Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anconeus

Czy warto byc lekarzem?

Polecane posty

Gość anconeus

hej czy warto być lekarzem? tzn meczyc sie przez 6 lat i patrzac z nad ksiazki jak mlodosc ucieka?

Gość aguna
medycyna to bardzo ciekawy kierunek, w przyszlosci dobre pieniadze i kwarantowana praca. jednak tak niesamowicie duzo nauki ze raczej bym sie nie podjela

Gość anconeus
ja wlasnie jestem na 1 roku i walcze z bochenkiem prawie przez cale swieta i juz mi sie szczerze odechciewa jak widze ze nikt ze znajomych tak nie ryje

Gość Felicia
w TAKIM RAZIE DLACZEGO WYBRALES TEN KIERUNEK?

Gość anconeus
bo cale zycie tylko to mi po glowie chodzilo i jakos tak sie uparłem ze wszystko inne odrzucalem w przedbiegach, mature napisalem bbb dobrze i praktycznie moglem studiowac wszystko no moze oprcz prawa, i teraz tak sie cos lamie:(

Gość Felicia
Do tego aby to dalej ciagnac? I co nagle chcesz z tego zrezygnować? Tak nagle sie poddac? No przeciesz mazyles o tym. Wiadomo przeciesz ze nie zawsze jest latwo

Gość anconeus
no niby tak :( ale to prosektorium:( co druga osoba tam wymiotuje albo sie jej zbiera, wszedzie trzeba zagladac

Gość studentkajeszcze
Gdzie kto wymiotuje???????????????????? prosze Cie... Kończe 6 rok, jak nie czujesz "powołania" to daj sobie spokój bo nie przejdziesz tego. Ja miałam wiele chwil zwątpienia,ale wierze, że warto

Gość Felicia
Mi sie wydaje ze panikujesz i tyle. Na 1 roku to zazwyczaj tak jest i sie zastanawia czy dobty kierunek sie wybralo. I czy podołam temu wyznaniu itp.

co druga osoba wymiotuje w prosektorium?????? pierwsze slysze... nigdy nie widzialam ani nie slyszalam zeby ktos z moich kolegow wymiotowal, a juz na pewno nie na pierwszym roku gdzie sa malo smierdzace zwloki z formaliny, naprawde to zaczyna smierdziec na patomorfo albo na sadowce a i tak nikt nie wymiotuje...

a tak nawiasem mowiac rycia duzo, praca ciekawa ale niewdzieczna, meczaca ze wzgledu na dyzury, stres... negatywne i roszczeniowe nastawienie spoleczenstwa

Gość Felicia
Moze faceci maja inne podejscie do tego

Gość anconeus
:( no nic narazie walcze z tetnica biodrawa wew i z jej pieknymi odgalezieniami i odgalezieniami odgalezien :)

Gość Felicia
Heh...

Gość Zły doktorek
Same studia to pikuś. Specjalizacja tam się dopiero zaczynają schody. Pamiętaj, że liczba miejsc jest na nich ograniczona i jak się nie dostaniesz to zostajesz praktycznie z niczym. A dobre pieniądze tylko pod warunkiem, że skończysz dobrą specjalizację:/ Nie uwierzyłabyś ilu ludzi po medycynie jest na zasiłku... Poczytaj najpierw sobie o tym zawodzie: http://www.zawodowe.com/Lekarz_medycyny_-_opis_269

Gość na 1 roku Ania
A jaka specjalizacja jest najlepsza ? Ja myślę o kardiologii

Gość kiniako
ja zamierzam iść na medycynę po maturze. zostanę patologiem. tak postanowiłam. jak to jest, najpierw jest ogólna medycyna, a potem wybiera się specjalizację? po ilu latach studiów?

Gość po 6 latach

Gość czemu patologiem

Gość
u nas nikt nie wymiotował w prosektorium

Gość co tu robicie doktorki
nie jestescie zajęci ??

Gość kiniako
dlaczego patologiem? a dlaczego nie? bo mnie to interesuje adlaczego inni zostają kardiologami? albo onkologami? albo okulistami?

Gość a jaaaaaaaa
z tego co się orientuję to są 2 wydziały lekarski i stomatologiczny wybierasz lekarski i 6 lat uczysz sie wszystkiego. Po studiach idziesz dalej czyli robisz specjalizację i juz pracujesz na oddziale jako stażysta. 2 lata specjalizacji :) i to wszystko :) możesz potem robić druga specjalizację jak lubisz się uczyc :) Potem doktorat :)

Gość kiniako
aha, dzięki. Konkretów dowiem się w swoim czasie. a może mi ta patologia obrzydnie w czasie studiów? może ortopedia, hm

Gość a jaaaaaaaa
wszystko dowiesz się w dziekanacie :) Wszystkie egzaminy sa ustne i nie pisze się pracy dyplomowej - to jedyny plus :)

Gość kiniako
ortopedia to dość dochodowa dziedzina, jak mniemam. patologia chyba wcale. zobaczymy, co mnie będzie bardziej "kręcić". już nie mogę się doczekać :)

Gość a jaaaaaaaa
mam wielu przyjaciół kardiologów i wierz mi dobrze zarabiają :)

Gość kiniako
o kardiologii nie myślę. w sumie idąc na te studia nie kieruję się tym, ile kto zarabia. jedno wiem. nie chcę być zwykłym internistą (nie ujmując niczego internistom - są potrzebni), chcę robić coś ciekawego w życiu

Gość hm hm hm hm
Ja myślę o ginekologii i otwarciu własnego gabinetu po studiach, co sądzicie ?