Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LicziXYZ

Jaka metoda antykoncepcji

Polecane posty

Gość LicziXYZ

Hey... Mam takie pytanie jaką stosujecie metode antykoncepcji??? Co chwalicie, co polecacie. Co się sprawdza a co nie??? Jakie jest wasze zdanie???

Gość LicziXYZ
dziewczyny napisz cie coś... Ja muszę się teraz zdecydować na jedna z metod ;/

Gość polejka
jak sie czesto kochasz z jednym partnerem to wybierz tabletki anty.

Gość LicziXYZ
Właśnie kilka dni temu zrezygnowałam, problem z wątroba przez pigułki ;/ I spadek libido da zera ... Wo gule kosszmar ;/ Szukam czegoś innego, i skutecznego. Wiem że pigułki to najskuteczniejsza i naj łatwiejsza metoda....

Najpewniejsze i w miarę niekłopotliwe w stosowaniu są tabletki. Przy zmianie partnerów dodałabym prezerwatywe- bo w końcu ciąża to ie najstraszniejsza rzecz jaka może nas spotkać. Tabletki pomoże Ci dobrać lekarz- będzie wiedziała jakie są dla Ciebie właściwe, w odpowiadającym Ci przedziale cenowym na pewno coś znajdziesz (ceny od 9 do 50 zł/opak./m-c) No i miłe Pani, pamiętajcie, że ch*j to nie zabawka!!! To poważna sprawa i poważnie trzeba do niego podejśc, by potem nie musieć zmierzać sięz poważnymi konsekwencjami ;)

Wątroba zazwyczaj siada przy tabletkach typu Diane25- może zmiana pomoże, ja biorę Yasmin- nie obciążają wątroby, nie zatrzymują wody w organizmie, i bardzo dobrze sie czuję stosując je. Jedyna wada to cena- ok 45 zł, ale w niektórych aptekach można je kupić nawet za 33 zł.

Gość LicziXYZ
A co do partnera to jest stały :) Ufam mu. A co do ciąży, to właśnie trzeba wybrać metodę odpowiednią. Ale brałam pigułki i nie chce zmieniać, na początku się po nich bardzo dobrze czułam. Ale z czasem było coraz gorzej.... A gumki chyba często pękają??? A po za tym chyba jestem uczulona ;/

Gość LicziXYZ
Brałam Cilest 8 opakowań tylko....

Cilest brałam kilka lat temu, i też go dobrze tolerowałam- widocznie wszystko zależy od predyspozycji organizmu. Najbezpieczniej będzie porozmawiac o tym z ginekologiem- skoro tabletki Ci szkodzą może warto będzie zastanowic sie nad wkładką domaciczną? Sama nie mam zdania na jej temat, bo nigdy nia miałam potrzeby jej zakładać- tabletki mi dobrze służą. Najlepiej będzie porozmawiać z dobrym ginekologiem.

Też brałam Cilest, ale mi nie służył-nabawiłam się przez niego grzybicy, którą wyleczyłam dopiero, jak je odstawiłam :/ Od dzisiaj biorę Logest, oby było wszystko ok :)

Gość LicziXYZ
wkładka domaciczna.... Słyszałam że po nich trudno póżniej zajść w ciąże, i stosunek jest bolesny ;/

Gość a ja stosuje
prezerwatywy i dodatkowo globulki patentex i nam to odpowiada

Gość LicziXYZ
A jak długo stosujesz te dwie metody??? I ile kosztują te globulki???

Gość a ja stosuje
ok 2 lata, Globulki kosztuja ok 20 zl za 12 sztuk. Wilu osobom nieodpowiadają bo sie pienia i moga wyciekac ale dla mnie to zaleta bo jestem bardziej nawilzona i mojemu tez sie to podoba. A tak pozatym to zawsze dodatkowe zabezpieczenia jakby prezerwatywa pekła albo zsuneła sie ale jak narzie nigdy nam sie to nie przytrafiło. Samych globulek nie radze stosowac, ich skutecznosc to ok 80-90% ( rozne zrodła roznie podają) jak dla mnie zbyt mała zebym sie nie stresowała ze wpadne, dlatego uzywamy ich razem z gumkami

Gość a ja to....
a ja od stycznia przerzucam sie z tabletek na plastry... zobaczymy co to bedzie hehe

Gość alkasia
tabletki the best, biorę od kilku lat i wsio ok (wyniki badan tez) tylko musi ci lekarz dobrac odpowiednie

Sylwiiiaaa - a myślisz że zmiana tabletek pomoże w grzybicy? Bo ja też taki problem mam że po novynett dostawałam co chwile grzybicy jak odstawiłam to w sumie spokój mam... ale chciałabym się znowu zabezpieczać:-(

Przy stosowaniu nowoczesnej wkładki domacicznej nie ma problemu z zajsciem w ciążę po jej usunięciu. Dwie moje znajome mają założone soirale i nigdy nie narzekały na ból przy stosunku- moze dzieje się tak, kiedy jest źle założona???? No i koszt jest zachętą- niby jednorazowo trzeba wydać kilkaset zlotych, ale ma się spokój na kilka lat, a taką mniej więcej sumę wydaję rocznie na moje tabletki. Ktoś zachęcał Ciebie do gumki+globulki....globulki mają okropny samak :( no chyba że nie lubice pieszczot oralnych, wtedy spoko, choć ja takie metody stosowałam 15 lat temu :)

z tego co wiem spirale może stosować jedynie kobieta która juz rodziła :) Tabl. sprzyjaja grzybicy niestety przy długotrwałym stosowaniu bo całkowicie zmieniaja srodowisko pochwy. I jest to niezalezne od tabl. czy bierzesz Cilest, Yasmin, Diane itd...

Gość a ja stosuje
ja nikogo nie namawiam, po prostu daje przykład i pisze ze mi taka metoda odpowiada. Jezeli chodzi o tabletki to nigdy wiecej nie bede sie truc tym świnstwem!

OK :) a nie przeszkadzają wam te ceregiele z gumką przed...? i zawsze macie przy sobie? np. nieplanowany sex w plenerze i tym podobne rzeczy.... ja bym nie umiała, chociaż na poczatku używałam gumek ale było to dawno temu

Co by nie było niejasności- tabletki jednoznacznie nie przyczyniają sie do grzybicy, jedynie mogą zwiększyć predyspozycje do dolegliwości tego typu- sama stosję pigułki od 13 lat (z przerwą na dziecko) i nie miałam i nie mam żadnych dolegliwości związanych z grzybami czy drożdżakami. Pisałam jedynie o wpływie konkretnych tabletek (Diane35) na wątrobę przy dłuższym ich stosowaniu, a nie na grzybice. I nadal bede Cię na nie namawiać- to że jedne szkodziły to nie znaczy, ze wszystkie będą miały na Ciebie zły wplyw. Co do spirali- generalnie z używaniem nowoczesnej spirali typu Mirena przez kobiety które nie rodziły nie ma kłopotu- z resztą o tym zdecydujesz po rozmowie z lekarzem o wszystkich \"za\" i \"przeciw\".

Gość Tylko:-*SEKS
A ja se wcale nie zabezpieczam i juz rok czasu nie zachodze w ciaze a jedziemy za kazdym razem na calosc i to kilka razy dziennie. Stosuje metode plodnych i nie plodnych dni,ale wiadomo ze trafi sie w plodne dni,duzo zalezy tez od partnera bo moj np.za kazdym razem zdazy "wyjac"i nie spuszcza sie do srodka. GUMKI SA NIE WYGODNE,to tak jakby sie lizalo paczka przez papierek.:-)co wy na to?

Gość jffjnvd
wypowiedzi z '08, ale dodam coś od siebie, brałam dianę35 pół roku i nie siadła mi wątroba, nawet trzyma się całkiem nieźle. Także wiele zależy od organizmu .

Gość misia0107
ja biore tabletki 3 lata i jestem zadowolona żadnych skutków ubocznych