Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Leenkaaa

Czy znacie sposoby na trwalszy makeup ?

Polecane posty

Gość Leenkaaa

Hej ;) ! Mam pare pytan dotyczacych makijazu: 1] Jak maluje sobie cieniem powieki to po ok. 3 godzinach mam je niestety rozmazane ? moze znacie jakies sposoby by przedluzyc trwalosc pomalowanych powiek ? 2] mam cere tradzikowa ale naszczescie ustepuje i mam niewiele krostek jednak pozostaje najwiekszy problem TŁUSZCZ ! ;/ kiedy naloze sobie fluid splywa po paru godzinach ;/ i swiece sie w strefie tzw. T ;/ znacie moze jakies sprawdzone sposoby na to ? a moze sa jakies fluidy ktore lepiej sprawdzaja sie w takich warunkach ? Pozdrawiam :)

Gość turu
mam ten sam problem ;\' (

Gość podaj dalej
ja mogę polecić baze pod cienie z Art Deco:) Naprawdę wydłuża trzymanie się cieni na powiekach (aczkolwiek cudów nie ma... ale jest lepoiej:) ) Co do podkladu polecam True Match Minerals ten sypki:) U mnie o dziwo trzyma się trochę dłużej niż inne tylko z nosa znika;| Ale i tak jest lepszy od innych.... No i nieźle kryje

Gość fhdhth
Ja polecam bazę pod podkład dax cosmetics .. albo coś tańszego (15ml ) paloma. A pod cienie może być krem nawilżający a na to puder zwykły, sypki i dopiero wtedy cień ;-) Troszkę to zawile napisałam ale mam nadzieje, że w miarę zrozumiale ;-)

Gość Leenkaaa
dziekuje bardzoooo :) hm tylko szkoda ze cen nie podalyscie ale poszukam na necie :) a wiecie gdzie moge dostac takie bazy ? np w drogieri natura lu rossmanie je dostane ?

Gość podaj dalej
podkład z daxa ten kaszmir?:) Naprawdę trzyma się dłużej??:)

Gość lolka ta od bolka
ja zanim pomaluje oczy przypudruje powieki dluzej sie trzyma. a co do skory, ostatnio na noc stosuje krem z zjaii oliwkowy lekka formuła tylko ze na noc i mam wrazenie ze w ciagu dnia skora sie mniej przetłuszcza. A cere mam mieszana i tez czasem tradzik ale to glownie na brodzie, ale nicnowego nie wyskakjue, i bez wzgledu ile naloze kremu cały sie wchłania

Gość fhdhth
aaaa i jeszcze jedno ... na noc najlepiej jest posmarować skórę oczu wazeliną kosmetyczną :-)

Gość podaj dalej
wazelina?:D a czemu?:D

Gość fhdhth
natłuści skórę .. mój problem to bardzo sucha skóra co spowodowane jest ciągłym łzawieniem oka ;-)

Gość fhdhth
rada od kosmetyczki ;) tanio ekonomicznie i co najważniejsze skuteczne !! :-)

Gość Leenkaaa
taaak ja również stosuję krem oliwkowy z zai :) naprawdę polecam tani jak barszcz a przy tym skuteczny :) dziekuje za wszystkie rady, ale wiecie gdzie moge dostac te "bazy" do powiek i pod podklad ?

Gość asia000
ja uzywam MAYBELLINE DREAM MAT MUSS i jest naprawdę dobry. Moja dermatolog (leczyłam się na trądzik) powiedziała mi że mam nie uzywać żadnych kremów, nawet tych matujących bomoja skóra jest już dostatecznie tłusta. Poleciła jedynie żel do mycia twarzy IWOSTIN PURITIN. Jest świetny bo nie zatyka porów a minimalizuje wydzielanie się łoju.

Gość podaj dalej
ja mam inny problem... Moje powieki się strasznie tłuszczą.... I po godzinie po prostu z ladnie nałożonych cieni robią się grube kreski i tyle;D

Gość fhdhth
Bazy możesz dostać w każdym kosmetycznym ;-)

Gość podaj dalej
Lenka... Wszędzie;) Rossmann Natura Douglas;) Każda drogeria

Gość fhdhth
podaj dalej ..hmm no cóż ja nie mogę pomóc ..takiego problemu jak dotąd nie miałam ;-) a może jakieś okłady z rumianku by pomogły ??

Gość asia000
Puder jest w każdej drogerii, a obecnie w Naturze albo Rossmanie jest w promocji za 25 zł, a Iwostin jedynie w aptece za 28 zł. Co do powiek: nakładajcie cienie pędzelkami a jeszcze najlepiej zwilżonymi wodą, wtedy będą sie trzymały dłużej:)

Gość Leenkaaa
żel IVOSTIN ? możecie coś więcej powiedzieć o nim ;) ?

Gość lolka ta od bolka
kiedsy stosowalam zel z iwostinu ale dla mnie bez rewelacji, o wiele lepszy ten z garniera z pompka

Gość asia000
http://www.iwostin.pl/products.php?id=36 ja mam ten w białym opakowaniu. jest naprawdę dobry. Skóra wydaje się taka odświeżona po nim:). Wydajny. stosuję go codziennie rano i wieczorem. Jak mi coś na plecach wyskoczy to też sobię pare razy przemyje i problem powoli znika:) Nie wysusza skóry. Jak dla mnie super:) Często można go kupić razem z innymi produktami iwostin do skóry trądzikowej i wtedy jest nawet za połowe ceny:)

Gość asia000
do "lolka ta od bolka" i ja kiedyś używałam garnire-a ale mi nie pomagał. Każdemu co innego pasuje. Ja bardzo długo starałam się wyleczyć i poradzić sobie z pewnych rzeczami sama ale dziś wiem, że to był mój największy błąd. Dermatolog mi pomógł (trzeci u którego się leczyłam) i to dzięki jego wiedzy dziś mam taką cerę a nie inną:) Szkoda kasy na te kremiki z drogerii, dopłacisz pare zł i kupisz sobie to, co konkretnie odpowiada do twojej cery. Czyli to, co przepisze ci dermatolog.

Gość hanama
olejna se nałóz bedziesz miala na caly rok :D