Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość egmerag

proszę o radę. nie mam pojęcia, co zrobić.

Polecane posty

Gość egmerag

umówiłam się ze znajomym, którego ledwie znam, że spędzę z nim i jego znajomymi sylwestra w sąsiednim miescie. ten wypad bedzie mnie kosztowal, a co za tym idzie - poglebia sie moje dlugi u chyba wszystkich czlonkow rodziny. nie wiem, co zrobic, jak to posplacac im, zeby nie wyjsc na niegodna pozyczenia w przyszlości. dosyć, że nie mam za bardzo kasy na tego sylwka to nie mam gwarancji, że będę się dobrze bawiła. nie wiem, co robić, naprawdę. zastanawiam się nad dobrą wymówką. jakieś pomysły ? :( boże, po co ja się w to wpakowałam. każda próba wykręcenia się moze teraz zniszczyć znajomość. a ja po nowym roku potrzebuję mieć pieniądze ...

Gość a ile kasy ci pojdzie na tego
sylwka?

Gość zakochana ines
choroba-przeziębienie nie wybiera:))))))))

Gość dalidoo
Och, każdy wykręt będzie dobry. Ty jesteś chora, ktoś z rodziny jest chory, przyjeżdza rodzina i matka cię zabije jak nie będziesz w domu, albo rodzice robią sylwka i musisz pomagać... tysiące możliwości.

Gość egmerag
dziewięć dych. z tego, co się orientuję, to nie jest wcale źle, jeśli chodzi o taką imprezę (ale jeszcze muszę dodać kilkadziesiąt złotych na to, żeby tam dotrzeć, mieć jakąś awaryjną kasę na taxi czy coś, no i alkohol we własnym zakresie jest też). tylko, że ja się napożyczałam po rodzinie, i zanim to pooddaję to nie wiem, co zrobię ... macie dobry pomysł, jak się z tego grzecznie wykręcić ? ps. mimo chęci nie pójścia tam coś we mnie mówi mi, że mogę żałować tego później, bo np. będą tam fajni ludzie, warci poznania np.

Gość egmerag
ale jak sądzicie, nie jest już jakaś zaliczka tam wpłacona i mimo wszystko nie musiałabym zapłacić jakiejś części tego wkładu ?

Gość egmerag
może ktoś był w podobnej sytuacji ? :(

Gość ma_rianna
powiedz dzień wcześniej ze masz grype jelitową.

Gość jedziesz to wpłacasz na miejsc
u, nie jedziesz - nie płacisz. Chyba żebys prędzej kogos prosila o zarezerwowanie...

Gość egmerag
niczego jeszcze nie wpłacałam, chyba, że ktoś założył za mnie ... tego nie wiem.

Gość blagam pomozcie mi...
jem kupe