Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama-nowa

termin za 2 tygodnie - szaleję

Polecane posty

Witam Termin porodu mam na za 2 tygodnie i powiem szczerze, ze już wariuję...Chciałabym już urodzić...Stale doczytuję się oznak porodu i sama już nie wiem, czy odczuwam skurcze, czy nie, czy odszedł czop śluzowy, czy nie, czy to długie oddawanie moczu to tylko zwykła potrzeba fizjologiczna, czy może to były wody płodowe i tak w kółko. Też tak miałyście, bądź macie?

Gość zyrafa-dluga
Jeżeli nie wiesz czy to był skurcz - to znaczy że to nie był skurcz ;) Będziesz wiedziała, bo skurcze porodowe naprawdę bolą. Teraz możesz odczuwać niebolesne napinanie się macicy - to normalne przed samym porodem. To, że mocz oddajesz dłużej również jest normalne - macica uciska na pęcherz i moczowody i trudniej jest się wysiusiać. Odchodzące wody poznasz po tym, że nie da się ich zatrzymać tak jak można zatrzymać strumień moczu. Czop śluzowy może odchodzić przez jakiś czas - w postaci białego lub przezroczystego gęstego śluzu na majtkach, lub po prostu chlupnąć do sedesu. Nie denerwuj się, poznasz, gdy zacznie się poród :) Życzę pomyślnego rozwiązania :) www.polozna.wordpress.com

Gość ja też czekam
terin na 14 styczeń z pierwszych usg, z ostatniego na 10styczeń

Gość powiecie mi.p
ja tez czekam :) a termin na 11ego