Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maryla74

jak szybko sprzedać mieszkanie?

Polecane posty

Gość maryla74

No,właśnie...Mam dylemat ,jak wielu ludzi podobnie zresztą...Muszę sprzedać mieszkanie,w w-wie,2 pokoje,całkiem fajna i przyjazna dzielnica,dobry i niedługi dojazd do centrum,stan mieszkania dobry.To tyle tytułem wstępu :).Znalazłam się na życiowym zakręcie,po podziale majątku mnie przypadło mieszkanie.Muszę i CHCĘ je sprzedać,za dużo wspomnień,poza tym mam już upatrzony mały domek w rodzinnych stronach,a że mój zawód pozwala na dużą swobodę ,nie przeszkadza mi,że ten domek to wieś prawdziwa.Nie muszę dojeżdżać do miasta,do pracy...Kryzys w mieszkaniówce jest,to fakt.Jak jednak sobie pomóc i sprzedać mieszkanie,poradźcie proszę.Nie zależy mi ,by zarobić górę kasy,nie mogę jednak zejść poniżej pewnej kwoty.Wstępnie myślałam o cenie ok 6,5 tys za m2 i sprzedaży bezpośredniej. Co o tym sądzicie?

Olej sprzedaż bezpośrednią, stracisz tylko czas. Zgłoś się do agencji pośrednictwa. Polecam nexthome.pl, najlepsza warszawska.

6 500 ? a ile ma metrów? ostatnio widzialam ogloszenie na slupie i ktos chcial sprzedac swoje za 7 700 ( na woli) a twoje w jakiej dzielnicy?

Gość woirwio
moje mieszkanie ogloszone wszedzie nawet przez biura stoi juz prawie rok :o zastuj jest straszny w mieszkaniach :(

bo to zwykłe ---złodziejstwo :) mówie wszem i wobec....... nigdy bym tak ni ezrobiła a ludzie ktorzy ode mnie kupowali dopytywali sie czy nie zglosiłam agencji mieszkania - bo by ni echieli, maja juz takie doswiadczenia

Gość gość66
Myślę że cena 6,5 za metr to dobra cena,jeśli rzeczywiście mieszkanie jest w dobrym punkcie.poza tym 2 pokojowe mają największe powodzenie.Uzbrój się w cierpliwość,niestety,ale są szanse,że sprzedasz.I nie przez agencję.

Gość Ja kupię od ręki
za 5zł od metra:-)

Gość marcinJ
Zdania są podzielone.Znajomy koleżanki,zresztą bardzo dobrze sytuowany biznesmen, właśnie kupił w w-wie dwa mieszkania,do generalnego remontu po 6 tys za metr.Jest zdania,że taniej już nie będzie.Twierdzi że za dwa lata sprzeda te mieszkania z dużym zyskiem bo na rynku zwyczajnie ich zabraknie,a deweloperzy przestali budować.A ludzie z warszawy nie uciekają,wręcz przeciwnie jest dużo "napływowych" będzie jeszcze więcej,a gdzieś mieszkać muszą.Takie mieszkania 40-60m mają największe szanse sprzedazy.Jak dotąd ten człowiek nie miał chybionych inwestycji,może więc ma rację i tym razem.Uwazam że ceny powoli się zatrzymują,jeśli będą spadać to gdzieś na obrzeżach miast w nieciekawych lokalizacjach,albo na zupełnie nowych osiedłach z zerową infrastrukturą gdzie trzeba włożyć drugie tyle w wykończenie mieszkania by móc zamieszkać.Dobre lokalizacje i niewielkie mieszkania nie stanieją,już ceny się zatrzymały.A banki też w końcu uwolnią kredyty,bo po prostu z tego żyją.W Polsce ten kryzys nie ma racjonalnego wytłumaczenia,niestety.To panika.A ci co czekają na jeszcze większy spadek cen zwyczajnie się przeliczą.Takie są opinie wśród sób które mają informacje dostępne nie dla wszystkich.

Gość Maria_Mi
Z tym bywa różnie jak jest koniunktura to wiadomo, że można zarobić. Generalnie wg. mnie jeśli wiesz jak przygotować mieszkanie to możesz zyskać. Jak sprzedajesz bezpośrednio to dobrze skorzystać z takiej firmy jak np. activ estate (stronka to chyba www.activestate.pl) i jeszcze z jakiegoś home stagera. Często ludzie szukają konkretnego mieszkania tylko trzeba do nich dotrzeć.

Gość maniak_nieruchomosci
Przy problemach ze sprzedażą mieszkania polecam zastosować technikę home stagingu- wg raportów pozwala ona na sprzedaż nieruchomości do 3 razy szybciej i w korzystnej cenie;) w Polsce to jeszcze nie doceniona technika ale na zachodzie (USA, Europa Zachodnia) praktykuje się ją od ponad 30 lat..

Gość gość
Wszystko zależy od skuteczności sposobu jego sprzedaży oraz poziomu zainteresowanie na rynku nieruchomości. Mi osobiście, poprzez biuro nieruchomości Real - http://www.real.bielsko.pl, udało się sprzedać mieszkanie w przeciągu 9 tygodni, co uważam za świetny wynik. Co więcej - za bardzo dobrą cenę. Dlatego ja osobiście polecałbym skorzystanie z usług profesjonalnego biura nieruchomości. Sposób sprawdzony i skuteczny.

Gość aneta34567
spróbuj skorzystać ze strony http://odwlasciciela.pl/ dzięki tej stronce można rozpromować szeroko w internecie swoje ogloszenie więc zawsze więcej potencjalnych kupców się znajdzie

Gość Jolka74
Możesz spróbować sprzedać mieszkanie bezpośrednio, ale z własnego doświadczenia wiem, że pochłania to ogromną ilość czasu, a szybkie znalezienie kupca graniczy z cudem. Ja męczyłam się z podobną sprawą prawie rok, aż w końcu zgłosiłam się do p. Marcina z agencji Twój Pośrednik, który załatwił tą sprawę w 2 miesiące.

Gość gość
Jeśli chcesz szybko sprzedac mieszkanie to proponuje oferty bezpośrednio przez Internet, w roznych biurach nieruchomości , ja np. sprzedaz domu ogłaszałam w wielu biurach m.in. http://www.milenium.nieruchomosci.pl/ jeśli zalezy Ci na szybkim sprzedaniu mieszkania itp. To ogłaszaj się po prostu w Internecie, inaczej to może potrwac troche dłużej :)

Gość gość
Każda rzecz, również mieszkanie, jest warte ile jest w stanie zapłacić za nie kupujący. Jeżeli próbujesz od dłuższego czasu i nie ma zainteresowania to znaczy, że to mieszkanie NIE JEST warte tyle ile Tobie się wydaje. Chyba, że dopiero zamierzasz je wystawić no to próbuj z ceną, która Cię interesuje i zobaczysz na ile trafnie oceniasz wartość mieszkania

Gość dotii123
Też jednak zgłosiłabym się do jakiegos pośrednika tak zdecydowanie szybciej sprzedaż mieszkanie u mnie działają http://nieruchomoscilubin.com/ i ludzie sobie chwalą współpracę

Gość gość
Dokładnie najlepiej działać na wielu frontach, czyli rozgłosić wśród znajomych, ze sprzedajcie mieszkanie zeby móli innym, to ogloszenia w necie i na jakichś tablichach w okolicy, no i można isć do biura nieruchomości oni też moga pomóc. Ja znam jedno http://www.radzinskinieruchomosci.pl/8,zglos-nieruchomosc.html tu mozesz zglosić swoje mieszkanie i moze bedzie szybciej.

Gość gość
też uważam, że poprzez biuro nieruchomości można najszybciej sprzedać nieruchomość, ja zgłosiłam się do http://fortnieruchomosci.pl/ i szybko się znalazł kupiec

Gość monaliskaaa
ja dałam ogłoszenia na różnych portalach, ponadto porozwieszałam ogłoszenia na słupach oraz w zaprzyjaźnionych sklepach, zastanawiam się też czy nie rozpocząć współpracy z agencją nieruchomości np. http://www.eurovilla.pl/ ale nie wiem czy to dobry sposób, ktoś sprzedawał mieszkanie przez pośredników?