Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlodamama13

roczniaczki

Polecane posty

Gość emiiiiiiiiiiiiii
ja smazone miesko tez malemu daje :) dzis np jadl schabowe :) z tym ze smaze na oliwie z oliwek a nie na zwyklym oleju. ja mam 29 a moj maluszek 30 stycznia skonczy roczek :) no a drugi a wlasciwie pierwszy w maju skonczy 8 lat :)

Gość emiiiiiiiiiiii
a jak wasze maluchy spia w nocy? bo moj juz spal tak pieknie i nie wiem co sie z nim stalo budzi sie kilka razy w ciagu nocy i trzeba go bujac dlugo zeby ponownie zasnal

mój budzi się często, raz na karmienie a reszta to za smoczkiem lub siada na łóżku, potem sie przewaraca w tą i wewtą, czasem gada lub woła innych, jeszcze on nie przespał i ja nie przespałam nocy odkąd się urodził...

Gość emiiiiiiiiiiii
a moj to wlasnie juz spal pieknie tylko od jakiego miesiaca przestal :( a ile twoj spi w dzien?

różnie, dziś spał ok 2 godz. i juz więcej nie będzie, dopiero na noc a tak inaczej to np 2 razy po 1-1,5 godz.

no wlasnie, moj tez cos ostatnio sypia niespokojnie i sie czesto budzi, a bywalo ze juz noce cale przesypial. Nie wiem czemu tak ma, byc moze to zwiazane z rozwojem, innymi snami itp.

Gość emiiiiiiiiiiii
moj w dzien to spi tez dwa razy przewaznie jedno spanie takie dluzsze tzn ok 1 - 1,5 godz a drugie to taka drzemka 30 min probowalismy juz nie dawac mu tej drugiej drzemki ale to zasypial o 20 pospal ze 30 min do godziny i budzil sie wyspany i na noc zasypial po 23. a jak ma dwie drzemki w dzien to na noczasypia ok 22.

Gość emiiiiiiiiiii
a co dajecie rocznemu dziecku na sniadanie a co na kolacje?

Gość emiiiiiiiiiii
up up

Gość emiiiiiiiiiiii
cos nam topik upada :(

Ja mojemu co rano gotuję kaszkę mannę, lubi i jest sycąca. Natomiast kolacja to róznie, czasem chlebek, czasem zupka, czasem mleko... A wy?

7 rano - mleko 10 chlebek 14 obiad 17 podwieczorek-owoce, kisiel, chleb z miodem itp 19.30 mleko tak mniej wiecej codziennie:)

mój ostatnio zjadł (bez mojej wiedzy)cebulę ze śledzi w oleju niestety później strasznie pachniało mu z buzi a czekaliśmy na gości, czekałam tylko aż ktoś skomentuje czym ja karmie dziecko. jeśli chodzi o sen dziecka to martwie się tym że mój Kuba potrafi spać do 11, nie wiem czy powodem są zasłonięte zasłony i w pokoju jest dość ciemno czy jego upodobania ale zaczynam martwić się czy nie ma anemii albo jakiegoś osłabienia zimowego.

Gość emiiiiiiiiiiiiiii
moj synek na sniadanie je kaszke z bobovity z serii pyszne sniadanko, na kolacje tez kaszke i tak sie zastanawiam czy nie zaduzo tych kaszek?

ja na śniadanie daję kaszkę bobovita lub nestle dajecie same mleko do picia dziecku? a po miodzie nie ma uczulenia? a budyń robicie na mleku modyfikowanym czy zwykłym? mój nie chce jeść kanapek, tylko suchy chleb skubie...:(, przez to kończą mi się juz pomysły co mu dawać do jedzenia poza obiadem! :(

Gość emiiiiiiiiiii
mojemu synkowi dawalam do herbatki miod jak byl przeziebiony i zadnego uczulenia nie mial.

u nas tez miód dobrze znosi coreczka! lubi na śniadanie chleb z dżemem wiec daje jej z miodem bo zdrowszy:) ja daje Nutramigen - zazstępstwo mleka 2 razy na dobe

Gość emiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
a co dajecie jeszcze na sniadanka? kanapki, parowki i co poza tym?

jajka w różnej postaci, sałatke np. z marchwi, kombinuje z tego co mam pod reką no i jakis kompocik np. z malinek. ostatnio mój mały podpijał mi z kubka zieloną herbate, ale sądzę, ze to jeszcze za wcześnie. Nie mogę doczekać się kiedy zacznie chodzić, 30 grudnia skończył roczek i puki co to jeszcze nie chce.

Gość emiiiiiiiiiiii
moj 30 stycznia skonczy roczek i tez jakos do chodzenia sie nie garnie :(

dopadł nas jakiś wirus katar, temperatura ok 37.5, ogólne osłabienie, ból głowy, zastanawiam się czy to nie przez to, ze kilka dni nie wychodziłam z synem z domu ze względu na bardzo niską temperaturę. teraz jest -9 stopni więc trochę się ociepliło i nie wiem czy nie wykorzystac tego i nie iść na spacer trochę się przewietrzyć.

Gość emiiiiiiiiiiiiii
ty czy synek masz temperature?

oboje mamy najpierw mąż zachorował a później my więc wnioskuje ze to jakiś wiirus musi byc

a tu zaliczenia za pasem a ja bym spała cały czas zamiast się uczyła... Kubę na szczęście rozpiera teraz energia :)

mój byczek 19 stycznia skończy roczek,ale na szczęście już chodzi. cudownie to wygląda. mój to je już wszystko. naprawde wszystko. na szczescie jest chetny do jedzenia i nic mu nie wyskakuje po naszych posileczkach.

emii= moja Zuzia zaczeła chodzić dokładnie w dniu roczku- wiec głowa do góry!