Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 forfaksejk

Dlaczego nie mo偶na sobie samemu kupowac bi偶uterii? Co jest nie tak z tym krajem?

Polecane posty

Go艣膰 forfaksejk

qrwa馃槧 呕e tak zaczn臋. To nie pierwszy raz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Posz艂am dzisiaj rano kupi膰 sobie kolczyki do jednego z sieciowych jubiler贸w. Wybieram, przebieram, obs艂ugiwa艂a mnie mi艂a, starsza pani. Wybra艂am sobie kolczyki i id臋 do kasy. A tam jaki艣 facet pyta si臋 czy zapakowa膰 na prezent. M贸wi臋, 偶e nie. Pyta si臋, czy usun膮膰 cen臋: m贸wi臋 nie. Opu艣ci艂 r臋ce na lad臋, i si臋 pyta: to dla pani? M贸wi臋: tak. A on si臋 staoi i gapi tak z 5 sekund:O Po pierwsze to sieciowy jubiler. Po drugie- mam sobie prawo kupowa膰, co chc臋!!!馃槧 A po trzecie: to s膮 kurwa kolczyki!!! Ka偶dy sobie sam kupuje kolczyki:O

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Ups...........................
Mog艂a艣 da膰 sobie zapakowa膰 jak na prezent dla siebie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 forfaksejk
W dodatku takie sytuacje s膮 nagminne, nie pierwszy raz mnie to spotyka... Kiedy艣 facet nie chcia艂 mi poda膰 pier艣cionka, bo powiedzia艂, ze TEN jest z kolekcji zar臋czynowej:O Z kobietami nigdy nie mam takich problem贸w, ale faceci nagminnie zachowuj膮 si臋 jak chamy. Mam prawo sobie kupi膰 nawet obr膮czk臋, gdybym chcia艂a, i co im do tego?:O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Czarnooka Dziewa
hehe nigdy sie z czyms takim nie spotkalam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Czarnooka Dziewa
P.s. napisz jaki to sklep, nigdy tam nie pojdziemy :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 klauduh
ja tam czy kupuje dla siebie czy dla kogos to zawsze mowie zeby zapakowali a co mi tam przynajmniej nawet jak sama dla siebie to ladnie zapakowane to i bardziej oko cieszy:P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 forfaksejk
Ale i tak przecie偶 pakuj膮 w te ich pude艂eczka, daj膮 gwarancj臋, torebk臋 tak膮 i wszystko. Na prezent to pakuj膮 tak, 偶e po prostu usuwaj膮 cen臋. Tzn. zamazuj膮 czy co艣... Poza tym nie musz臋 艣ciemnia膰. Dla mnie to normalne, 偶e id臋 sobie kupi膰 co艣, co jest mi w danej chwili potrzebne. Poza tym wi臋kszo艣膰 os贸b kupuje sobie kolczyki samemu, 偶eby pasowa艂y do stroju, twarzy, 偶eby si臋 podoba艂y. Sorry, ale ja bym nikomu nie kupi艂a kolczyk贸w dro偶szych ni偶 150z艂, bo potem mu si臋 nie spodobaj膮, rzuci w k膮t i tyle. Takie trzeba kupowa膰 samemu moim zdaniem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ups...........................
Trzeba by艂o powiedzie膰 偶e akurat szukasz pier艣cionka dla swojej dziewczyny, a tak swoj膮 droga to jaki艣 durny sprzedawca co mnie by obchodzi艂o po co komu pier艣cionek chce kupi膰, p艂aci co mi dla kogo i po co.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 forfaksejk
Ale to nie zale偶y nawet od sklepu:O Dwa razy spotka艂o mnie to w Aparcie, a dzisiaj w Kruku:( Tyle, ze za ka偶dym razem dopytywa艂 si臋 facet.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 forfaksejk
Mo偶e co艣 ze mn膮 jest nie tak, no nie wiem....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Czarnooka Dziewa
A, to dlatego :) Nigdy nie chodze ani do Apartu, ani do Kruka... :P Moze nikomu poza Toba nie podoba sie ten tandetny drogi badziew i ludzie kupuja go tylko na prezenty, bo mysla, ze tak wypada :) Za 200 mozna naprawde ladne kolczyki kupic... ale nie w Aparcie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zakrwawiona 艣winiaa
za 200 zl to.. by mi nawet stara na 18 nie kupila:O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 forfaksejk
No szczerze m贸wi膮c nie nosz臋 zbyt du偶o bi偶uterii. Mam jeden pier艣cionek z Aparta. 6 diament贸w, szafir, bia艂e z艂oto- stan idealny od 7 lat. Pior臋 w nim, sprz膮tam, wspinam si臋, p艂ywam, robi臋 wszystko. Kosztowa艂 sporo, ale naprawd臋 jest bardzo dobrze zrobiony. Mam tez inny pier艣cionek z bia艂ego z艂ota, kupiony w du偶ym sklepie jubilerskim, ale nie sieci贸wce, 艂adny i porz膮dny, ale szczerze m贸wi膮c mam go 1,5 roku i wygl膮da ju偶 gorzej ni偶 tamten 7 letni z Apartu... Poza tym bi偶uterii nie nosze. Tylko kolczyki. Ale zaopatruje si臋 w innych miejscach. Zagranic膮. Stylistyka Apartu nie bardzo mi si臋 podoba. W og贸le mam troch臋 inny gust, a to, co mi si臋 podoba, tam jest horrendalnie drogie. Je艣li chodzi o Kruka, to uwa偶am, z eto bardzo porz膮dna firma. Troch臋 teraz poszli w komercje, ale maj膮 bardzo fajne wyroby i w do艣膰 atrakcyjnych cenach, oryginalne wzory. Czasami uda si臋 kupi膰 co艣 naprawde prostego i dobrze zrobionego- tak, jak lubi臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mi si臋 np. podoba taki wz贸r
http://www.yes.pl/bizuteria_zlota/zlote_kolczyki#ZW-Z-Z08-D00-ZHA1998 ale takie tanie nie wyst臋puj膮.... Kupi艂am sobie takie troch臋 szersze i wi臋ksze, w艂a艣nie matowe, z naci臋ciami. wygl膮daj膮 艣wietnie. Ale nie wa偶ne, u jakiego jubilera, z艂ote kolczyki nie sa tanie. Chyba, 偶e z r贸偶owego, przetapianego 5 razy z艂ota...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kleszcz
Nie rozumiem Twojej z艂o艣ci autorko ? Co jest z艂ego z pytaniu sprzedawcy : czy zapakowa膰 na prezent ? Raczej grzecznie si臋 zapyta艂 . Ale skoro si臋 Tobie to autorko nie podoba艂o to powinna艣 te kolczyki od razu sobie za艂o偶y膰 jak makaron na uszy lub jak nowe buty w sklepie :) Skoro masz jaki艣 uraz do sprzedawc贸w w sklepach jubilerskich to kupuj 'bi偶u' na Allegro , tu nikt nikogo nie zapytuje w jakim celu i dla kogo ? Gdy kupuj臋 jaki艣 z艂oty drobiazg u jubilera to zawsze prosz臋 - zapakowa膰 !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 autorka faksejk
ale nie chodzi o pakowanie:O Tylko o to, 偶e faceta sta艂 i si臋 na mnie patrzy艂 z dziwna min膮 i pyta艂 z niedowierzaniem, czy to dla mnie! A drugi nie chcia艂 mi w og贸le pokaza膰 pier艣cionka, bo stwierdzi艂, 偶 eto kolekcja zar臋czynowa i sobie poszed艂:O Nie chc臋 kupowa膰 na Allegro, bo najpierw se musz臋 pomaca膰:classic_cool:

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 p艂otka
Dziwne, niegdy mnie co艣 takiego nei spotka艂o... A kupuj臋 bardzo cz臋sto i w bardzo r贸偶nych sklepach bi偶uteri臋 w艂a艣nie dla siebie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kleszcz
Problemy sobie wynajdujesz autorko :) I co z tego, 偶e sprzedawca 'sobie popatrzy艂' ? Przewra偶liwiona jeste艣 ? A mo偶e nigdy z 偶adnym facetem nie by艂a艣 i nigdy 偶aden facet nie podarowa艂 Tobie kolczyk贸w autorko , mo偶e same pierdo艂y spotyka艂a艣 ! A ten sprzedawca w sklepie co艣 zobaczy艂 w Twoich oczach widocznie skoro si臋 tak wpatrywa艂, powinna艣 si臋 podbudowa膰 tym faktem i u艣miechu wi臋cej 偶ycz臋 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 griszka
Nie spotka艂o mnie to,przyznam te偶,偶e raczej bi偶uterii sobie nie kupowa艂am,sporadycznie wr臋cz.Nosz臋 tylko obr膮czk臋 i kolczyki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 autorka faksejk
Jasne. Pogadamy, jak p贸jdziesz do salonu Hondy i nie pozwol膮 Ci wsi膮艣膰 do jakiego艣 samochodu, bo to jest dla "m艂odych biznesmen贸w", a to "zbyt sportowy":O Sprzedawca jest od tego, 偶eby umo偶liwi膰 klientowi zakup. Nie interesuje mnie, jaka to kolekcja i dla kogo. Je艣li mi si臋 co艣 podoba i o to prosze, to jego zasranym obowi膮zkiem jest mi to pokaza膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 griszka
A ja zgadzam si臋 z autork膮,arogancja niekt贸rych ekspedient贸w jest czasem nie do zniesienia!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 griszka
abstrahuj膮c od tematu-kiedy艣 kupowa艂am sobie portfel i ekspedientka po prostu sta艂a nade mn膮 ,dos艂ownie z za艂o偶onymi r臋kami,poczu艂am si臋 jak z艂odziejka.Tym bardziej,偶e nie mog艂am si臋 zdecydowa膰 i wyb贸r trwa艂 do艣膰 d艂ugo.Nie kupi臋 niczego w tym sklepie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kleszcz
Trzydziestolatka - mam inne wyt艂umaczenie , obstawiam 偶e to by艂 element kompletu i sprzedawca nie chcia艂 kompletu rozwali膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ale pierdo艂y wymy艣lacie

Udost臋pnij ten post