Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milea

tunel

Polecane posty

Gość milea

chcialabym miec tunel nie wiecej nic 3mm ale nie wiem czy jego zakladanie boli, a koszt zrobienia jest duzy, jak by ktos wiedzial cos na ten temat prosze o pomoc.;) i czy tunele no tak malych rozmiarow trzeba rozciagac czy obejdzie sie bez tego?

nie za bardzo to boli. raczej taki dyskomfort czujesz. swietnie wyglada nie powiem, ale jak ci sie odwidzi, to ucho do rekonstrukcji:) wielka ,,japa\'\' zostaje

Gość milea
no ale 3mm to sie chyba zrosnie, przeciez to male jest ;)

aaa tego nie doczytalam. 3mm zrośnie się ale i tak nawet duża dziurka czy ślad pozostanie. zobacz jak wyglada ślad po zwykłym kolczyku a teraz sobie to wyobraź 3x wieksze:) mniei tam akurat blizny po dziurach nie odstraszaja, ale ne wiem jak to u ciebie z tym jest.

Gość milea
a tam bezsensu...fajne ale jak jest male wg mnie. przezyje sie, przeciez duze to nie bedzie ;) a do 3mm trzeba rozciagac? czy sie obejdzie? bo wlasnie rozciagania sie najbardziej boje..

no kapkę będą musieli. przeciez nie mogą ci na sile wpychac tego tunelu, to bylby bol. nie boj sie to naprawde nie boli. ja mialam w gorszych miejscach klucie i to bez znieczulenia i przezylam wiec naprawde nie masz sie o co martwic.

Gość milea
kurcze starch jest ;) jeszzce sie bede musiala zastanowic zeby potem nie zalowac, chcociaz watpie ze tak bedzie. ale dzieki, bede miala zamiar nie powiekszac tego tylko zostawic taki maly ;)

po kolczykach nie ma czego zalowac. chyba, ze sa to osoby, ktore chca miec cialka bez skaz. a bol? to tylko chwila, naprawde do przezycia:)

Gość milea
juz sie powoli nakrecam ;) heh kolczyki tez mialam kiedy nie nosilam i sie zroslo. a koszt? ile to moze kosztowac?

w saloniie ok 50zl z kolczykiem ja w kazdym razie placilam 50zl ale nie za tunel. zebys bron boze nie szla z czyms takim do kosmetyczki! choc kosmetyczka pewnie i tak by tego nie umiala zrobic chyba

Gość milea
a to gdzie? w takim "czyms" gdzie tatulaze robia?

a miszkasz w duzym miescie? jak tak to znajdz sobie w necie na pewno sa jakies salony percingu/ chociaz w salonach tatoo tez robia. ja robilam prywatnie kolega mial taki niby salon w domu, teraz robi mi szwagier, ktory sie tym zajmuje dodatkowo.

Gość Marchev
Do salonu piercingu i tatuazy xD tunele, a w szczególnosci takie małe sie zrastaja :)

Gość milea
sorry spieszy mi sie wejde potem to wszsytko napisze;)

Gość milea
wiec jest jeden salon tatulazy moze tam mi by zrobili, to dobrze ze sie zrastaja ;)

Gość Marchev
A miałaś już kiedys do czynienia z osoba,ktora posiada owy tunel? z reszta jak ja bym robiła taki mały jak chccesz Ty, to bym sama go zrobiła:)

Gość milea
raczej nie, sama ?! w zyciu, boje sobie sama to zrobic, niby wydaje sie ze nic trudnego, bo do 3mm to zawiele rozciegac nie trzeba ale nie, chyba bym ze strachu na miejscu umarla ;D

Gość Marchev
e taamm xD kup sobie rozpychacze, albo sama rozpychaj np. co troche wiekszym kolczykiem xD

Gość milea
hmm..a daloby rade zeby mi od razu zrobili te 3mm, bez samodzielnego rozpychania? ;) czy to nie bardzo tak od razu ?

Gość Marchev
raczej nie, jest mozliwosc wyciecia troche tkanki, w sensie ze wytna Ci taka okrągłą dziurke , chociaz i tu nie jestem pewna czy bys sie zgodzila i czy jest to mozliwe przy 3 mm... co do tego czy Ci wsadza od razu tunel 3mm to w to szczerze watpie gdyz napierw trzeba to rozciagnac bo ta dziurka ktora masz w uchu moze pomiescic kolczyka o rozmiarze 1,2 czyli nawet nie ma polowy...w kazdym badz razie na jednej wizycie podejrzewam ze sie nie skonczy..ja mialam rozciagniete ucho do 2mm ale tylko po to bo mi sie kolczyki (rozpychacze) spodobały :) i sama rozciagalam. Powiem Ci tyle ze to co oni Ci zrobia z tym rozciaganiem to Ty tez mozesz soebie zrobic tyle ze sama i zaoszczedzisz kasy :)

Gość milea
wyciecia tkanki ? w zyciu ;) a jak zrobie sobie dziurke tzn kolczyki i jak mowisz rozmiar moze wynosic 1,2 to jak sama sobie kupie tunel i rozciagne do tych 3mm. to moge sama go sobie wlozyc bez wizyty w salonie? czy lepiej zeby oni mi to zrobili? bo wlasciwie tak male rozciagniecie nie bedzie starszane.

Gość Marchev
oczywiście , ze można samemu xD jeżeli jeszcze chodzi o pieniądze to kolczyki mozesz zastąpić modelina tzn. ulepic stozek o podstawie 3mm i poprostu włozyc do uchai jeżeli będziesz czuła luz to po prostu przesuwasz dalej az w koncu osiagniesz swoje wymarzone 3 mm :) jest jeszcze opcja taka : jezeli modelina wysuszała by Ci ucho to mozesz użyć przedmioty ktore sa odpowiedniego wymiaru np. patyczki do uszy czy tez wklad od dlugopisu xD

Gość milea
aha, no cos sie znajdzie.

Gość Marchev
Prosiłabym o zdjęcie końcowe :) a i jak bedziesz wsadzac cokolwiek do ucha to nasmaruj to czyms :) np. witamina A albo wazelina, albo innym czymś:)