Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odnosniedoktoratuu

dot. doktoratu

Polecane posty

Gość odnosniedoktoratuu

Hej, Własnie studiuje pedagogike.. i mam do wyboru dwie specjalności: praca socjalna i opiekuńczo-wychowawcza wybieram prace socjalną bo mam dodatkowe uprawnienia i dodatkowy zawód pracownika socjalnego 1 stopnia. Uczę się w formie eksternistycznej e-learningowej na platformie Modlle. Po ukończeniu tych studiów chcę iść na studia 2 stopnia mgr. i bedzie to pedagogika opiekuńczo-wychowawcza.. też w takiej formie eksternistycznej e-learning Są to uczelnie niepubliczne... Po tym chciałbym startować na doktorat - czy po takich uczelniach mam szanse? Czy doktorat muszę robic z dziedziny pedagogiki.. jeśliby mi się udało miałbym tytuł doktor nauk humanistycznych w zakresie pedagogiki? Czy mogę np. zrobić doktorat z psychologii? Czy na doktoracie są określone specjalności..? Proszę o pomoc a za wszelkie rady bardzo dziekuje pozdrawiam

Gość odnosniedoktoratuu
podbijam

Gość rozchorowałam
bez komentarza...

Gość plkjxz
dlaczego? bez komentarza ?

Na studia doktoranckie możesz właściwie po każdym magistrze iść, niezależnie, gdzie go zrobiłaś, musisz być po prostu bardzo dobra w tym co studiujesz i faktycznie czuć potrzebę w rozwijaniu danej dziedziny, bo zaiste doktorat to już nie tylko studiowanie, ale także tworzenie. Dlatego proponuję wpierw zrobić magistra i potem się zastanawiać nad doktoratem ... A co do kolejnych Twoich wątpliwości to doktorat jest zazwyczaj kontynuacją magisterium, więc trudno go robić w dziedzinie prawie że kompletnie oderwanej od tej dotychczas studiowanej.

a tak trochę z innej beczki - czy magisterskie można w ogóle robić na uczelniach prywatnych? odnośnie doktoratu - wydaje mi się, że liczy się wiedza, jaką posiadasz (bądź też i nie), bo tam chyba trzeba dobrze zdać egzamin czy cos i przejsc rozmowę kwalifikacyjną nie?