Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rena28

Witam,pomóżcie

Polecane posty

Gość rena28

Od kilku dni myślę o gabinecie kosmetycznym i oczywiscie bladego pojęcia nie mam od czego zacząć.Biznes plan to dla mnie czarna magia.Proszę jeśli możecie mi pomóc i powiedziec od czego trzeba zacząć to bedę wdzięczna:)Pojęcia też nie mam z jaką kwotą muszę się liczyć:( Liczę że znajdzie się ktoś kto mi naświetli sprawę:)dziękuję

Gość Po pierwsze najwazniejsze
lokalizacja znajdz lokal w dobrym punkcie miasta to jest połowa sukcesu potem kasa ile mam ile musze porzyczyc na początek 15000-20000 to minimum sam sprzęt do gabinetu kosztuje do tego reklama w prasie na przystankach MPK np w naszym gabinecie od 10 godz do 14 zabiegi 15% taniej+emeryci albo pierwszy zabieg nawilżający lub XXX 30% taniej musisz wejść na rynek na początku załóż ze będziesz wychodzic na zero dopiero po pół roku pierwsze profity niestety jak chcesz zaistnieć musisz zapłacic frycowe POWODZENIA

Gość rena28
właśnie lokalizacja nastręcza mi najwięcej problemów,bo doświadczenie mam spore.Ten pomysł zrodził się wczoraj więc faktycznie zacznę od lokalu.Dziękuję:)

Pomyśl o odpowiedniej lokalizacji, poczytaj jakie są wymagania sanitarne odnośnie salonu kosmetycznego, aby wiedzieć mniej więcej, czego powinnaś szukać i na co zwracać uwagę przy wyborze właściwego miejsca. Wzory biznesplanów można znaleźć w Internecie - jeśli kompletnie nie masz pojęcia jak powinien wyglądać biznesplan to taki wzór powinien Ci pomóc w napisaniu swojego. Co do pieniędzy to na otworzenie własnego salonu możesz ubiegać się o dofinansowanie z UE. Zapytaj w Urzędzie Pracy, czy przysługuje Ci jakieś dofinansowanie od nich w razie zakładania salonu. Wiele przydatnych informacji znajdziesz na blogu z mojego podpisu - jest właśnie na temat otwierania salonu kosmetycznego.

Gość Dulce2604
Odpowiedni lokal to chyba podstawa...w dobrym pkt. miasta