Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość greenscherry

długość życia plemników a pominięcie pigułki

Polecane posty

Gość greenscherry

Niemal wszędzie jest informacja, iż plemniki mogą żyć w ciele kobiety w sprzyjających warunkach 72godz-tak mówił też lekarz. Czy więc jeśli stosunek odbył się 20.12(rano), a zapomniało się wziąć pigułki anty 24.12-(6tabletka z opakowania, tabl biorę o 18) i wzięło się ją po upływie 12.5godz(czas przekroczony o pół godz), to w jaki sposób może dojść do zapłodnienia? przecież życie plemnika wynosi 3dni, a w tym przypadku upłynęło 4.5doby... więc jest ono niemożliwe?

Gość anka156
Niestety plemniki w drogach rodnych zyja zazwyczaj 3-5 a nawet niekiedy 7 dni. Pozdrawiam

Gość anka156
hej jak sie czujesz? kiedy masz dostac krwawienie?

Gość greenscherry
hej ;) w sumie wszystko w normie ;) bolą mnie piersi jak w każdym miesiącu ;) a okres mam dostać ok. 11stycznia, więc jeszcze trochę poczekam... mój chłopak uważa, że niepotrzebnie się martwię, bo pół godz to niewielka różnica, a tabletki biorę już jakiś czas... zobaczymy co będzie... jak będę krejzować, to zrobię test ;) dam znać ;)

iftar nie wiem jak w papierach ale z poziomu wiedzy to wyglada na jakies 12 :O

Gość anka156
ja jak kiedys zapomnialam tabsa to dziewczyna mi tlumaczyla ze organizm jest juz i tak nfaszerwoany hormonami ze jest mala szansa:) a u Ciebie to tylko pol godziny od tych 12 organizto nie zegarek mysle ze te p[ol godzinki nie robi az takiej roznicy:)

Gość krasnoludek454
autorko, po pierwsze,to nie tylko pół godziny,ale 12,5 h!!!!! uważasz,że skoro w ulotce napisane jest,że można wziąc pominiętą tabletkę w ciągu 12 h i jest cacy i zawsze tak możesz robic to radzę cofnąc się do gimnazjum ;] Możliwe,że w ciązy nie bedziesz,bo... jeśli brałaś regularnie wszystkie ta jedna zapomniana nie spowoduje dni płodnych (PODOBNO), ale różne są organizmy,różne tabletki,różne skutki uboczne. Radziłabym następnym razem miec głowę na karku i nie zapominac albo w pore isc po postinor. A teraz proponuję test ciązowy.