Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomóżcieee

Ludzie pomóźcie - wypadek po pijaku

Polecane posty

Gość pomóżcieee

W świeta ostro pogrzalam w wyniku czego wywrócilam się na schodach na dupe Od tamtego upadku mija dwa dni a boli coraz bardziej Co mi się mogło stać? :(

Gość hehehehehheheheeeeeeeeee
peknieta miednica:( na 99%

Gość twoj problem to
jesteś w ciąży

Gość ałććć
pewnie złamałaś kość ogonową :o

Gość pomóżcieee
ludzie bez jaj jakbym złamała kość to chyba od razu by naparzało jak diabli a jeśli pękła czy coś to co robić?

Gość m 7
ja tez sie kiedys wywalilam na tylek i nie moglam przez chwile wstac, myslalam ze juz umieram a bylam sama w domu ;/ tez mnie bolalo, ale przeszlo po kilku dniach moze i tobie przejdzie?

Gość lonnniiinie
kość ogonowa Ci pękła współczuję

pękła dlatego tak nie boli mocno, zabieg polega na spieciu jej klamrami podczas zabiegu w szpitalu potem gipsik na 3miesiące

Gość pomóżcieee
Jezu przestańcie! jak to, zagipsują mi tyłek???? pogieło was?

Gość i juz problem z głowy
tak a tutaj wszyscy mają rentgeny w oczach i przez neta przeswietlą cie dokladnie po czym wydadzą diagnoze ktora brzmi : nie pij jak nie potrafisz :(:(:(:( idz do lekarza albo na pogotowie a nie oczekujesz porad cholera wie jakich:o

zabieg polega na nacieciu skóry na odbytem i specie specjalnymi klamrami pekniecia

inaczej pekniecie sie nie zrosnie, musi byc spiete i usztywnione

Gość pomóżcieee
ja p...dole no to sie doigralam :(

na 99% widziałam takie zabiegi jestem pielgniarką

Gość pomóżcieee
boli coraz bardziej :(

złamanie kości ogonowej przy tyłozgięciu macicy może uniemożliwić zajście w ciążę. ...

Gość miałam to
Witam] Jestem juz po operacji. Jak sie okazalo na stole operacyjnym poza usunięciem odlamkow ostatniego kawalka zlamanej kosci ogonowej lekarz "reperowal" wyzsze kawałki , kregi nad koscią. Odczuwam znaczną roznice.Przede wszystkim ustąpil ból krzyza z ktorym juz nie moglam zyc. Co prawda nadal boli mnie przy siedzeniu na nieodpowiednim krzesle. Bol odczuwam nie tak jak przed operacja tak glęboko lecz wyzej pod kością krzyzową. Jesli chodzi o Ciebie to zle zrosnieta kosc ogonowa moze doprowadzic wlasnie do tego co ja mialam czyli coccygodynii to sa zespolowe bole krzyzowe. MI kosc nie zrosla sie przez ponad pol roku i dlatego lekarz zadecydowal o operacji.

Gość miałam to
Pierwszą przyczyną urazu kości ogonowej a nawet krzyżowej występującej w wieku dziecięcym jest uderzenie zdenerwowanego rodzica klapsem w tyłek , gdy dziecko jest niegrzeczne. Moda na wychowanie bez stresowe usunęła z domów znaną powszechnie przed wojną rzemienną dyscyplinę , skarcenie którą było bolesne ale nie robiło szkody dziecku. Dziś zestresowany rodzic daje klapsa dłonią dziecku nie wyważając uderzenia, powodując często trwałe odkształcenia bioder. Dół miednicy, kość krzyżowa i ogonowa będące jeszcze chrząstką ulega nieraz trwałemu odkształceniu i pozostawia skutki na całe życie. Częste są upadki na lodzie, nartach, schodach czy upadek na róg twardego taboretu przy zawieszaniu firanek. Uraz jest bardzo bolesny, często powodując nawet omdlenie. Najgorzej jest gdy cienka nitka rdzenia zostanie przyszczypnięta na połączeniu kostek . Powoduje to późniejsze zaburzenia rozwoju kręgosłupa, w tym duże skoliozy /skrzywienia boczne kręgosłupa/ nierówności: miednicy, nóg i inne uboczne skutki nazywane przez lekarzy skoliozy- idiopatyczne o nieznanym pochodzeniu.

Gość miałam to
Drugim często występującym skutkiem złamania kości ogonowej jest utrudnienie zajścia w ciąże u kobiet. Długa, zagięta i zrośnięta na sztywno kość ogonowa w przypadku tyłozgięcia macicy dotyka w powiększającą się macicę po zagnieżdżeniu się zapłodnionego jajeczka w śluzówce. Działa to jak zewnętrzno maciczny środek antykoncepcyjny. Wywołuje poronienie w ciągu tygodnia do dwóch, uznawane przez kobietę za resztki miesiączki lub inne wydzieliny. Medycyna, na kłopoty zajścia wówczas ciążę, faszeruje kobietę hormonami lub innymi lekarstwami a przyczyna bezpłodności jest mechaniczna i stosunkowo łatwa do usunięcia.

przejebane po prostu w najlepszym wypadku operacyjka usztywnienie i rehabilitacja, to koncowy odcinek rdzenia ważna czesc.

tak kawałki złamanek kosci ogonowej uciskaja na nitke koncowa rdzenia i stąd ten ból

Gość E TAM NIE MARTW SIĘ
ja zjechałam po schodach na tyłku i to na trzezwo ;p było bardzo slisko ale o tym nei wiedzialam poki nie wyszłam.. bolało, troche spuchlo, ale nawet nei zauwazylam kiedy przeszlo, chyba w około tydzien. nie ma co sie martwic