Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zuzkaa0

Alkoholizm?...

Polecane posty

Gość Zuzkaa0

Witam. Mam pytanie, nie wiem komu mogłabym je zadać, więc postanowiłam zapytać tutaj... Mój ojciec pije i to w dodatku codziennie [ piwa, wódka etc. ] zazwyczaj tak, żeby moja mama się nie zorientowała... Ale często przychodzi do domu w nietrzeżwym stanie. Pije w domu, a raczej po piwnicach. Codziennie. Nie zaniedbuje pracy, pracuje, zarabia. I pije. Czy można to nazwać alkoholizmem? ...

Gość flehhhhhhhhhh
JESZCE nie zaniedbuje pracy, ale nastąpi to szybciej niż ci się wydaje.

Gość flehhhhhhhhhh
Tak właśnie wygląda alkoholizm.

Gość Zuzkaa0
Tak pije od kilku lat... Zresztą tylko on utrzymuje rodzinę, chyba zdaje sobie sprawę z tego, że tak nie będzie miał na życie. Więc to chyba nie może być nazywane alkoholizmem ...? :(

Gość flehhhhhhhhhh
Głupiaś panna i widać o alkoholizmie niewiele wiesz. Poczytaj trochę. Tak to się zaczyna a potem jest tylko powolny objazd w dół. Niech ci się nie wydaje, że ojciec będzie jakimś wyjątkiem.

Gość earten
No niestety to JEST alkoholizm, a w pracy będzie miał wkrótce kłopoty. Alkoholikom udaje się ukrywac nałóg, do czasu niestety.

Gość Zuzkaa0
Ale tak jest OD KILKU lat... Więc chyba już dawno stracił by pracę, albo coś? Zresztą on pije po pracy... Nie wiem, naprawdę... Co mam o tym myśleć... Nie wiem o tym w sumie nic, zawsze myślę, że to nie może być to...

Gość taaaakkk
Moj maz pije codziennie, nie zaniedbuje pracy , ale jak jest okazja niggdy ale to nigdy nie odmowi , zawsze sie upije!a do domu przynosi sobie jeszcze piwa i tez chla!walczylam ztym 8 lat teraz juz nie mam sily!

Gość ciesz się dziewczyno...
...że Twoj ojciec nie jest agresywny, wulgarny i w ogole....ja mam w domu totalne bydło, nie raz uciekałyśmy w koszulach nocnych z domu przed nim i szwendałyśmy się po osiedlach, czekając na powrót do domu aż on zaśnie..... Mama złożyła dopiero teraz pozew o rozwód....

Gość Zuzkaa0
Ja mam tylko piętnaście lat... Ale widzę, nawet spotykam ojca jak czasami wraca i idzie pijany. Pije w piwnicy, wszędzie. Codziennie chociażby po dwa piwa...

Gość autorko masz chyba mylne
przekonanie o alkoholizmie, zapewne wydaje ci sie, ze alkoholik to jakis zaniedbany, zniszczony żul a to tylko jedna z twarzy alkoholika. alkoholikami bywaja też ci z "gornej półki", ktorzy na pozor sprawiaja wrazenie porządnych i nikt by ich nie posadzil o nalogi.🖐️

Gość twoj ojciec jest alkoholikiem
bo z tego co piszesz nie potrafi funkcjonowac bez alkoholu.:o

Gość faafmmm
Niestety twój ojciec wcześniej czy później wyleci z pracy i wyląduje w rowie....

Gość Zuzkaa0
Dziękuję za odpowiedzi... Poczytam na pewno.

Gość ciesz się dziewczyno...
Moj też był kiedyś zadbany i pracował...

Gość życzę dużo siły
jeśli masz rodzeństwo, Mamę powinniście pomyśleć jak sobie poradzicie gdy choroba ojca weźmie górę, czas się usamodzielniać, bo potem może być to trudne