Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerwa we współżyciu

przerwa we współżyciu

Polecane posty

jak myślicie, czy przerwa w seksie w związku może wpłynąć negatywnie na relację między dwojgiem - kochających się - osób? Postanowiliśmy przerwać współżycie do ślubu - rok - i zastanawiam się czy nie oddalimy się od siebie. Zanim zaczęliśmy współżyć nasz związek także świetnie prosperował... czy ktoś był w podobnej sytuacji>

upup

Gość w jakim celu ta
przerwa ma byc?

czystość - sprawy religijne. po prostu czujemy ze chcemy podjac to zobowiazanie

jakiś post?:D bez sensu. jeśli już ze sobą spaliście przed slubem to po chujka ta przerwa? ciąży się boicie? hm..moim zdaniem zjebany pomysł!!!! aha, coi masz na mysli że wstrzymanie od seksu? wogóle od zabaw w łóżku? czy tylko rezygnacja z klasycznego stosunku ze strachu przed ciążą? jeśli ta druga opcja to jeszcze jest anal, oral więc dałoby rade rok;) ale jeśli totalnie zero seksu w jakiejkolwiek formie to...zły pomysł!

Gość w jakim celu ta
rozumiem powod. tylko nie rozumiem, ze chcecie przerwy jak juz wszystko zostalo wczesniej "zrobione". to ma sens? jak dlugo jestescie razem i ile macie lat?

Gość w jakim celu ta
a kto wyszedl z ta propozycja, Ty czy partner?

>to ma sens? tak. jestesmy osobami wierzacymi - tylko prosze nie wchodzcie w skrajnosci, nie jezdzimy na oazy, nie należymy do żadnych ruchów religijnych. dotąd kochaliśmy się i wszystko było ładnie pięknie między nami. ale mimo wspaniałych orgazmów pozostawały wyrzuty sumienia. postanowiliśmy się nie krzywdzić - tzn. nie wpędzać w wyrzuty sumienia i po prostu dać na wstrzymanie. zastanawiam się czy sam brak seksu może wpłynąć na relację. ja mam 21 lat (kobieta), on ma 25.

właściwie po rozmowie doszliśmy do tego wspólnie, choć ja rzuciłam temat, że się cholernie źle z tym wszystkim czuję przed Bogiem. Nikt nas nie namawiał...

buhahahaha ja nie mogę pierdolili się jak króliki a teraz mają moralniaka:P

Gość w jakim celu ta
Moj ostatni ex wyszedl z taka propozycja. Chcial bysmy poznawali sie na wyzszym poziomie emocjonalnym, by nasze uczucia rozwijaly sie bez cielesnosci. Niby mial wyrzuty sumienia, ze kochamy sie przed slubem. Ale to raczej byly wymowki do tego by odejsc. Po okolo 2 tyg od tej propozycji bycia ze soba bez seksu odszedl zostawiajac mnie bez slowa. Co sie potem dzialoi w jakiej sytuacji mnie zostawil nie bede pisac bo za bardzo to bolesne. Tez jest osoba bardzo wierzaca i praktykujaca ale bez skrajnosci. Prawda jest taka, ze brak bliskosci cielesnej oddala jesli ta bliskosc juz byla. Moze to ten sam bo wiek sie zgadza

no to możecie sobie kupić prezenty na pożegnanie, im prędzej tym lepiej, zbyt dobrze znam życie, by wiedzieć jak to się zakonczy.

kobieto, kochasz go? on Ciebie? łózko was zbliża a nie oddala to po cholere taka przerwa? myslisz że Bóg tego od Ciebie oczekuje? od was tego oczekuje??? jeeezzzzuuu. rozumiem gdybyście tego nie robili wcześniej, oki. ale przerwę? jesli macie wyrzuty sumienia czy tam boicie się kary od Boga to w ramach żalu i zadośćuczynienia bądzcie dla siebie bardzo dobrzy, wystrzegajcie sie egoizmu, również w łóżku , to zapewniam Cię że Stwórca bez problemu zniesie te wasze figielki w łóżku bez sakramentu małżeństwa.

:D :D :D Nie wróżę długiej przyszłości związkowi, w którym dwie osoby mają wyrzuty sumienia z powodu uprawiania seksu (zakładając, że nie zdradzają przy tym nikogo)

>jak króliki tak, w pewnym sensie świetnie ujęte. >Prawda jest taka, ze brak bliskosci cielesnej oddala jesli ta bliskosc juz byla. tego się boję. że jednak odkryjemy że jeynym łączącym nas ogniwem było właśnie pożądanie to będziemy mieć opory żeby dalej ze sobą być. Czas pokaże..

Gość w jakim celu ta
z doswiadczenia- to poczatek konca

taka przerwa to najwieksza głupota, Bóg nie wymaga takich poświęceń.

>(zakładając, że nie zdradzają przy tym nikogo) mamy wyrzuty sumienia z tego powodu że olewamy naszą wiarę a nie z tego że lubimy się poprztykać ;-)

Gość w jakim celu ta
z ciekawosci spytam . Czy jego imie rozpoczyna sie na M. ?

Gość mmmmmagda
no to chyba lepiej to \"ogniwo\" odkryć przed ślubem. Jak oboje podchodzicie w sposób duchowy do okresu \"narzeczeństwa\" i wiecie po co takie zabiegi i OBOJE tego chcecie to zapewniam że nie zaszkodzi, a pomoże.

>Bóg nie wymaga.. ja (osobiście to wiem na 100% co do niego to wiem tylko z opowiadań) czuję że ode mnie tego wymaga.. on do tego chyba podchodzi bardziej czasowo, że to takie zobowiązanie kilkutygodniowe, ja czuję że jestem przekonana do przerwy. Więcej widzę głosów, że jednak się rozpadnie.. :(

mmmagda, a znasz kogoś komu pomogło?

jego imię nie zaczyna się na M :)

Gość w jakim celu ta
to masz farta, ze nie M. ;) co do tematu: jesli tak czujesz i chcesz sprawdzic , ze nie tylko pozadanie Was laczy to sprobuj. Albo starcisz albo zyskasz. Tak czy siak bedzie wszystko bardziej klarowne jesli pewnosci nie masz pod tym wzgledem co Was laczy

to smutne że nadal tak wielu ludzi traktuje seks z ukochana osobą, gdzie jest wzajemna miłośc, dawanie a nie branie, jako grzech i zło... rozumiem że jak się związek rozpadnie (koleś nie da rady - to prawie pewne - i nie dlatego że jest zły, nie kocha cy coś, po prostu...) to do kogo będziesz miała pretensje? do Boga? Do siebie? czy do niego? i jeszcze jedno pytanie: rezgnujecie z wszelkich form aktywności seksualnej? może jeszcze mi powiesz że z masturbacji też rezygnujecie?:)

>to do kogo będziesz miała pretensje? do Boga? Do siebie? czy do niego? do nikogo. może do tego że nasz związek okazał się kichą >rezgnujecie z wszelkich form aktywności seksualnej? tak. czasami probowalismy ograniczyc sie do pettingu, ale to pic na wode i prowadzi do pelnego stosunku. jesli sie przekroczy pierwsza granice to latwo wskoczyc na nastepny poziom... >masturbacja ja tak, od niego tego nie wymagam,

>przerwa ale nie pij chyba dopiero zacznę :)