Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto szuka nie bladzi88

Problem z cieczka u suczki

Polecane posty

niebawem bede posiadaczką pieska, a własciwie suczki... decyzja przemyslana, mam tylko obawy związane z cieczka. myślałam o sterylizacji NA 100% nie chce miec młodych piesków, a przyznam, że lata już nie te, żeby przez ok 3 tyg za pieskiem co chwilkę sprzątać. słyszałam też o zastrzykach ktore podaje sie na 2 miesiace przed cieczką i spray'u.??? ale moje pytanie dotyczy sterylizacji czy jest to groźne dla suczki? wiem, ze jest tu wielu posiadaczy suczek wiec licze na szczere opinie:) wybiore to co dla psa jest lepsze:)

Gość tylko nie
tylko nie zastrzyki!!to szkodliwe dziadostwo!

no własnie.. a ja słyszałam, ze sterylizacja to najgorsze co może być dla psa;/ że świruje i wogole..:(

Gość tylko nie
ja mam 4 letnia suczke i nie sterylizowalam jej, bo to jakies wbrew naturze mi sie wydaje, cieczke da sie przezyc, sa majtki dla suczek;) gorzej z tymi bezpanskimi psami, ktore tabunami sie zlatuja:(

no własnie tego tez sie obawiam, prosze czy ktos moze mi napisac jak to jest z tą sterylizacja. moja sąsiadka ma własnie suczkę uciekła jej jak miała 6 miesiecy ( 1sza cieczka) i zaszła w ciaze zaden szczeniak nie przezyl bo suczka nie chciala sie opiekowac ani karmic- i ja wykastrowali a piesek jest okazem zdrowia:)

Gość azakloj
pieprzysz głupoty - suka 6-miesięczna jeszcze się nie cieka. A jak masz problemy i masz internet , to sama poszukaj sobie odpowiedzi, a jak nie to są jeszcze weterynarze !!

po pierwsze nie pieprze tylko taka była prawda. a ja szukam opinni tu i nic Ci do tego:o

TY sie lepiej idź lecz popaprańcu

moja suczka (buldożek francuski) ma dzis 10 miesiecy i dostala cieczke. Dużo dowiedziałam się juz o tym...ale nie wiem nic o tej ciąży urojonej...niewiem o co chodzi...potem niby trzeba jedzenie mniej jej dawac i wogóle....hmm a ktoś u góry napisal ze jej suczka miala 6 miesiecy jak dostala cieczke PRAWDA!!!!! tak tez moze sie zdarzyc. przewaznie miedzy 10-12 miesiacem dostaja ale jest tez taka mozliweosc ze w 6 miesiacu dostanie albo jak bedzie miala 1,5 roku. to nie jest nic dziwnego...!!

Gość jesli suczka bedzie w domu
sama to nie widze potrzeby bys obawiala sie jej ciazy ;) Przeciez nie jest wiatropylna ;) Jesli nie bedzie miala zadnych problemow zdrowotnych to tez nie uwazam, zeby sterylizacja byla potrzebna. Az tak duzo z niej nie kapie i nie az 3 tygodnie!! ;) Gatki jej nalozysz i po problemie ;)