Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

samanta27

Poród w Irlandii

Polecane posty

Tak jak w temacie. Nie dlugo bede rodzic w Irlandii i chcialam sie dowiedziec jak wyglada tutaj opieka. Czy po porodzie otrzymalyscie pomoc przy karmieniu i ile dni spedzilyscie w szpitalu. Dziekuje

Hej Ja rodzilam w Irlandii i na dniach bede rodzic po raz drugi! :) Przy pierwszym porodzie trzymaja w szpitalu zazwyczaj 3 dni jesli jest to porod SN orac 5 dni jesli jest to cesarka. Przy drugim porodzie SN slyszalam ze trzymaj tylko 1 dzien ale nie wiem na ile to prawda. Jezeli chodzi o pomoc przy karmieniu to jak najbardziej ja mialam i to jest glowny powod dla ktorego trzymaja te 3 dni, chca zebys nauczyla dobrze karmic i pomagaja w tym. Jak masz wiecej pytan to pisz! Pozdrawiam Ola

Gość olacork
Witam. Ja rodzilam w lipcu tego roku. Jestem jak najbardziej zadowolona z opieki. W szpitalu po porodzie spedzilam 4 dni. Polozne bardzo pomagaja przy wszystkim, zwlaszcza przy karmieniu. Bardzo milo wspominam porod tutaj. W Polsce napewno by tak nie bylo :/

Hej dziewczyny dzieki za odpowiedz. A jakie mialyscie objawy porodu wiem ze kazdy ma inne. Dzisiaj mi odszedl czop sluzowy ale na razie nie mam skurczy. Dzwonilam do lekarza i powiedzial ze dopiero jak sie zaczna skurcze albo wody mi odejda to mam jechac do szpitala. Czytalam ze ten czop odchodzi nawet 2 tyg. przed porodem. Denerwuje sie bo nie wiem kiedy moge sie spodziewac porodu. Jak to u Was bylo?

Hej Mnie czop odszedl na tydzien przed porodem a porod zaczal sie odejsciem wod plodowych..sama zastanawiam sie jak bedzie tym razem :)

hej dziewczyny,ja wlasnie tez bede rodzic w irlandii po raz drugi.Czop przy pierwszej ciazy odszedl mi rano a wieczorem juz tulilam swojego synka :) ale roznie to wlasnie bywa.A gdzie rodzicie ? ja w Mullingar

Gość Samanat27
Hej dziewczyny ja bede rodzic w Clonmel. Denerwuje mnie to czekanie. Brzuch mnie boli jak na okres ale skurczy nie mam. Chcialabym zeby juz bylo po wszystkim bo nie moge spac i jestem przemeczona.

Hej, ja pierwsze dziecko rodzilam w Rotundzie i bylo naprawde fantastycznie, wszyscy kolo mnie skakali jakbym niewiadomo kim byla, bardzo mili, pomocni i usmiechnieci a teraz bede rodzic w Droghedzie i juz po wizytach widze ze tez bedzie fajnie. Trzeba byc dobrej mysli!! Powodzenia!! Pa

hej dziewczynki, zaczytałam sie o tych Waszch dolegliwościach przedporodowych bo sama jestem bardzo ciekawa,ja jestem dopiero w 18 tc i będe rodzic w Rotundzie więc bardzo mnie interesują opinie na ten temat:)