Gość lolo123456789 Napisano Grudzień 29, 2008 Mam pewien problem i szukałam jego rozwiązania w sieci, ale nigdzie nie mogłam znaleźć jednoznacznej odp na moje pytanie. Otóż mam 18 lat i od jakis 2 lat borykam sie z trądzikiem. Próbuje go jakos sama zwalczyć, kupując rózne specyfiki, ale im jestem starsza tym jest gorzej. Poczatkowo to tylko nieliczne pryszcze na czole, a teraz doszły do tego okropne i długogojące sie na brodzie, w okolicy ust i policzków. Wygląda to ja pole po bitwie:/ Byłam raz u dermatologa, ale nawet na mnie nie spojrzał i przepisał mi diffterin, który zreszta niewiele pomógł, a jest drogi. W moge w tym wypadku udac sie do endokrynologa czy musze dalej szukac jakiegos dermatologa? Bo chce dodac, ze mam problemy z nadmiernym owłosienim (w porównaniu do innych kolezanek) i równiez budzi to moje obawy, a na dodatek mam niebywały temperament, czasem jestem wrecz agresywna! Czy to moze byc spowodowany wydzielaniem zbyt duzo jakiegoś meskiego hormonu (a co za tym idzie problemy z cera), czy tylko mi sie wydaje? Prosze o pomoc, bo sylwester za dwa dni, a ja siedze w domu i wyje nad swoja twarza...;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach