Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielony listek19

Wiem, że nie jesteście JASNOWIDZAMI, ale proszę o poradę.. .. Ciąża???

Polecane posty

Gość zielony listek19

Kochalam sie w 10 dniu cyklu z moim chlopakiem a potem w 23 dniu cyklu. mierze temp i podwyzszona temp mam od 17 dnia cyklu wiec w przyblizeniu owulka powinna byc 16 dnia cyklu.ok 15 dnia mialam objaw śluzu plodnego, potem juz bialy i nierozciagliwy. Nie kochalam sie do konca, byl to stosunek przerywany, 10tego dnia z prezerwatywa a 23 bez zabezpieczenia dodatkowego raz kiedy partner doszedl (po za mna) poszedl do wc i potem bylo jeszcze raz. W tą noc mialam tez szyjke macicy nie tak bardzo miekką, ale otwartą (choc z tego co zaobserwowalam u siebie nawet kiedy mam twarda jest lekko otwarta) Troche sie boje, ale narazie jestem w 31 dniu cyklu i choc nie mam okresu jeszcze nie chce panikowac bo ja mam cykle ok 28-32 (czasami do 34 dni) no ale okaze sie w najblizszych dniach. Dziś mierzylam rano temperature - 37 stopni.. Wiem ze jezeli bylabym w ciazy swiat sie nie zawali. Planujemy z chlopakiem wspolna przyszlosc, ale wolelibysmy zeby wszytsko bylo po kolei. wiem ze trzeba uwazac, albo tego nie robic zeby miec 100% pewnosci, ale czasem tak czlowieka poniesie... Wiem, ze nie jestescie jasnowidzami, ale Jak myslicie duze jest ryzyko ze moglo dojsc do zaplodnienia? W duzym zaokragleniu po wpisaniu danych do kalkulatora dni plodnych wychodzi ze dni plodne mogly byc od 12 dnia cyklu do 22 dnia.. chociaz wiem ze sama matematyka czesto jest zawodna jesli chodzi o kalendarzyk małżeński.... Dziekuje za przeczytanie (jesli sie komus chcialo) i za ewentualna poradę.

Za 3 dni rano zrób sobie test. Szkoda czasu na takie dywagacje - chyba, ze masz ochotę pofantazjować o jednym z wariantów najbliższej przyszłości.

Gość zielony listek19
jesli nie dostane okresu pwnie tak zrobię, choć mam nadzieje ze do tego czasu sie pojawi...

Gość zielony listek19
dodam jeszcze ze w drugiej czesci cyklu wahała mi sie temp i choc byla podwyzszona raz wynosila 36,9 a sporadycznie 36,7 ...

Zielony listek z tego co wiem to temperatura podwyższona utrzymuję się od owulacji a przed @ spada jak nie dostaniesz to zrób test ciążowy :)

Gość zielony listek19
wiem o tym ze temperatura w drugiej polowe cyklu utrzymuje sie na podwzyszonym poziomie, pytanie tylko ile dni podwyzszonej temperatury moglyby wkazywac na ciaze? ale dziekuje za odp:)

Gość ffffffffdsa
mi temp. zawsze spadala dzien przed @

Gość zielony listek19
mi tez na kilkanascie godzin przed tak na 36,4 , ale dzis mam 36,7 .. czy taka temp moglaby wskazywac ciaze? w sumie jestem w 30 dniu cyklu, a bywalo ze mialam 34 (pewnie tez przez stres) ale ja im blizesz @ tym wieksza panika, ze moze tym razem nie nadejdzie..:(

Gość ffffffffdsa
może wskazywac ciaze i jej brak dopiero podwyzszona temp. po dacie @ daje nadzieje na ciaze a ty masz jeszcze troche czasu zwlaszcza ze w okolicy dni plodnych zabezpieczaliscie sie

Gość ffffffffdsa
a na przyszlosc zacznij brac tabletki i bedzie po strachu bo obserwacja cyklu to jak dla mnie rzadna metoda

Gość zielony listek19
duzo czytalam na temat tabletek, ale nie zaczne ich brac napewno bo to ma swoje skutki uboczne, a metody naturalnego planowania rodziny są bardzo skuteczne tylko tzreba byc zdyscyplinowanym i wiedziec kiedy mozna a kiedy nie, teoretycznie nasze uniesienia nie byly w dniach niebezpiecznych, ale jak dopiero sie zaczyna to tak jest. Chyba zrezygnuje w ogole i na przyszlosc bedziemy uwazac bardziej albo trzeba bedzie sie ograniczyc do petingu bo szkoda nerwow ..:) A Ty ffffffff w jakich okolicznosciach trafilas na to forum?

zielony listek nie denerwuj się tylko spokojnie poczekaj na @ a słyszałam że przy stosunku przerywanym też można zajść w ciążę :)

Gość zielony listek19
no wlasnie wiem ze mozna jesli chlopak sie spozni lub wystapi kropelkowanie ktore uwalnia sie tuz przed wytryskiem ktore jest jego czescia, ale moj chlopak potrafi wstrzymywac moment wytrysku dlatego mam nadzieje ze tym razem tez sie udalo... ale zycie lubi platac figle

Gość ffffffffdsa
listek ja jestem w ciazy w 21 tyg. coz jezeli chodzi o antykoncepcje to kazdy ma swoje zdanie i nie ma co na sile przekonywac ...... ja brałam tabletki kilka lat ale wtedy zdecydowanie nie moglismy sobie pozwolic na dziecko ....... skonczylam brac rok przed ciaza. ii zapragnelismy dziecka to zaszlam w pierwszym cyklu ....... wiec dla mnie tabletki to jedyna skuteczna metoda , bo kilka moich kolezanek powpadało w mlodym wieku na kalendarzyku...

Gość zielony listek19
jesli stosuje sie sam kalendarzyk bez samoobserwacji to napewno jest to ryzykowne.. w sumie kazda metoda niesie ze soba ryzyko a w szcegulnosci naturana w wypadku kiedy kogos poniesie w nieodpowiednim momencie.. ja jeszce nie chce zostac mamusia .. na logike mysle ze nie ma wielkiego ryzyka ale 1% czasami wystarczy.. no w najblizszych dniach powinno sie wyjasnic. a Tobie gratuluje ciaży i ze nie musialas dlugo czekac :) Bo zeby zajsc w pierwszym cyklu staran to tez ladna sztuka, a kochaliscie sie co 2 dni czy dzien w dzien, ze tak nieskromnie zapytam;>

Gość ffffffffdsa
my poszlismy na zywioł , bez zadnego obliczania tylko kochalismy sie jak mielismy ochote :)

Gość Taka jedna dziewczynaaa
Z tego co wiem to wg metody termicznej dopiero 18 wyższych tempek sugeruje możliwość ciąży.

Gość masz racje
nie jestesmy jasnowidzami a na marginesie wszystko jest mozliwe

Gość zielony listek19
no to póki co jest dobrze, w sumie to 15 dzien podwyzszonej temp, ale co bedzie w najblizszych dniach sie okaze..