.02. lub 23.02. - wtedy powinnam dostać okres. w bremie dzisiaj słonecznie i cicho. pozdrawiam z północy niemiec :)

Czesc Migotko, Napisalam elaborat i mi wcielo! Wrrr... Bardzo dobrze ze mu powiedzialas!! Takie sprawy, do ktorych przyczynily sie dwie osoby, powinny byc omawiane przez dwie osoby a nie jedna! Ciesze sie bardzo, ze facet zachowal sie porzadnie...a czy szczesliwy czy nie--z faktem musi sie oswoic. Tak samo chyba jak i Ty:) W koncu, chcac nie chcac, dla Ciebie to bedzie najwieksza zmiana jesli cos wyjdzie na tescie. Nie mow ze mieliscie plany-nadal mozecie miec plany. Ciaza (jesli ta bedzie) a potem dziecko moga je zmodifikowac ale przeciez nie odwolac. Nie wiem na jakim etapie zycia jestescie (nauka, praca, etc) ale wiele da sie powiazac ze soba. Mam znajome ktore ucza sie i pracuja maja dziecko w wieku mojej malej. A niektore juz maja drugie dziecko..tak wiec widzisz wyborow na zycie jest mnostwo! Czekaj chocby w miare spokojnie (wiem latwo mowic) te 5 dni i bedziesz wiedziec na sto procent. Ja rowniez pozdrawiam-u mnie tez slonecznie ale zimno. Piekna pogoda!

Gość mmmmmigotka
hobcio :) naprawdę ci dziękuję!! :* dam znać co i jak. teraz jestem całkowicie zatopiona w myślach... cieszę się z jego reakcji.. mam nadzieję, że nie jest to przedwczesna radość ;) oboje pracujemy. ja skończyłam studia 3. lata temu. więc etap związany z uczeniem i znajdowaniem dobrze płatnej pracy - mamy za sobą. ale z dzidziusiem i tak chcieliśmy zaczekać.. jedno jest jednak pewne - jeśli jestem w ciąży - zamierzam urodzić. nie mam 17. lat by rozważać ewentualną skrobankę.. kiedyś myślałam, że usunięcie dziecka nie jest taką ciężką sprawą, przecież to tylko zarodek.. dziś moje poglądy są weryfikowane.. życie :) jesteś mądrą kobietką :) jeszcze raz dziękuję.

Migotko! Prosze bardzo. I dziekuje pieknie za przemily komplement!! Az sie zarumienilam!! Dziekuje bardzo!! Skoro sprawy typu studia i szukanie pracy macie za soba to jest swietnie.Teraz mozesz skupic sie na sobie, na Was i na wyniku testu:) Ciesze sie, ze masz dobry stosunek do ewentualnej ciazy. Grunt to znac siebie i wlasne potrzeby. Ja uwazam ze jest pieknie ze mozemy wybrac co jest dobre dla nas. Trzymaj sie cieplutko i prosze daj znac co tam slychac!

Gość prawie_szwedka
mieszkam w Szwecji juz 17 lat jeste w zwiazku ze Szwedem i spotkalam duzo zwiazkow polsko-szwedzkich i powiem jedno, ze jezeli stawiacie na pierwszym miejscu lekkie zycie to smialo!wiazcie sie z Dunczykami czy Szwedami, ale nie zapomnijcie, ze oni i ich otoczenie szanuja tylko kobiety swojej narodowosci i jest jeszcze jeden problem...to czesto ludzie z jakims ukrytym defektem, ktory sprawia, ze wybieraja kobiety z "gorszych" krajow a Polska niestety w oczach narodow germanskich zawsze taka bedzie. Pomyslcie same dlalczego nie moga znalezc partnerow w swoim kraju? A jacy Polacy biora sobie zone z Rosji czy Ukrainy? no wlasnie! to prawie ten sam problem, takze radze tym dlal ktorych godnosc i pelna akceptacja otoczenia jest wazna na pozostanie w kraju i znalezienie sobie porzadnego Polaka. Inaczej skazecie sie na ciagle spuszczanie glowy i zaciskanie zebow. Jezeli ktos twierdzi inaczej to oklamuje i siebie i wszystkich dookola! Naprawde pieniadze po pewnym czasie traca swoja wartosc i wtedy zaczniecie szukac czegos czego tutaj nigdy nie znajdziecie! Bo Slowianie i Germanie nigdy nie beda sie rozumiec!

Prawie Szwedko, nie mysle ze wybor partnera z Danii czy Szwecji to sprawa lekkiego zycia. Przynajmniej dla wielu osob liczy sie uczucie. Zreszta np. w Danii wcale sie tak lekkiego zycia nie ma. Moglabym pisac i pisac:) I nie mysle ze to od raza sprawa jakiegos problemu ze sie wiaza z kobieta z innego kraju choc to daje wiele do myslenia:) Ale wiesz masz racje co do akceptacji...ech, Skandynawia to jest kraj zapatrzony w siebie niesamowicie-przynajmniej Dania, i mysla ze wszystkie rozumy pojedli. Ale nie jestes zadowolona ze swojego partnera? Bo otoczenie/rodzina moga byc szurniete obojetnie gdzie bedziesz, a jak juz partner jest taki to chyba pozostaje ucieszka.....:(

Gość trennen
Jestes z facetem 3 miesiace i nie potrafilas zadbac o zabezpieczenie?:O A moze myslalas, ze jak wpadniesz z Dunczykiem, to on zapewni ci dostatnie zycie?:O Takie polki jak ty tylko utwierdzaja Zachod w przekonaniu, ze jestesmy latwymi panienkami, masakra po prostu:O

Gość mmmmmigotka
trennen - jak wiesz żadne zabezpieczenie nie daje 100 % pewności. i nie - nie myślałam w ten sposób, by złapać bogatego duńczyka na kasę. widać tutaj pewne projekcje twojej osoby na moją. mam dobrą pracę, moi rodzice nie klepią też biedy, więc nie wypowiadaj się na temat, na który nie masz zielonego pojęcia. nie znasz mnie ani jego ani całej sytuacji. odstosunkuj się więc z łaski swojej. ;)

Gość mmmmmigotka
jarek_84 - ty to musiałeś dostać gigantycznego kopa od jakiejś inteligentnej dziewczyny :) nie pierwszy raz widzę twoją wypowiedź na kafeterii na temat kobiet. wszystkie w tym samym tonie. może zostań gejem? :) albo wybieraj sobie laski, które nie są tanimi dz*****i. będziesz miał wtedy szersze pojęcie na temat kobiet. poszerzysz swe wąziutkie horyzonty... :) choć może już na to za późno..? pozdrawiam.

Gość mieszkam_w_szwecji
"Hobcio" szwedzi to tez niezle walnieci ludzie a szwedki jeszcze bardziej!!!oczywiscie nie wszyscy! duzo mozna byloby napisac ale nie mam czasu, wiec moge tylko powiedziec, ze gdy patrze na Polki chajtniete ze szwedami to mam jakies uczucie, ze one tak naprawde nie sa szczesliwe tylko nie chca sie do tego przyznac. Jednak z rozmow z nimi potrafie to zauwazyc. Przyczyny moga byc rozne ale najwieksza jest moim zdaniem rozczarowanie co do partnerow i otoczajacego ich otooczenia. Stereotypy o Polakach biora gore...przytocze takie dwie wypowiedzi, ktore bardzo czesto tutaj slysze; ...mam dosc szwedek chyba sobie zaimportuje jakas Polke, przynajmniej bede mial posprztane, nagotowane i zawsze zrobi mi loda jak bede chcial ....o sprzatnie nie martwcie sie mamy przeciez u nas Polakow Ciezko zyc w kraju gdy co drugi glupek uwaza ze Polacy to zlodzieje a Polki to k....rwy a niestety slysze to zbyt czesto zeby sie tym nie przejmowac...aha na koniec kawal ktorzy szwedzi opowiadaja bez konca az mnie mdli czasami. Co robi Szwed i Polak razem w burdelu...no wlasnie? Szwed przyszedl sobie poruchac a Polak przyszedl po swoja zone.

Migotko, takie komentarze powyzej to olewaj!! to nie jest poziom na zadna dyskusje! Mieszkam w Szwecji, rany Boskie nie wiedzialam ze tak zle w tej Szwecji!! Naprawde okropienstwo! Ja takich rzeczy nie slyszalam ale moze glucha jestem:) Raczej odczuwalam ze jako z Polski to jestem \"inna\" u Dunczykow...taka jakby z Marsa lub, ze sie nie znam na niczym. Najgorzej mi to dali odczuc zdunczykowani Polacy-takich dwoch doktorkow. Tych to rabnelo chyba jeszcze gorzej niz Dunczykow. Zreszta reszta lekarzy w Danii jest na podobnych poziomach umyslowych.Dla mnie Dania to bardzo ubogi i zacofany kraj, ale te opinie mam tam wzieta z zycia codziennego, opieki medycznej, i zalatwiania roznych spraw a nie o zaslyszanych opiniach o Polakach. Gdybym takie slyszala to juz zupelnie bym tu zadnych pozytywow o Dk nie pisala. A tak to moge napisac ze sciezki rowerowe maja dobre, paszport szybko mozna zalatwic, i kebaby sa dobre. Ale na powaznie, przykro mi ze takie rzeczy slyszysz o Polakach! W kazdym kraju sa lepsi i gorsi ludzie...ech szkoda gadac! Ciekawe jednak jest to, ze przeciez Szwedki maja bardzo niechlubna opinie babek sypiajacych z kazdym kto sie im nawinie wiec nie wiem o co tu chodzi z Polkami...chyba chca odwrocic uwage od siebie...

Gość mmmmmigotka
hobcio :) odpisałam raz, liczę (łudzę się? :P), że zrozumieją :) no tak, tyle o tolerancji u skandynawów, a jacy jesteśmy my, polacy? chyba niewiele lepsi, niestety. w dodatku lubimy pluć do własnego ogródka, często i gęsto. taka mała, narodowa cecha. mimo to tęsknię trochę za polską.. czasem. :) a ty, hobcio?

Migotko, ja bym do Polski wrocila juz dzis. Tylko moj maz po polsku za bardzo niekumaty i to byloby troche trudno. Moje opinie na temat Danii opiniami ale zawsze staram sie byc obiektywna. Polska ma swoje wady ale ma tez mnostwo zalet. I dlatego jest mi przykro gdy czytam takie opinie o Polakach lub gdy slysze jak ktos bluzgocze na swoj kraj. I jest mi bardzo przykro jak czytam opinie tych dwoch powyzej...latwe Polki, itp, itd...moze dlatego Polska ma taka opinie bo Polacy sami o sobie maja takie a nie inne opinie? I nie wiem dlaczego wiekszosc z nas nie chce tego zmienic!

Gość mmmmmigotka
hobcio, nurtuje mnie jedna rzecz - w jakim języku porozumiewasz się ze swoim mężem? i - czy chcesz nauczyć swoją córeczkę polskiego?

MIgotko, z mezem mowimy po angielsku bo dunski to dla mnie jezyk urzedowy (nie lubie go). A z corcia mowie po polsku, maz po dunsku i tak mala rosnie sobie multijezykowa. Jak moglabym inaczej do niej mowic??:)

Gość mmmmmigotka
:) fajnie tak, multijęzykowo. mała ma niezły start :)

Migotko, z jednej strony fajnie, z drugiej mysle ze teraz to biedulka ma metlik nie z tej ziemi. No ale pozniej jej sie to uporzadkuje:) Zycze dobrej nocy!!

Gość mmmmmigotka
hehe - domyślam się. ale dzieci wręcz chłoną wiedzę, szczególnie tę językową. też życzę dobrej nocy.. :) właśnie rozmawiałam z nim.. czuję się taka szczęśliwa.. pa :*

CZesc Migotko, Masz jakies wiadomosci? Mam nadzieje ze wszystko ok!!

Gość mmmmmigotka
hej kochana :) dostałam okres.. więc był to fałszywy alarm (i fałszywy lekarz :]). byłam kilka dni w danii - na jednej z małych wysepek. :) po prostu przepięknie! jestem zrelaksowana i podbudowana. :) mam nadzieję, że u ciebie w porządku. dziś dowiedziałam się, że szykują się u mnie w pracy zwolnienia :S staram się jednak o tym nie myśleć.. pozdrawiam.

Migotko, To jednak sie wszystko wyjasnilo!! Mam nadzieje, ze jestes zadowolona z wyniku:) Co za lekarz!! No ale dobrze, ze przynajmniej wiesz teraz na czym stoisz ze swoim chlopakiem. Trzymam kciuki aby jednak te zwolnienia Cie ominely!!! Ja lecze zatoki i modle sie aby sie wyleczyly jak najszybciej bo juz mam dosyc utrudnionego oddychania!! Zycze milego weekendu!!!

Gość osaaannaa
jestem ciekawa jak potoczyły się losy w/w pan:) a przy okazji moze tym razem ja wymienię z kims doswiadczenia o facecie dunczyku?:) jest jeszcze ktoras z was w takim zwiazku???

Gość osaaannaa
cisza:( szkoda:( myślałam ,że wymienię się doświadczeniami:(

Gość gośćDK
polki w Danii maja opinie tanich ku.ewek, podobnie jak ukrainki, tajki i filipinki. Takie mail order wifes :-) A kiedys taki dunski film byl o tym, ze ziom sobie fotki w ikea robil i na profil wstawial a glupie polki walily drzwiami o oknami. Ile ja polek widzialem co w psychiatryku i na AA wyladowaly po nieudanych zwiazkach z dunskimi dziadami, fiu fiu!

Gość FreakyVi
Zgadzam sie z Toba w 100% Wlasnie w ten weekend zakonczylam ''zwiazek'' polroczny (bo zwiazkiem normalnym) jako takim bym tego nie nazwala z Dunczykiem prosto z Kopenhagi. Glownym problemem bylo wlasnie to ze ne wiedzial zego chcial. Na poczatku bylo wszystko super, nawet 1wszy raz jak pojechalam do niego do Kopenhagi poznalam jego rodzicow ( tlumaczyl sie tym ze jeszcze jego rodzice nigdy nie slyszeli jego opowiadajacego tyle o jednej dziewczynie) Bylam w szoku i na poczatku podchodzilam sceptycznie do tego zwiazku. Pozniej wpadlam po uszy. Po naszych kilku spotkaniach on nagle zaczal sie wycofywac, coraz mniej mial czasu bo nauka a to to, to tamto. Zerwalismy na 4 miesiace. W ten czas oczywiscie mielismy kontakt sporadycznie bo on sie uprarl ze powinnismy pozostac w kontakcie i spotykac sie od czasu do czasu nie zaszkodzi. Potrafil milczec tygodniami a nagle pisac, dodawac komentarze pod moimi zdjeciami na Facebooku itp. Dziwne! W ten weekend zaprosil mnie do siebie jakby nigdy nic, kolacja i w ogole. Tylko tak jakby dziwnie z rezerwa sie zachowywal. Jego gesty czasami byly chlodne a czasami chcial dac do zrozumienia ze moze jeszcze po naszej 4 miesiecznej przerwie cos z tego bedzie... Niestety. Skonczylo sie na tym ze mnie zrabil, wyrzucilam go ze wszystkich portali na ktorych go mialam. Na nastepny dzien dostaje od niego smsa ze nie moze uwierzyc ze to zrobilam, ze placze itp. Sms dotarl w NIedziele o 1 w nocy... Wiadomo Dunczycy kochaja wypic, a uczucia potrafia wyznawac TYLKO I WYLACZNIE po procentach co i w jego przypadku sie doskonale sprawdzalo. ( Nie raz dostawalam od niego videa z wyznaniami niestety tylko po pijaku) Wiec dziewczyny - przestroga dla was. Nie zabierajcie sie za Dunczykow. Oni poprostu nie wiedza czego chca, wszystko za niego musisz robic (prawie, bo w toalecie jakos sobie radza ;)), gdy mowisz mu prawde, tlumaczysz jak jest on raczej nie bedzie wiedzial co powiedziec, no chyba ze dasz mu Tuborga i Vodke ;) i jezeli pierwsza do niego reki nie wyciagniesz - on sie nie odezwie! Zero Dunczykow dla mnie... na razie mi wystarczy ;)

Gość gość
teraz bierz sie za Peruwianczykow

Gość gość
co trzeba miec we lbie zeby na duna poleciec?

Gość gość
i