Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdalen87676a

czy zdarzyl sie przypadek ze dziecko zmarlo na padaczke?

Polecane posty

Gość magdalen87676a

czy zdarzyl sie przypadek ze dziecko zmarlo na padaczke? Mój synek ma 3 latka i ma inchalacje. Mdleje gdy sie zdenerwuje dostaje bezdechu czasem wpada w spiaczke. Czy jest mozliwe ze moze na to umrzec?

Porozmawiaj z lekarzem. W kafaterii na forum mało jest ludzi, którzy Ci doradzą. Tutaj napewno nie siedzą lekarze i nie pomagają.

Gość dzfzdfs
może sie tak zdarzyć np. w czasie ataku, zwyczajnie trzeba wlożyc jakis przedmiot do buzi żeby czlowiek sie nie zadlawil jezykiem, nie ma tu znaczenia czyjest dzieckiem czy doroslym a jesli chodzi o inne przypadki to ci nie powiem bo nie wiem

Teoretycznie jest to mozliwe. Na wszelki wypadek naucz sie robić reanimację. Skontaktuj się z lekarzem. Może powinnaś nosić zastrzyk na rozluźnienie, czy coś takiego? Nie bardzo się na tym znam, ale kiedyś widziałem napad u chłopaka na WKU, który trwał godzinę czasu, zanim łaskawie raczyło przyjechać pogotowie. Dali mu jakiś zastrzyk. Nie wiem. Chyba i tak się coś wkłada miedzy zęby, żeby dziecko nie odgryzło języka i nie połamało zębów, moze coś takiego w razie czego ułatwi sztuczne oddychanie?

Tylko czy to jest padaczka? utrata przytomności z powodu silnego stresu chyba nie jest atakiem epilepsji. Jesteś pewna, że to ta choroba? Ma drgawki, czy utratę przytomności ze zwiotczeniem mięśni?

Gość magdalen87676a
utrate przyto,nosci ze zwiodczeniem miesni wtedy klade go na bok i on zasypia i go lekko wygina potem jest jak flak. I czasem wypycha mu brzuch do gory ale rzadko.

Gość koloryt
Padaczka może mieć różne przyczyny.Zaburzenia pracy gruczołów oraz urazy kręgosłupa to podstawowe źeódła tej dolegliwości. Myślę że lekarze już o tym wiedzą i pomóc potrafią. Ale może i to też Ci się przyda: NOY .Oraz do poczytania www.nowalska.com.pl Pozdrawiam.Nie martw się.Nie myśl tak czarno.Emocje,oddychanie idź może tym tropem.

Gość cośtam słyszałam
Poproś lekarza o receptę na wlewki doodbytnicze - to najszybszy sposób, żeby przerwać atak zaraz na początku. Co prawda, nie słyszałam, żeby ktoś zmarł wskutek ataku jako takiego, ale i tak każdy atak to zagrożenie, dlatego trzeba je przerywać tak szybko, jak się da.

magdalen87676a utrate przyto,nosci ze zwiodczeniem miesni wtedy klade go na bok i on zasypia i go lekko wygina potem jest jak flak. I czasem wypycha mu brzuch do gory ale rzadko. To raczej nie jest padaczka. To są utraty przytomności, być moze na tle nerwowym. Jest oczywiście taka odmiana padaczki gdzie dziecko pada z utratą świadomości jak ścięte, ale rzadko. trzebaprzeprowadzić badania. Naprawdę skonsultuj się z lekarzami. jeśli dziecko po utracie przytomności jest nieprzytomne, ale ma rozluźnione mięśnie, to w razie dłuższego bezdechu, możesz zrobić sztuczne oddychanie. Pamietaj, że dzieciom wtłacza się mniejszą ilość powietrza i rzadziej.