Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aariadnee

teściowie-zamiana mieszkania

Polecane posty

Gość aariadnee

Mamy troje małych dzieci i małe mieszkanie 32m /dwa pokoje/ a teściowie są sami w 60m /trzy pokoje/ mąż i teściowie myslą o zamianie ale wiem, że teść nie za bardzo tego chce, ma 82 lata i w tym wieku zmiany są trudne dla starszej osoby a i teściwa robi to tylko ze względu na wnuki... no i jeszcze mój problem, od nich do żłobków, przedszkoli, szkół jest spory kawałek...teraz mamy ciasno ale wszyskie instytucje pod domem... z jednej strony strasznie nam ciasno ale jest ta druga strona medalu... cobyście zrobiły ? :)

Gość de vesq
o bosssssssssssz jaka casnota jak z 32 m2 zrobiliscie 2 pkoje?:D a co ci pozostaje? czekaj... az tesc zmieni zdanie, n aodległośc od przedszkoli bym nie zwracała uwagę. Jak dajecie sobie rade w tej kawalerce? po ile lat maja dzieci? pozdrawiam

Gość aariadnee
1 pokój ma 14m a ten mały 6m, tak budowali w komunie teść też się zgodził ale widać, ze go to przeraża... nie chcę by robił to na siłe i był nieszczęśliwy...dzieci małe niemowlę, przedszkolak i 7-latek, mam sporo ponad 30 i nie chciałam czekać na większe mieszkanie, bo musiałabym rodzic pewnie po 40...

Gość de vesq
dlaczego zdecydowaliście sie na 3 cie dziecko..macie juz dwójke :) a warunki.... skromne :O

Gość ale patologia
:O

nie wiem, ja bym sie zalamala :-O moja sama pracownia ma 40metrow i sie ledwo mieszcze, a cale mieszaknie na powierzchni 32m i tyle dzieci? :-O gdzie byl rozum jak te dzieci robiliscie? :-O

Gość rgregerger
Najpierw sie mysli potem sie robi.Tam gdzie najwieksza bida tam najwiecej dzieci

Gość aariadnee
no patologia jestesmy :0 mamy oboje wyższe wykształcenie i dosyć dobrze zarabiamy, do 40 mam niewiele i trudno bym rodziła po

Gość no to Ci doradziły
hahahhhahahahhaaha

Gość de vesq
ale po co aż 3 ?? dlaczego włąsnego mieszkania nie kupicie?? to mozecie wynając i ściągać żywą gotówkę :)

Skoro dobrze zarabiacie, to czemu nie kupiliscie wiekszego mieszkania? My mamy mieszkanie prawie 70 m2 i juz sie zastanawiamy czy to nie za malo, bo niedlugo dziecko nam sie urodzi...

Gość addaaaaaa
mamy oboje wyższe wykształcenie i dosyć dobrze zarabiamy ,------albo kłamiesz albo nie potarficie sobie radzić w życiu

Gość yjyjy
Dokladnie ja bym brała kredyty byle się tylko wyrwać.Przede wszystkim dla dzieci zeby nie zyly jak w patologi

Gość mała złośnicaaa
mieszkam sama (czasem z moim facetem) a mam 2 pokoje ale 46 m2 udusiłabym sie w takiej kawalerce w dodatku z dizećmi :( 6m2 pokój?? mam niewiele mniejsza łązienke....

Gość autorko pierdolisz głupoty
pewnie dzieci oglądają jak się gźdzcie , co za patologia. Bo ona nie chciała czekać na większe mieszkanie???? hahahh i to dla dobra dzieci???

Gość mała złośnicaaa
dajcie kobiecie dojść do głosu...........

Gość aariadnee
no bo u nas dosyć dziwnie, kuplismy takie na jakie było nas kiedyś stać /W-wa/ teraz mamy trójeczkę i o wiele lepiej zarabiamy niż kiedyś.... ceny mieszkań w Warszawie naprawdę są porażające, no chyba, ze kredyt ale wiem jak moich znajomych męcza kredyty, które pobrali....i tak źle i tak nie dobrze

Gość tesciom żal wnuków
i w takim wieku chcą sie przeprowadzić !!!!!! a wam nie żal było dzieci!!!! robicie je bezmyślnie, co za dno!!!!!!!!!

Gość kyyylaxxxx
Brat z zona tymczasowo wynajmuja mieszkanie 40m.Jak zobaczylam ta ciasnote to ...A oni jeszcze maja tam malo rzeczy,jak mowie to tylko tymczasowo.A z 3 dzieci o.O

Gość aariadnee
no niestety brakuje nam trochę takiej zaradności :( i nie kłamię z wykształceniem

Gość mała złośnicaaa
dwoje dobrze zarabiajacych ludzi boi sie kredytu? mieszkania tanieją.... a jak dzieci podrosną, jak to sobie wyobrażasz?? wiem, ze gdybym miała 1 dziecko (bo tak planuje) mussze miec ponad 70 m2 - 3 pokoje - 1 dla dziecka, 1 sypilni DLA nas i pokoj goscinnym, osobno łazienka iwc, spora kuchnia Jak w tam żyjecie??

Gość mała złośnicaaa
jak sie mieścicie z ubraniaI??? \ zabawkami i całym tym majdanem?? dla mnie to nieiarygodne

Gość aariadnee
dzieci mimo ciasnoty nie są ani zaniedbane ani nieszczęśliwe, bez przesady....

Gość addaaaaaa
ale nie jest im wygodnie :O nie mysleliscie o tym.. a jakie teraz sotosujesz srodki antykoncepcyjne, wszystkie dzieci były planowane??

Gość olo346
Nie ma co sie zaslaniac wyksztalceniem.Razem z kumplem skonczylismy ten sam kierunek,mamy tytuly mgr a on taki głąb niemilosierny ;D

Gość aariadnee
jakoś się mieścimy, nie mamy nie wiadomo ile rzeczy ceny mieszkań niestety są dosyć duże, potrzebowalibyśmy ok 400 tys a za to co mamy dostaniemy 200tys.

Gość addaaaaaa
za 400 tys co chcecie kupić w W-wie ?:D nastepna klite? kawalerka (36m2)surowy stan w lubelskim kosztuje 200 tys......do tego trzeba jeszcze sporo kasy wsadzic

Gość aariadnee
niestety przy trzecim wpadka mimo zabezpieczenia...ale i tak chcieliśmy ok5 dzieciaczków myslę, ze mi nie doradzicie, tylko krytykujecie niestety krytyka sie nie przyda...:(

pomysl - mozecie sprzedac obecne mieszkanie (male mieszkania sa popularne) im wieksze mieszkanie, tym z metra taniej wychodzi. kupcie mieszkanie dalej od centrum, tarchomin, praga. kredyt niewielki potrzebujecie tak naprawdę. Wszystsko jest lepsze od takiego funkcjonowania.:-O