Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stokroteczka25

Witaminy w tabletkach brane w ciąży sprzyjają tyciu!!!

Polecane posty

Kiedy ja bylam w ciazy lekarka tez mowila, ze witaminy sprzyjaja tyciu i zebym bardziej zainwestowala w diete niz w branie syntetycznych witamin. I miala racje:) W1 ciazy przytylam 8kg w drugiej 7kg. Mimo to i tak musialam sie odchudzac na dzien dzisiejszy jestem juz blisko mojego celu ;) Moja mama kiedy zaczela brac witaminy tez przytyla mimo, ze jadla normalnie.

Gość gość
Zgadza sie

Gość gość
Ja stosowałam Pharmaton Matruelle w pierwszej i drugiej ciąży (a nawet przez pierwszych 6 miesięcy karmienia piersią). Za pierwszym i drugim razem przytyłam mniej więcej tyle samo, ok. 10 kg. Później z łatwością wracałam do dawnej figury, dlatego nie sądzę, aby witaminy miały coś wspólnego z tyciem, szczególnie te które ja brałam. A dzięki temu mam dwójkę zdrowych chłopców.

Gość w ciąży po  raz 3
Siemka dziewczyny :) jestem w ciązy poraz 3 :)mam dwójkę chłopców,,w 1 i 2 ciązy poczatki były trudne wymioty,,mdłosći chudłam do 10 kg,,witaminy brałam caly czas,,ale przez te wymioty wypłukiwałam witaminki,,jak mdłości przeszły miałam duuuży apetyt ,,jadłam i tak że w 1 ciązy to co zgubiłam nadrobiłam,,ale w 2 ciązy schudłam 8kg a przytyłam 14kg a moi chlopcy ważyli po 4 kg,,teraz poczytałam troszkę i tez stwierdziłam że bede brac sam kwas foliowy i nie bede sie faszerowac vit w tabletkach,,jest lato są owoce i warzywka w ogrodzie:) i zobaczymy ile tym razem przytyje i ile bedzie wazyc moja dzidzia :) STOKROTECZKA jestem z Tobą,,super temat:)pozdrawiam

Gość gość
Bralam witaminy w ciazy, wyniki wszystkich badan mialam idealne. Czy jadlam wiecej? Nie. Przytylam 18 kg, ale startowalam z niskiej wagi, wiec lekarz sie cieszyl. Do tego strasznie napuchlam, woda mi sie zbierala. Urodzilam dziecko z waga 4200g, mialo 60 cm. Tydzien po porodzie wazylam juz 13 kg mniej, reszta tez spadla bez diet.

Gość gość
Ja startowalam w ciazy z waga na granicy niedowagi i faktycznie przytylam te 18 kg, tydzien po porodzie mialam 13 kg mniej. I moj lekarz cieszyl sie, ze tyje, bo nadrabiam "zaleglosci". Dla poloznej, ktora mnie wazyla, zawsze wazylam stosunkowo malo, chociaz tylam 2 kg na miesiac, nawet zdarzylo sie 3. A moje kolezanki, majace nadwae tyly malutko, bo mialy spora rezerwe.

Gość gość
Dodam, ze zachodzac w ciaze mialam 23 lata, od 3 lat nie widzialam stomatologa, wstyd sie przyznac :P Ale mimo to zeby mialam jak skala, zaden nie popsul sie w ciazy, wlosy tez spoko, wyniki badan idealne. Bralam prenatal. Mimo swojej filigranowej figury urodzilam ponad 4 kilogramowe dziecko. I to wlasnie slyszalam oinie, ze przez witaminy nie tyje jaos sama matka, a "hoduje" dzieki nim wielkie dziecko.

Gość gość
co wy jeszcze wymyślicie? co maja wspólnego witaminy z przybieraniem na wadze w ciąży??

Gość gkasia
wszytskie witaminy dostepne saw pokarmach. mi dwóchginekologów powiedziało, że ni ma potrzeby łykac tabletek. jak sie bede prawidłowo odzywiac to niczego nie zabraknie nam obojgu.

Gość gość
witaminy i przybieranie na wadze ma ze sobą duzo wspolnego. Przede wszystkim jak zjesz jabłko to się najesz i nie sięgasz po inne g****o, jak zjesz tabletkę to dostarczysz witamin(z którychpołowy nie przyswoisz) po czym sięgniesz po batona i inne rzeczy bo żołądek bedzie pusty. ot co. dlatego lepiej siegnac po jabłko, truskawki, arbuza, co kto lubi. bo zwyczajnie zasycą żołądek.