Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maura90

po ilu dniach ginekolog wie????????????

Polecane posty

Gość maura90

czesc,ponad tydzien temu przy stosunku poczulam bol w jajnikach jako ze regularnie biore tabletki pomyslałam ze to zapalenie jajnika(udałam sie wtedy do ginekologa w swojej przychodni (bo tam idziesz bez zapisów) i on powiedzial ze z jajnikami i macica wsz. ok), jednak dzisiaj moj ginekolog(bylam juz wczesniej zapisana na ten termin) zrobil mi badania i powiedzial ze prawdopodobnie doszlo wtedy do jajeczkowania (!!) w macicy nic nie widzial, powiedzial ze w ciazy prawdopodobnie nie jestem- i tu moje pytanie: jesli ponad tydzien temu mialam owulacje, w tym okresie uprawialam stosunek z partnerem to czy dzisiaj ginekolog widzialby ze jestem w ciazy? czy to jeszcze za wczesnie? w srode mam dostac okres.... POMÓŻCIE

Gość inek
napewno za wczesnie.ja będąc w 2 tyg ciąży byłam u gina (rutynowe badanie nawet nie podejrzewałam ciąży) dopiero po miesiącu zauważyłam sama ciąże bo nie miałam okresu i test zrobiłam i dopiero z tym poszłam do lekarza i tez nie wiem czy zauwazyl czy nie no bo sama go poinformowałam ze juz jestem w ciązy

Gość maura90
najbardziej sie boje ze dostane okres a bede w ciazy, w koncu tak sie zdarza, nie?

Gość mala cytrynkaa
wtedy nie jest to normalny okres taki jak zawsze. na pewno zauważyłabyś różnicę

Gość inek
zdarza się ale bez przesady bardzo rzadko a zresztą jak kobieta jest w ciąży to zazwyczaj to podswiadomie czuje... najlepiej zrób test w czasie gdy powinnas miec okres wtedy jest najbardziej wiarygodny

Gość maura90
widzisz, ten pierwszy ginekolog mnie nie uspokoił zwłaszcza ze obserwowalam u siebie nprawde dziwne rzeczy takie jak zupełny brak apetytu, moglam nie jesc przez pare dni od rana do wieczora w brzuchu mi burczalo jak traktor a zoladek mowil nie- mdlilo i krecilo mi sie w glowie, i te 'czucie' jajnikow i macicy jak przed okresem, bol w piersiach io zrobilam przed swietami test- wyszedl negatywnie. teraz po swietach jest mi juz troche lepiej nabralam apetytu, wiec o ciazy w ogole nie myslałam, jednak dzisiejsza wizyta mnie znowu zaniepokoila

Gość kasika26
a moja kolezanka jak byla w ciazy to dostala okres i nie zauwazyla specjalnej roznicy od poprzedniego okresu;/

Gość anndzzia86
przeciez regularnie bierzesz tabletki

Gość maura90
owszem biore regularnie tabletki, jednak ginekolog pytal sie mnie czy nie mialam jakies imprezy na ktorej moglam wypic za duzo alkoholu, wiec owszem byla ale tu mi sie nasuwa pytanie(szkoda ze wtedy mu go nie zadalam ale bylam w szoku) co to znaczy za duzo? tak zebym gdzies zalegla to nie ale lubie sobie czasem wypic i do tej pory nie mialo to zadnego wplywu, teraz zaczelam sie zastanawiac, czyli co nie pic w ogole?

Gość inek
chodzi o to czy wymiotowałas po alkocholu i wyrzuciłas z siebie np tą tabletke ktora wziełas a jeszcze sie nie przetrawwiła

Gość maura90
nie chodzi o to, (nie wymiotowalam) ginekolog mowil ze przy tych tabletakch ktore maja najmniejsza ilosc hormonow(ja biore harmonet) moze tak byc ze alkohol niszczy jakies tam skladniki tabletki (dokladnie nie pamietam co tam mowil bo to jakos tlumaczyl- ale ja bylam w szoku:)) tylko ze zapewnial mnie ze nawet jesli doszlo do jajeczkowania to sa inne skladniki tabletki np te ktore zageszczaja sluz itp

Gość anndzzia86
dokladnie. robil ci usg? napisalas PRAWDOPODOBNIE doszlo do jajeczkowania , to doszlo czy nie? czasami jajniki bola z roznych powodow..moze cie gdzies przewialo itp..

Gość anndzzia86
pierwszy raz takie cos slysze. alkohol nie ma na to wplywu wogole, jesli juz to chodzilo o wymioty

Gość maura90
robil usg i mowil ze prawdopodobnie bo prawdopodobnie widzial pozostalosci po jajeczkowaniu (jakis wyraz na S -nie pamietam-szok:)) czyli chyba raczej tak

Gość inek
pewnie ze tak kto by brał tabletki gdyby alkocholu nie mugł pic.bzdury

Gość maura90
wiesz to ginekolog wiec chyba wie czy ma jakis wplyw czy nie ja tabletki biore co do minuty a jednak jajniki swoje wiec moze cos w tym byc

Gość maura90
ja tak samo myslałam ze nie ma ZADNEGO wplywu wiec sobie pozwalałam:(

Gość anndzzia86
moze zmien ginekologa

Gość maura90
moze tak choc widzisz ma dobra renome w kazdym razie z usg raczej czytac potrafi wiec skad to jajeczkowanie? w sumie to i tak odpowiedz nic nie da wolalabym wiedziec jakie jest prawdopodobienstwo ze jestem w ciazy:(

jeśli w środę masz dostać okres. To ja proponuję iść we wtorek rano do lab i zrobic badanie z krwi wtedy wynik będzie najpewniejszy

Gość maura90
ile takie badanie kosztuje?

Gość moja znajoma
tez brała tebletki(regularnie) i jakie było jej zdziwienie jak na usg pani dr poinformowała ją ze własnie ma owulacjie!!! W ciąze nie zaszła ale jaki szok!!!

Gość maura90
wyobraz sobie moja mine kiedy przy badaniu usg moj gin do mnie "aniołku, a czy na pewno bralas wszystkie tabletki? Przysiegasz?"

Gość maura90
koszt jest ok tylko gdzie ja go zrobie? kiedys cos mi sie obiło o uszy ze w szpitalu robia tylko ze ode mnie to troche daleko i na jutro transportu nie zalatwie, czy zrobienie zwyklego testu w pierwszy dzien spodziewanej miesiaczki da tez duza pewność? (ale was mecze:))

Gość alka33
tez bym chciala to wiedziec: po jakim czasie od zapłodnienia ginekolog moze wykryc ciaze na badaniu usg?

Gość mikul334
jak nie masz okresu to jak idziesz do ginekologa to on juz chyba wie a wczesniej to nie wiem

alka ja robiłam test z moczu 19 dni po owulacji i tego samego dnia zadzwonilam do ginekologa chcac dowiedzieć się kiedy mogę przyjść na wizytę aby lekarz już widział na usg ciąże i okazało się że już wtedy by widział. Ostatecznie poszłam dokładnie tydzien później było wyraźnie widać pęcherzyk ciążowy i maleństwo rozwijające się w nim.