Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bimbarambama

jak wybawic nieprzyjemny zapach z lodówki

Polecane posty

Gość bimbarambama

moja inteligentna wspollokatorka wylaczyla lodowke na swieta, wyrzucilysmy cale jdzenie, umylysmy ja dokladnie ale nadal jest nieprzyjemny zapach, jak go usunąc?

Gość przemyc roztworem octu

Gość uyhytrfed
jezeli jest porzadnie wymyta, to kup taki specialny zapach do lodowek, mozesz tez wlozyc szklanke z soda do srodka albo gazete zbita w taka kulke , to dobre chlonie zapachy

ja pamietam jak na miesiac wyjechalysmy z mama do dziadkow tata byl za granica, wiec w domu nikogo nie bylo w lodowce zostala kielbasa przyjezdzamy i strach bylo zajrzec jeszcze raz do lodowki bo tak smierdzialo bo sie kielba zepsula mama wsadzila wlasnie w kubku sode, i jakos zapach przeszedl

Gość darmowy e- mail
5 łyżek sody skropinych np sokiem z cytryny (albo z domieszką zmielonej kawy, albo z zapachem wanilinowym etc), w małej miseczce włozyć do lodówki. jeśli zapach jest naprawdę intensywny- ustawcie kilka takich miseczek. Kulki ze zwykłej szarej gazety, najlepiej wyborcza, albo rzeczpospolita- papier wchłania wszelkie paskudne zapachy. Można też skórkę z cytryny lub pomarańcza porozkładać.

Gość bimbarambama
dzieki:)))))))))))))

nasyp na jakis talezyk kawe , ale zwykłą , nie zadną rozpuszczalna i wstaw do lodowki pochłonie zapach , ja tak zawsze robię , sprawdza się !!

Gość .Co zrobic.
Wybawic??? co to znaczy?

ja tez potwierdzam soda a potem kawa najlepiej świezo mielona a lodowke zdezynfekowac octem

Po wymyciu lodówki trzeba ją koniecznie wytrzeć do sucha i pozostawić ją otwartą na jakiś czas. A pojemniczek wstawiony z sodą oczyszczoną wspaniale się sprawdza, nie tylko w lodówce. Kawa zmielona z resztą też.

Gość anonimek1234545
Ja polecam wypróbować profesjonalne środki stosowane w przemyśle spożywczym. Nie tylko myją, ale także dezynfekują i nie musicie się martwić o bakterie i przykry zapach. Kiedyś zamówiłam taki na stronce www.eco-group.com.pl i spisał się bardzo dobrze. Zamówiłam duża butlę i używam do dzisiaj. Nazywa się Eco S-10

U mnie jak jest umuta wytarta na sucho jest pachnąco , chyba że coś znajdę zepsutego to zapach od nowa, więc trzeba znów myć.

Gość MariaMao
W lodówce nie ma pachnieć, ma być po prostu świeżo, każdy zapach przechodzi z jednego produktu na drugi, a odkryty np wedlina, czy kiełbasa tracą swoj aromat juz po 2 dniach. Gdy nam się coś zepsuje w lodówce, nie wystarczy tego wyrzucić, należy wszystko wyjąć i przemyć octem, odkazając w ten sposób lodówkę (bakterie i grzyby które się rozmnażają i powodują szybsze psucie sie pozostałych produktów) zostawiamy lodówkę otwartą na jakiś czas by trochę wywietrzyć, wysypujemy na talerzyk cienką warstwę sody lub kawy, ale mieloną nie rozpuszczalną (im większy talerzyk, tym wieksza powierzchnia wchłaniania zapachów) i wstawiamy do lodówki i po czasie mamy lodówkę świeżutką i bezpieczną do przechowywania żywnosci