Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gabbbbkoooo

Dzieci ulozone posladkowo

Polecane posty

Gość gabbbbkoooo

Jestem w 34 tygodniu ciazy a moja dzidzia jeszcze nie skierowala sie glowka w doł, czy ktoras z was tak miala? Czy dzidzia sie zdazy odwrocic? Jak bylo u was?

Gość podnoszeeeeeee

Gość zyrafa-dluga
Dziecko odwraca się główką w dół najpóźniej w 34 tygodniu. Może być tak, że Twoje dziecko już zostanie w położeniu pośladkowym do porodu. Możesz spróbować poćwiczyć i pomóc troszkę dzieciątku przewrócić się do góry nogami: powinnaś ćwiczyć kilka razy dziennie następujące ruchy: wykonaj kilka spokojnych skłonów w przód, a potem postój kilka minut oparta o krzesło tak, aby Twój tułów był poziomo, powtórz to jeszcze raz. Takie ćwiczenia mogą przypomnieć dziecku o tym, gdzie jest góra a gdzie dół. Nie da to dużo w przypadku, gdy w przewróceniu się dziecka przeszkadza np. krótka pępowina albo łożysko w niedogodnym miejscu. Jeżeli dziecko zostanie w położeniu pośladkowym, to prawdopodobnie będziesz rodzić przez cięcie cesarskie, bo taki poród drogami natury jest bardzo trudny. Mam nadzieję że będzie dobrze :) pozdrawiam :) www.polozna.wordpress.com