Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasikakika

zabki u dzieci, ale dziwne

Polecane posty

Gość kasikakika

jak to jest? moja cora ma 4 latka a juz ma prochnice za kilku zabkach, musielismy lakowac u dentystki. Ale zawsze staralam sie zeby dbala o zeby, uczylam ja tego i zawsze mala myje, 2 razy dziennie, ja nawet jej poprawiam zeby dokladnie bylo. A corka mojej znajomej, ma 5 lat i zeby jak krysztal, a u dentysty byla dopiero niedawno pierwszy raz, nie myje zebow(u nich w rodzinie nie dba sie o to) tylko raz na jakis czas umyje. Malo tego, jak bylam ktoregos razu u niej to widzialam, jak mala juz lezala w lozku po wieczotynce i zachcialo jej sie pi, to jej mala dala jej kole i paczke czipsow. Ta zjadla, wypila i poszla spac... A zeby ma zdrowiusienkie, no jak to jest, czemu, sie pytam???

Gość griszka
Może genetycznie uwarunkowana sprawa?Ja też mam mocne zęby,inna sprawa,że niezbyt równe :P

Gość genetyka moja droga
tego nie przeskoczysz w mojej rodzinie od strony ojca też wszyscy mają bardzo mocne zęby - babcia za 4 miesiące kończy 81 lat, a ma wszystkie swoje zęby, tata prawie 53 i to samo, a ja prawie 31 i też mam zdrowiutkie zęby;)

Gość lolka ta od bolka
dzis byłam u znajomej jej synek na 2 latka i czarne zabki to wyglada strasznie a matka nic sobie z tego nie robi

Gość duże znaczenie
ma równiez to kiedy dzieciaczki ząbkowały - im później tym zęby lepiej zmineralizowane - tak powiedziała mi dentystka kiedy moje dziecko mając prawie 13 miesięcy nie miało ani jednego ząbka.