Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mala1972

zaparowane szyby w aucie. Pomocy

Polecane posty

Gość Mala1972

Strasznie parują mi szyby mimo ,że nawiew na szyby nastawiony jest na maxa, uchylenie okna też nie wiele daje. Nigdy w żadnym aucie nie miałam tego problemu . Co robić ?

Gość Mala1972
tak włączona. Nie kobiety , tylko pisze w imieniu mąża , on jeszcze śpi. Szlag go trafia z tymi szybami zero widoczności, sprawdzał jakiś filtr, byl niby ok. Ale wczoraj jak mieliśmy wracać to go wywalił i bez zmian.Szyby cały czas zaparowane.

No więc. Napisałem tak bo niektórzy nawet nie wiedzą że jest taka rzecz jak cyrkulacja do włączenia. Obieg zamknięty powietrza. Nie ma innego wytłumaczenia. Każdy samochód jest tak dopracowany by być w stanie odprowadzić nadmierną wilgoć z wnętrza lub jest włączony obieg zamkniety i wtedy takie są objawy jak opisujesz.

Gość Mala1972
w lanosie mieliśmy obieg zewętrzny i wewnętrzny , teraz w golfie jest tylko jeden.

Gość Mala1972
może ktoś jednak coś poradzi?

Gość a może by tak
wyjąć ta szybe :-).

Gość u mnie tez sie tak
paruje filtry wymienione a samochodzie parownycały tyłbow przodzie jednk sieodparowuje

Gość a u mnie o dziwo nie choc
kupcie antifogg taki preparat ktory zapobiega parowaniu szyb bardzo skuteczny koszt okolo 10 zl :) najjpierw myjesz szyby od srodka a potem psikasz tym antifoggiem i wycierasz ( nie pamietam dokladnie) dziala :) sprawdzone :)

Gość czader
zbij szyby nie będą parować

Gość u mnie tak samo
;) Mam Micre. Jade i nic nie widze czasami :D Nie cierpie jak deszcz pada :O Nawiew oczywiscie z zewnatrz - znaczy cyrkulacja otwarta, czy jak to sie zwie ;) Czasem nawet szyby uchylone ;) Ktos mi powiedzil, ze to taki urok samochodu :D

Gość Mala1972
był mąż u mechanika. Między słaowami ku..., by to ch...., ja pierd... itd zrozumiałam ,że nagrzewnica cieknie. Nie dziwie sie że go trafia bo miesiąc temu ją wymieniał. Nowa to grosze , ale z tego co pamiętam to roboty mnóstwo. Dzięki za wypowiedzi.

Gość maxadi
k;j[ljl;[l